Reklama

Reklama

Death Race 2000

  • Česko Cesta gladiátorů 2000 (více)
Trailer

Prezident spojených států s diktátorskými sklony si udržuje popularitu každoročním pořádáním brutálního automobilového závodu, během něhož je povoleno likvidovat chodce. Death Race je celonárodní událostí, auta jsou legračně vyparáděna a vyšperkována různými zbraněmi a jejich posádky mají rovněž hodně bizarní vizáž. Najdeme tady třeba Kleopatru a Nera nebo pár v uniformách wehrmachtu a hlavně pak dva největší favority závodu - Frankensteina (David Carradine) a svalnatého kovboje Machine Gun Joa Viturba (Sylvester Stallone), přičemž oba mají samozřejmě náležitě sexy vyhlížející navigátorky, s nimiž si to rozdávají večer v hotelových pokojích. (SPI International / Omega Publishing Group)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo je to uchylny becko, ale je to snad jedinej film, kterej trochu pripomina Carmageddon a to se pocita. Bohuzel, z pro me nepochopitelnyho duvodu, se tvurci rozhodli, ze daj filmu nejakej dej. Tak jako si u spousty filmu stezuju, ze film nema poradnej pribeh, tak tady je to presne naopak. Masakry chodcu by plne stacily. Takle to je tak 30 minut kecani a 45 minut jezdeni autem, do toho jen par masakru. Navic nejvetsi lahudka, tj. duchodci na silnici, to nakonec prezijou, coz me nasralo. Taky me stvalo, ze film vypada jak komedie, i kdyz uchylna a plna cernyho humoru. Sice triky odpovidaj dobe svyho vzniku, ale neco krve se tu najde a par hlasek nebo komentaru nema chybu. Herci jsou celkem v pohode, David Carradine a Sylvester Stallone nepredvadi nic extra, ale auta a obleky maj v poho. Celkove jsem se, kdyz byl dej okolo zavodu, dobre bavil a kdyz se resilo neco okolo, tak sem se nudil. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Politicky naprosto nekorektní (aby taky jo, v roce 1975) a bizarní podívaná z dílny Rogera Cormana, ve které celá Amerika žije závodem, během kterého několik vyvolených v silných strojích demoluje auta, diváky i sebe. Zabíjení je tu na denním pořádku a nejvíce v něm vynikají David Carradine coby démonický fetiš Frankenstein a mladičký Sly Stallone v jedné ze svých prvních větších rolí. Stopáž je minimální a tak, než si uvědomíte na jakou šílenost jste donutili koukat svoji rodinu, je vlastně po všem. Ale stojí to zato. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Nálepkou "totálního úletu" bych označil tuhle crazy akčňárnu, kde Sly křivý pysk (tak jak to umí jen on) v každém dialogu, vyzáblotina v latexu D. Carradine ukazuje jak to vypadá, když svoji károu zmasakruje doktorský v bílých pláštích a obnažené S. Griffeth s M. Woronov, kterým to jde nejlépe,když nemluví vůbec. Perfektní nápad, bláznivé kostýmy a ještě pohublý Sly ve scéně, kdy knockoutuje svoji navigátorku levým hákem=60%! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Než se dostal do ringu, měl Stallone těžké začátky v nevýrazných a neskutečně mizerných snímcích. Tento je jeden z nich a i přes svou pitomost, dokáže pobavit. Buď zaryté fandy samotného Slye nebo hráče počítačových her, kteří okusili legendárního Carmageddona, který se tímto filmem jistě inspiroval. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Masakrózní béčkový kousek z fiktivní budoucnosti USA, kde se pořádá řádně krvavý transkontinentální závod, ve kterém nejde jen o pořadí, ale i o sbírání bonusových bodů za přejeté lidi. Tak tento nápad je sám o sobě již za plný počet hvězd, ovšem zpracování místy pokulhává. Snímek obsahuje chutné akční i krvavé scény na celkem vysoké úrovni, ale bohužel se mezitím dočkáme i dost "užvaněných" scén , které dílko dost podrážejí. Na druhou stranu postavy závodníků jsou sympatické a dočkáme se i pořádně černého humoru. Navíc jednoho ze závodníků si vystřihl i Sly Stallone a to pekelně dobře. Mě se líbilo na čtyři hvězdy. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (16)

  • Film posloužil jako hlavní inspirace pro hru "Carmageddon". Základní vozidlo ve hře "The Eagle" je pak téměř přesná kopie Frankensteinova (David Carradine) vozidla z filmu. (Corpsegrinder)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

21.02.2016

Pokud jste viděli nějaké béčko z 50., 60. nebo 70. let, je velká šance, že ho má na svědomí Roger Corman. Legendární producent a režisér sice nikdy nedosáhl "áčkového úspěchu", jeho levné drsárny ale… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama