Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (613)

genetique 

všechny recenze uživatele

(Zatiaľ) najmasovejšia akcia tejto série (tanky, výbuchy), no na celkovom efekte film stráca. Zmysluplnejší scenár by sa hodil, lebo toľko priehľadnosti si a primitívneho príbehu nakopeného v jednom filme si náš veterán nezaslúži. A ja sa rovnako ako pri Rockym, teším na dôstojnejšie ukončenie série. 60%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Co uděláme, Johne? - Obklíčíme je. Na konci osmdesátých let obrovská klasika a kasovní trhák s jedním opravdu nádherným filmovým plakátem, který kdysi dlouho visel i u mě doma v dětském pokoji. Jediný Rambo, který dějově přežil a má svou sílu dodnes, je ten úplně první, samozřejmě, ovšem i tohle je skvělý a drsný nářez. Nejakčnější z nejakčnějších. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu (12 2010) až úsměvný děj (možná spíše pokus o něj) - rok ´88, Amíci se se Sověty pořád nemají moc rádi. Proč tedy nenatočit film stavějící Sověty do role zlých okupantů (že to nenatočili o nás, že) a okupované Afghánce neukázat ve světle dobrém. Až vyloženě komickou se v dnešní době, kdy se Západ s Amíky v čele snaží srovnat Afgánce do latě, jeví scéna s Trautmanem, kterak zlému sovětskému důstojníkovi vysvětluje, že Afghánci se nikdy nenechají podrobit okupanty a že raději zemřou. Spojenci angažující se v této oblasti by se možná na Ramba mohli kouknout. Zjistili by to, co se vědělo už před dvaadvaceti lety... Jinak není dohromady o co stát. Rambova muskulatura nabývá s každým novým dílem série stále obludnějších rozměrů. Až se začínám bát čtvrtého pokračování. Z původního Ramba nezůstalo vůbec nic krom ústředního hereckého dua, a to je zatraceně málo... 50% ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Další flák z mého dětství, udatný Rambo kosí bídné Rusáky v Afghánistánu. Nechme stranou, že Rusové chodí v hadrech určených do tundry a nezbytných baranicách (že jim není vedro), to není důležité, hlavní je přece akce a té je dostatek. Sly si opět pěkně vyfakčil muskulaturou a kropí zápořáky jedna radost. Jerryho hudba je opět skvělá. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

John Rambo ztrestal tímhle filmem Afghanistán. Sestřelil co šlo, zrakvil na koho přišel, nechal odbouchnout půlku země...a to jenom proto, aby zachránil pár lidí. I tak to bylo super. Klasický akčňák, kde Sly zabíjí na potkání a tři čtvrtiny filmu chodí s odhalenou hrudí. Klasika. Nemůžu ale dát pět a to hlavně z toho důvodu, že jsem se prakticky celý film musel smát. To je tak, když dřív vidíte Žhavé výstřely, než Johna Ramba v Afghanistánu. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (44)

  • Natáčelo se od 30. srpna do 22. prosince 1987 v Izraeli, Kalifornii, Arizoně, Thajsku a v Pákistánu. (Varan)
  • S rozpočtem přes 60 milionů dolarů se stal film ve své době nejdražším v historii. (Bauer)
  • Stroje, které ve filmu představují ruské helikoptéry Mi-24 Hind-D, jsou ve skutečnosti modifikované dopravní vrtulníky SA 330 Puma francouzské firmy Aérospatiale. Originální leteckou výbavu v době vzniku filmu nebylo snadné získat, protože zmíněné helikoptéry létaly výhradně v zemích tehdejšího východního bloku. (curfew77)

Reklama

Reklama