Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kafe a cigára je několik krátkých filmů, tvářících se dohromady jako hraný film (nebo obráceně). V každé části vystupuje několik postav, které posedávají, popíjejí kafe, kouří cigarety a debatují o tak různých tématech, jako jsou například nanuky s kofeinem, Abbott & Costello, záhady kolem Elvise, správná příprava čaje, vynálezy Nikoly Tesly, fiktivní rocková kapela SQÜRL, Paříž 20. let a použití nikotinu jako insekticidu... Co se týče obsazení, jedná se o extrémně eklektickou partu výjimečných herců a muzikantů, představující stejně eklektickou sbírku podivínů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když už teď nekouřím, můžu si jednu dát. Protože už nekouřím." Jsem nekuřák, kafe nepiju a tak tohle evidentně není film pro mě. Nicméně mám celkem rád některé kousky pana Jarmusche a tak jsem v tom kofeinovém a nikotinovém opojení vydržel celý film, aby mi neunikla nějaká případná genialitka. Jenže tam buď nebyla nebo jsem ji přehlédl, což je možné, protože mě to moc nebavilo. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Netušila jsem, že hovor, který se točí okolo škodlivosti kafe a cigaret může být tak zábavný :-). A zaujala mě i pointa tohoto filmu, totiž že jednotlivé postavy spolu mluví, aniž by si skutečně měli co říct a trapné ticho nebo společenské fráze raději vždy jedna z nich ukončí předčasným "zdekováním se". Herecké etudy Billa Murrayho a Cate Blanchett pak dosahovaly takřka geniality. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Kdyč člověk tvrdne doma na zadku s nohou v sádře jako třeba zrovna já, jednou možnou kratochvílí je konzumace filmů. Taková hromadná konzumace znamená třeba 2 a v extrémním případě tři filmy denně. Člověk je pak otrávený a má radost, když pak natrefí na tak vyjímečný a tak trochu jiný film, jako je tento. Tento film je nacpán jemným Jarmuschovským humorem. Některé scénky jsou geniální, některé průměrné, ale ve výsledku se jedná o výborný nezávislý film. Dost dobrá je scénka s Isaachem De Bankolé, skvělá je ta s Alfedem Molinou a neméně geniální je ta s Billem Murrayem. Na druhé straně je slabší ta s Buscemim, nebo ta s Blanchettovou. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Celou hodinu jsem se u těch to krátkých povídek nudil, Dvě třetiny filmu mě to vůbec nebralo a přesto jsem s hodnocením nešetřil. Poslední třetina totiž přinese spoustu výborných povídek. Jedná se prostě o galerii. Argumentem většiny je, že by se měli 2-3 povídky vyšrtnout, aby byl film ucelenější. Jenže tohle je o vkusu, protože kdyby šrtala většina, tak já se své nejoblíbenější (No Problem) ani nedočkám. V mé galerii pak hodně svítí i povídka s Iggym a Tomem Waitsem, Cate Blanchettová (úžasná myšlenka a závěr povídky) a jedna, kterou tu vyzdvihují všichni - Bratranci? Z té jsem tak nadšený nebyl, ale pořád je hodně dobrá. Závěr už opět patří tomu, že dva staré pány by spousta lidí škrtala a přitom mě sedí skoro nejvíce. Každá povídka má svojí poetiku a proti gustu. Jen musím říct, že nebýt závěrečné titulkové písničky, dával bych 3 hvězdy a asi bych to tu zkritizoval silně, jenže ona mě donutila kouknout na film úplně jinak a pustit si ho celý znovu. Jinak, kdyby tady uživatelé získávali podpisy za své komentáře, tak se podeíši pod starbrejkra a Mattyho. Vystihující. Navíc jsem před tímto snímkem koukal na sérii Alien versus Predátor a to jsou pak Kafe a cigára krásným pohlazením......and now, the news! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem dobre pocital, tak tu mame soubor jedenacti povidek, ktery se vzdy odehravaj u stolu, vetsinou v kavarne a az na dve, kde se chlasta caj, se tu chlasta kafe a kouri cigara. K prvnim trem se vyjadrovat nebudu, ty tu maj samostatny komentare, protoze je Jarmusch natocil driv. No a co se tyka tech ostatnich, bohuzel je tu kvantita uprednostnena nad kvalitou. Nektery povidky zbytecne dlouhy, nektery naopak moc kratky, nektery vtipny, nektery o nicem. Vyzdvihnul bych jen dve. Hrebiky do rakve - dva vtipny fuckujici dedci. A pak povidka Bratranci?, ktera je asi taky tim nejlepsim, co se tu nachazi. Alfred Molina jakozto trochu otravnej, homouse na seznamce pripominajici fanousek Stevea Coogana, kterej se zase tvari, jak nejvetsi filmova hvezda. Je to vtipny, Molina a Coogan jsou skvely a je tu perfektni pointa. Popravde, jedna z mala povidek, co ma nejakou pointu. Pak bych uz jen zminil nektery herce, Cate Blanchett povidajici si s Cate Blanchett je perfektni a rozsrackovanej Murray nema chybu. Celkove sice silne nevyvazeny a vaham mezi 3 a 4 hvezdickama, ale precejen dam ty 4*. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (15)

  • Jediná časť, v ktorej nepadla ani zmienka o káve a ani sa káva nepila, bola "Cousins?" s Alfredom Molinom (Alfred) a Stevom Cooganom (Steve). (nirvana91)
  • Natáčení scény s dvojrolí Cate Blanchett rozdělil Jarmusch do dvou dnů, aby herečka lépe vystihla dva naprosto odlišné charaktery, (hot_spot)
  • Ve scénce Dvojčata, říká Steve Buscemi Elvisovu větu: "Jedinou věc, kterou pro mě negři můžou udělat je koupit si moji desku a vyčistit mi boty". Elvisova rodina popírá, že to někdy řekl, přestože se to velmi traduje. (Kulmon)

Související novinky

Hvězdně obsazená zombie komedie

Hvězdně obsazená zombie komedie

15.07.2018

Jim Jarmusch rozhodně ví, jak na svůj příští počin přilákat pozornost. Režisér snímků Kafe a cigára nebo Mrtvý muž totiž čerstvě oznámil, že chystá novou zombie komedii, ve které se objeví ty… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno