Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

POMO 

všechny recenze uživatele

Žltovlasá Franka Potente v kvetinkovaných žltých šatočkách behá v tuneloch londýnskeho metra a miesto randenia s Georgeom Clooneym, na ktoré mala namierené, randí s odporne zdeformovaným ľudským mutantom, bažiacim si v znásilňovaní žien na gynekologickom kresle veľkopu ostrou mačetou. Christopher Smith nedokáže vytvoriť ani náznak tiesnivej atmosféry prostredia, akú vytvoril John Landis v pár minutách jeho Amerického vlkolaka v Londýne (1981); a prvé divácke emócie prichádzajú až nástupom hnusu a brutality. Takže podobný smutný prípad ako nové Texaské masakre, v ktorých sme aspoň na tieto „vďačné“ divácke emócie nemuseli čakať celé prvé dve tretiny filmu. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Pár věcí nepochopím...Například vládu ČR a pak nízké hodnocení Metra. Tenhle film je pro mě bomba. Vraždící hormonální hybrid homosexuál Horáček tu sice není ale hádám že to tady kosil jeho brácha protože hybrid tu byl. Každopádně vrahoun je v první řadě super doktor akorát že spíše než chirurg to bude patolog. Snaha a vytrvalost mu ale nechybí a sejme každého kdo mu přijde do cesty. Zaujal mě bezďák co vypadá jako Kínu Rívsů (fakt mu byl podobnej) ale nečekejte že by od něj vrahoun snad kvůli tomu chtěl autogram. Metro je snímek kde začátek je megahutnej a vrahoun dokud není pořádně vidět vypadá ukrutně (první scéna ve stoce nemá chybu) no když se pak ukáže v plné parádě s hejnem krys v zádech (a to neměl píšťalku) tak se mu spíš smějete jak je šerednej ale nijak to nesráží kvality snímku. Nedávejte na hodnocení a mrkněte na to buď vás to nadchne jako mě nebo mě budete proklínat ale s tím dokážu žít :) PS : Zaspat při čekání na metro se nevyplácí ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Opuštěné metro by bylo ideálním prostředím pro horor, kdyby ho tvůrci nezasypali příšerným nelogickým bordelem - v Londýnských tunelech si pobíhá magor, vraždí lidi včetně ostrahy na potkání, schovává se v záhadném doupěti s lékařským materiálem a nikdo o ničem samozřejmě neví. Uprostřed noci v metru stále jezdí vlaky a člověk přesto nemá šanci dostat se v jednom z největších evropských měst ven, protože zavřeli - co to sakra je? Největší slabina je však v záporákovi - nic mizernějšího, co se týká nápadu i provedení, jsem snad ještě neviděl. V jedné scéně tenhle ocásek masakruje člověka s kadencí armády terminátorů, v další dostává nakládačku od vyděšené holky, v jiné se chová jako neškodný idiot. Pokus o nástin záporákova původu je docela komická záležitost. Možná si někdo uvědomil, že tenhle průjem už lepší nebude a chtěl ho mít rychle za sebou, takže se stejně ve výsledku nedozvíme nic. Metro nakonec zachraňuje jen slušná atmosféra a občasné známky napětí v první polovině - 6/10. Druhá polovina, kde už je kašpar v roli záporáka odhalen, je čistokrevný odpad. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kdyby forma pohltila obsah, dosáhlo by Metro na vyšší hodnocení. Jenže ten zloprcek ze všeho nejvíc připomínající Gluma prostě kazí celkový dojem. No dobře, pak ho kazí i poněkud nablblý scénář a fakt, že ve filmových luzích a hájích jsou k vidění skutečně MNOHEM strašidelnější horrory. Světlá místa tu jsou, například lékařská procedura tařka v závěru filmu, ale i tak zdaleka nejzrádnějším metrem zůstane to v Gaimanově Podlondýně. 40%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britsko-německý snímek „Metro“ hraje především na jistotu, nechce se vrhnout vyloženě někam, kde už by o nebylo probádáno dopředu. Tvůrci se raději spokojili s předvídatelným hororem, v němž nečeká nic, co by se nedalo dopředu očekávat, a tak divák dostane to, co dostal už někde jinde. Chvíle napětí střídají chvíle relativní nudy, sem tam někdo drsně umře a pak to prostě skončí. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Scény v metru byly natočeny ve dvou stanicích Londýnského metra, a to v Aldwych Underground Station a Charing Cross Underground Station. Ostatní scény byly natočeny v Three Mills Studios, která se nachází v Londýně a Kolíně. (Stanleyyyy)
  • Alternativní názvy filmu jsou "Runt", "Cellar Dweller", "Horunder", "Here Kitty Kitty", "One Track Mind" a "Piccadilly Nightmare". (Chatterer)
  • Původním záměrem tvůrců bylo na začátku filmu objasnit, jak se zabiják dostal do podzemí. Od nápadu však bylo upuštěno mimo jiné proto, aby diváci necítili k zabijákovi větši sympatie než k hlavní hrdince. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama