Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tulák Eddie Lomax je bývalý voják, sužovaný těžkou depresí ze svého života a vojenské minulosti. Chce spáchat sebevraždu, ale ještě předtím, chce navštívit svého indiánského kamaráda Johnnyho, žijícího v odlehlém pouštním městečku Inferno, a darovat mu svou motorku. Cestou přes poušť je napaden bandou rváčů z Hoganova gangu, kteří ho zmlátí, postřelí, ukradnou mu motorku a nechají ho ležet polomrtvého v poušti, aby tu zemřel. Jenže Eddie má mnohem houževnatější kořínek, než by čekali. Zatímco rváči z Hoganova gangu, Ramsey, Matt, Jessie a Petey se vrátí ke každodenní rutině, kterou je terorizování odlehlého městečka a drogový obchod s motorkářským gangem zvaným Heathens. Johnny najde zraněného Eddieho, odveze ho k sobě domů a začne ho léčit. A když se Eddie zotaví, jeho přání zemřít se změní v odhodlání získat zpět svou motorku a to i kdyby měl zlikvidovat, všechny, kteří se mu v městečku postaví do cesty. Kromě svých pěstí a bojových zkušeností, však dovedně využívá i napětí, které v městečku vládne a s pomocí místního všeuměla Jubala Earlyho proti sobě obratně štve Hoganovu bandu a motorkáře. Pomsta v něm probudila nový život a on si vedle snahy osvobodit demoralizované městečko od teroru najde čas i na to, aby se zamiloval do sympatické servírky Rhondy Reynoldsové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +pár známějších herců, hudba, občas akce -příběh, scénář, chování postav/// Tak není to tak špatný, až na to, že je to strašná blbost. Velice naivní a hloupá. No aspoň, že to moc nenudí a nemá to přes sto minut. I u Van Damma je tohle slabší kousek./// Celkem 48%/// ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Film, který v mé duši zanechal spousty krásných zážitků. Krásný film, který se odehrává v jednom zapadlém městečku v nějaké poušti. Van Damme, bývalý voják se rozhodl podívat se za ssým dávným přítelem Johnnym Pětiprstým, chtěl spáchat sebevraždu ale zrovna stačil něco udělat vyrušil ho místní gang, ti ho zmlátili a postřelili. Petey ho měl radši zabít, protože posmta je sladká a příjde brzy. Eddie Lomax chodí v tílu, pistoli za páskem a v klobouku, jí Rondin koláč, který dodává sílu a zachranuje starého pána v obchodě, Jubbala, který byl zajat svými zlými synovci, kteří ho zneužili, když byl nemocný. Tento pán je náramně vtipný a i jeho čínský přítel, který se stal Eddiho pomocníkem a zabité členy gangu balil do igelitáku a kamionem je odvážel do promasti.Nejlepší svcénka z celého filmu se odehrává v motelu, kam si odvezl 2 holky a ty mu pak přijdou poděkovat. Akce je tu středně, ale tady jde hlavně o příběh, který je tu velmi silný a hraje na city, hlášky jsou perfektní a hudba také. Na konci je vidět článek v novinách " 28 zmizelých - aneb místní obyvatelstvo si myslí, že za to může UFO " ()

Reklama

Axident 

všechny recenze uživatele

Pokud to člověk bere jako hodně rozvernou komedii až grotesku, poměrně dobře se pobaví. (Za scénku, kdy Jean po schodech zdrncává s kyslíkovou bombou starého pána, by se nemusel stydět ani Frigo.) Jako vážně. Mnozí zúčastnění projevují solidní komediální talent, stejně jako scénárista (vyjma Inferna nemá u sebe uvedený absolutně žádný další počin, což je veliká škoda, ten chlap měl slibně našlápnuto), jasně, nejspíš to nebyl záměr, ale funguje dokonale, protože taškařice např. s Charliem Chanem jsou proti Infernu seriózní filmy 😂. Takže já dávám čtyři, páč jsem si to báječně užil. Jedna z nejlepších komedií s Van Dammem. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

I přes to, že tento filmek nese jméno nějakýho diskotékovýho lokálu, nenechte se mást. No vlastně proč to tak nepodat? Těchto 92 minut, co jsem v klubu Inferno prožil stálo i celkem za to. DJ John Avildsen mám naservíroval celkem slušnej mix songů, při kterým se před jeho gramcem protočilo spousty moderních slečen a drsných borečků, kteří se s nikým moc neserou. Za barem jim rozdával kořky s pívama nějakej potrhlej indián Johnny Trejo a těšil každýho svojí (spodní) dýmkou míru. Pak se tady objevil i jeden provokatér, kterej se i přes to, že dostal několikrát nakládačku, neustále vracel do klubu pro svoji holku, který říkal "motorka". Jmenoval se Eddie Van Damme... Kdo neví jak tento krásnej sobotní večer dopadl, určitě ať neváhá a pustí si záznam z kamer. Jen napovím, stojí to za to... Uklízečka ráno měla co uklízet... 50% ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Inferno je jeden z nejslabších filmů van Damma, co se příběhu týká. Zde to vynahrazuje jen dobré herecké obsazení. Jinak je film skutečně dost špatný, a tak, i když mám filmy s Van Dammem rád, musím říct, že tohle je pouze tak na 35% Myslím si, že je to taky chyba režiséra, který z toho mohl vytřískat mnohem víc. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Původně nesl snímek název Desert Heat. (Eldrick)

Reklama

Reklama