Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvojčat – bratrů Alana a Michaila. Krátce po narození dvojčat Alana a Michaila se matka musela jednoho z nich vzdát a dát ho k adopci, protože by dvě děti neuživila. Michaila adoptovala rodina ruského diplomata, který žil nějakou dobu ve Francii, ale poté emigroval do Ameriky. Alan se stal policistou. Michail vyrůstal v Americe. Když mu bylo šestnáct let, jeho rodina zmizela a on musel tvrdě bojovat o holý život v ruské mafii. Za dalších šestnáct let přijel Michail do Francie najít bratra. Pronásledovali ho však zkorumpovaní agenti FBI a pronásledování skončilo Michailovou smrtí. Tak se Alan, nyní policista, dozvěděl o existenci svého bratra. Rozhodl se pátrat po příčině jeho smrti, a proto se – jako Michail – vydal do Ameriky. Tam se setkává s přítelkyní svého bratra Alex a s členy ruské mafie. Dozvídá se, že Michail byl bohatý gangster. Členové ruské mafie ho chtějí zabít, považují ho totiž za Michaila. Alan zjišťuje, že Michail ve Francii ukryl materiály dokazující korupci jak ruské mafie, tak agentů FBI. Alan způsobí v řadách ruské mafie roztržku, dojde k přestřelce a Alan je na útěku zatčen policií... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ringo Lam je stejně jako John Woo a Hark Tsui další hongkongský režisér, převážně akčních filmů, který se vydal to zkusit do USA. A vsadil na Jeana-Clauda Van Damma, se kterým už John Woo natočil snímek Živý terč. A svým způsobem opět na známé téma o pomstě za smrt svého blízkého. “ Zabili jste mi bratra a to jste neměli dělat!” A jak se na Ringo Lama sluší a patří, jedná se o rychlou akční jízdu. Nakonec, tím nás přesvědčí hned úvodní akční honičkou, v hollywoodské produkci prostě nevídané. Rok 1996 byl v tomto průlomový, neb byl Johnu Woo povolen jeho vlastní tvůrčí styl, takže toho využil i Ringo Lam. A jasně vidíme, jakých scén byl schopen. Může se to zdát hloupé, ale takový prostě býval hongkongský akční styl a americká produkce tím byla vcelku, byť na krátkou dobu, výborně obohacena. Takže co tu vlastně dějově máme? Krátce řečeno, příběh o muži horlivě se snažící zjistit, kdo přesně byl jeho mrtvý bratr, o kterém doposavad ani nevěděl že vůbec existuje, čímž se v podstatě honí i za svou vlastní identitou. Jedná se o prvotřídní akční film s dobrými hodnotami a to i co se týče emoční sféry. A pokud někdo patří k divákům, kterým hongkongská produkce nikdy nesedla, nechť vynechají i toto. Kromě amerických představitelů a snad i prostředím, se skutečně ničím neliší. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to po dlouhé době a opět s pomocí svině nostalgie, přihazuju čtvrtou hvězdu a zároveň tleskám Žánovi! Maximální riziko se díky prostředí kde je točen, hodně podobá francouzským krimi a troufám si říct, že kdyby namísto Van Damma v hlavní roli stál třeba Reno, film by byl daleko víc doceněnej! Akce není zas až tolik, ale když je, tak baví! Navíc i samotnej JCVD dokazuje, že umí i hrát a né jen kopat. A jako veliká krásná třešeň na dortu dopomohla i neodolatelná Natasha Henstridge! Po letech velká spokojenost! 75% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru skvěle natočený film, s výborně zvolenými lokacemi (už jen ty úvodní záběry přes hory na město na jihu Francie), uvěřitelným příběhem i scénářem (a zápletkou), slušnou porcí dobře a přehledně natočených akčních scén, a dokonce ani Natascha Henstridge mi tady tentokrát nijak moc nevadí. Málokdy se mi u akčních filmů stane, že mne strhne děj a akce, a najednou koukám, skoro půl hodina filmu je pryč. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Maximální riziko je přímo ukázkovým počinem,proč Jean-Claude van Damme točil a točí lepší filmy,než jeho "béčkový spolubojovníci" Lundgren a Seagal.Jedním z nejdůležitějších faktorů je výběr van Dammových režisérů.Jeho nejlepší filmy vznikli právě díky asijským tvůrcům,jako John Woo,Hark Tsui,nebo právě jako v Maximálním riziku Ringo Lam.Tihle chlapíci mají zkrátka akci v krvy a umějí ji ve svých snímcích prodat.Druhým hlavním faktorem je pak právě samotná akce ve filmu.Zatímco Lundgren a Seagal schovávali(o dnešních odpadech,co točí se nebudu radši ani zmiňovat) své bojové umění za všemožný klipový střih,zpomalovačky,zrychlovačky,nebo dokonce jen náznaky,van Damme jede pěkně souboje tělo na tělo,své dovednosti ukazuje v celé paradě,právě jako v Maximálním riziku a má povětšinou i velmi slušnou choreografii soubojů.Dějově je to samozřejmě slaboduché jako filmy oněch dvou bijců,ale jen opravdu párkrát sklouzl do úplné stoky.Maximální riziko je zkrátka velmi slušným béčkem,kde je vše,co k van Dammovým filmům patří.Slušný spád,spousta akce a především bojových scén a jistě i samotný charismatický Jean-Claude.A že je to blboučký?Nikdo přece nemůže od akčního filmečku čekat oscarové ambice,ne? ()

choze 

všechny recenze uživatele

Z trojlístku hongkongských režisérů John Woo (ŽIVÝ TERČ), Ringo Lam (MAXIMÁLNÍ RIZIKO, REPLIKANT, PEKLO) a Tsui Hark (DOUBLE TEAM, KONTRABAND) se kterými van Damme pracoval, si u mě nejhůř stojí právě Ringo Lam. Viděl jsem všechny tři jeho vandammovky plus jeho hongkongský opus CITY ON FIRE a žádný z nich nepřekračuje hranici průměru. MAXIMÁLNÍ RIZIKO je z nich sice "nejnaleštěnější", ale ve srovnání s dílky ostatních zmíněných pánů režisérů, jakož i jiným vandammovým dvojčatovským filmem DVOJITÝ ZÁSAH, těžce prohrává na body. Tam bylo téma dvojčat maximálně vytěžené a navíc okořeněné humorem, tady byste humor hledali jen stěží, stejně jako třeba scénu, v níž van Damme mlátí van Dammea. Akce tu není tolik jako u Harka ani není tak dokonalá jako u Wooa, ale dá se to. Fakt je, že Henstridge patří k nejlepším babám se kterými se van Damme objevil na plátně, ale pro mě zůstane jedničkou čarokrásná Mia Sara z TIMECOPA. Záporáka už si nepamatuju, což samo o sobě značí, že byl špatný. Každopádně je to mnohem lepší než další "straight-to-the-video" spolupráce van Damma s Lamem (REPLIKÁTOR, PEKLO), ani nemluvě o jeho posledních sračkách jako TEROR VE VLAKU či PROBUZENÁ SMRT. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o americký debut hongkongského režiséra Ringa Lama. S nápadem, aby se k režii postavil právě Lam, přišel sám představitel hlavní role Jean-Claude Van Damme. (ČSFD)

Reklama

Reklama