Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dnes si říkám, jak jsem na takové filmy mohla koukat. Tenkrát ale pro nás znamenaly strašně moc. Jason byl prostě nejdokonalejší borec pod sluncem. V některých momentech působí film hodně humorně. To je samozřejmě tím, že jsem znovu po letech koukala na film dospělýma očima. JCVD tady má v jedné scéně tak kamenný obličej, že by klidně mohl strčit do kapsy Terminátora. Teď mě napadá, že role té mlátičky je snad jediná záporná v jeho filmové kariéře. Nevybavuju si, kdy ještě král zmetka. Viděno s naprosto šíleným dabingem. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 1.1.2011 (R: JOJ Plus = 26.1.2013), réžia českého znenia (INTERSONIC 1992) = PETR TICHÝ - Myslel som si, že po tých rokoch bude na mňa úvodný diel voľnej série, ktorá si v "reichu" vyslúžila názov KARATE TIGER pôsobiť nepatrične a hlúpo. OMYL. Ak si uvedomíte, že tu nejde o príbeh, ale o poriadnu "martial arts" action, je to bomba. Spätne si teda kladiem otázku, prečo je dodnes stále populárna tak neskutočne debilná séria KARATE KID s rachitickým "hrdinom" a majstrom, ktorý vie prd. (4.10.2007) ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Tak po mnoha, mnoha letech jsem se náhodou dostal k týhle ptákovině. Musím říct, že mě pohltila nádherná nostalgie a vzpomínky na dětství. Protože tak jak si Jason užíval tréningu s Brucem Lee, tak já si zavzpomínal, jak u nás na hřišti běhali naši idolové. Ani to není tak dávno, ale jako by to byla věčnost, kdy jsme běhali v dresech od vietnamců a na nich jména jako, Rivaldo, Ronaldo, Zidane, Maldini apod. Za vyvolání právě těchto vzpomínek a pocitů dávám 4 hvězdy a 70 procent. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dosť slabý, ale všeobecne známy karate film z 80.rokov. Scenár je desne jednoduchý, ba až naivný. Pretože trénovať s mŕtvym duchom Bruce Leeho mi prišlo hodne uletené. Ani predstaviteľ hlavného hrdinu Kurt McKinney, moc hereckého nadania nepobral. Zato jeho fyzická kondícia je obdivuhodná a takmer vkuse divákovi predhadzovaná. Keby dokázal aspoň z polovice tak hrať ako vie napínať svaly, tak by to bolo minimálne na cenu Oscara. Avšak "Karate Tiger" je aj filmom, v ktorom sa zviditeľnil fighter Jean-Claude Van Damme. Aj keď tu nehrá hlavnú úlohu, jeho stvárnenie narcistického ruského agresora Ivana, mu prinieslo neskôr ďalšie filmové role, slávu a peniaze. ** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, ke kterým chovám jistou úctu, protože jsem je jako malý sledoval na videokazetách. Karate Tiger byl jeden z těchto snímků, ani jsem netušil tehdy že existují další díly, natož že se snímek jmenuje ve skutečnosti Neustupuj, nevzdávej se. Pamatuju si jak jsem strašně moc žral tréninkové scény, kdy si kluk zatíží nohy olovem a dělá kliky na jedné ruce. Rovněž jsem si ovšem všimnul jednoho pro mě do té doby neznámého herce, kterým nebyl nikdo jiný než později veliký Jean-Claude Van Damme. Zde v roli záporáka jakého svět později spatřil až v Ivanu Dragovi. Jeho Ivan Kraschinsky měl v sobě všechno co jsem v té době od padouchů požadoval.... dneska bohužel spatřuju, že Karate Tiger 1 není kdovíjaký kousek a že se zde nachází i celé hejno pořádných masařek. Z nostalgie, za parádní písničku (Hold On To The Vision od Kevin Chalfant) a za závěrečné zúčtování v ringu ovšem dávám 55% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Scéna, ve které ,,Bruce Lee" učí Jasona (Kurta McKinneyho) vykopnutí do vzduchu pomocí smyčky zavěšeného lana, má na sobě Jason černé tepláky a bílé triko s dlouhým rukávem. Poté, co si Jason protahuje nohu do smyčky, je však oblečen v černých teplácích a žlutém tílku. V následujícím záběru má opět na sobě černé tepláky a bílé triko s dlouhým rukávem. (Rodimus)
  • Ve scéně v závěru filmu, kdy Ivan (Jean-Claude Van Damme) bojuje s Ianem (Rolf Pohnel) a v rohu ho začne škrtit, přijde rozhodčí, aby se pokusil nefér chování zastavit, načež jej Ivan napadne a rozhodčí vylétne z ringu, je možné vidět, že dopadá na žíněnky. (Armin82)
  • V úvodu filmu, kdy Ivan (Jean Claude Van Damme) napadne Jasonova (Kurt McKinney) otce, odlétne otec po poslední otočce ke stěně telocvičny. Hned v dalším záběru je však od stěny poměrně daleko. (Armin82)

Reklama

Reklama