Reklama

Reklama

Skupina maskovaných zločinců obsadí banku a drží v ní rukojmí. Jejich velitel Lorenz je ochoten jednat pouze s detektivem Quentinem Connersem. Ten však byl nedávno suspendován po nevydařené akci. Je však vrácen do služby a spolu s mladým kolegou, detektivem Dekkerem se vrhá do akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (216)

castor 

všechny recenze uživatele

Atraktivní téma ještě jaro nedělá. Banda zlodějů napochoduje do banky, udělá v ní rozruch, zalarmuje desítky policistů a pak zmizí. Bez peněz. Šéf zlých hochů má ovšem plán. A zdá se, že nebude jediný. A tvůrci se třesou, aby nám mohli odkrýt pointu, která leckomu dojde o pár desítek minut dřív. A to nehoním machra, tak to prostě je. Chvíli sázíme na budování atmosféry, jindy vystřihneme průměrnou akční naháněčku. Ač se příběh tváří sofistikovaněji, není. Ač se akční momenty tváří, že chtějí v rámci žánru udělat díru do světa, neudělají. Divák to příliš nepobírá, zvlášť když mají ve svém čele Wesleyho Snipese a Jasona Stathama. Žádná akce nezvedne ze židle, a to je sakra průšvih. Ryan Phillipe hraje druhé housle, akční polohy jsem mu příliš nevěřil. Kombinace zlodějského a akčního filmu v tak trochu televizním balení, která mohla dopadnout o poznání lépe. Ale vlastně i hůř. ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Pěknej a napínavej film. Sice o co se jedná mi došlo mnohem dřív, ale na druhou stranu jsem nepochopila motiv. A jestli si myslím, že ho vím, tak mi to přijde divný a blbý, tak proto ubírám hvězdičku. Každopádně Ryan tady moc příjemně překvapil, jeho postava se mi líbila nejvíc (způsob myšlení i morálka) a Statham měl taky docela neobvyklou roli. Ráda si to ještě někdy pustím. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No žádná sláva se nekonala a to i přes vcelku solidní herecké obsazení. Filmy s bankovními loupežemi mě nikdy nějak extra netáhli, ale pár slušných zápletek jsem už viděl. Tady to bylo místy dost jalové, přesto to si to dokázalo udržet alespoň průměrnou kvalitu a to hlavně díky dvojici Statham a především velmi solidní výkon předvedl Ryan Phillippe. Wesley Snipes tu spíš jen tak pohopsával v pozadí. Chtělo to ale více akce a míň keců – nějaká solidní bitka by taky neuškodila, protože pár přestřelek a jedna honička na motorce to nezachrání. Teorii chaosu si představuju trochu rozsáhlejší – tohle byla spíše teorie náhod… ()

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Vypněte mozek a koukejte. Potom vás možná tento snímek pobaví, udrží vás v napětí a nakonec vás překvapí rozuzlením zápletky až těsně před závěrečnými titulky. Pokud si ovšem zapomenete mozek neprozřetelně vypnout, tak se buďto budete neuvěřitelně nudit, nebo si stihnete s kamarádem zahrát po telefonu několik partiček šachu.. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

U vchodu přepadlé banky vybouchne nástražné zařízení a policie nechá rukojmí a potencionální lupiče odejít bez identifikace? Seattle je od Kanady kousek, ale nevšimnul jsem si, že by zásahu velel Labrosse z Bezva finty.. Toto je příklad, jak se Chaos sofistikovaně tváří, ale svým jednáním činí opak, Giglio neprojeví nějakou zásadnější režisérskou invenci a celé to dospěje do očekávaného finále, kdy snaživý zelenáč Phillippe běhá po letišti, v jedné ruce mobil a v té druhé hrnek s kafem, co má na spodní straně nápis Kobayashi Porcelain. Inu, těžké první dny v práci, kdy zjišťujete, který kolega vás chce oblafnout a který přeblafnout (cringe scéna s policejní techničkou). A Statham? Mrštné končetiny sice ponechává v nečinnosti, ale na ostatní je nepříjemný jak Harry Callahan v andropauze. A teď si ještě představte, že by mu sebrali ty nikotinové žvýkačky.. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Dekker (Ryan Phillippe) projede skleněnou výlohou obchodu, je možné si všimnout, že se sklo vysype ještě dřív, než dojde ke kontaktu motocyklu se sklem. (Conspi)
  • Je možné zaznamenat, že prostředí, kterým Dekker (Ryan Phillippe) během pronásledování na motocyklu projíždí, se nemění. Stejnou ulicí projede rovnou čtyřikrát, dokonce vždy stejným směrem. (Conspi)

Reklama

Reklama