Reklama

Reklama

Skupina maskovaných zločinců obsadí banku a drží v ní rukojmí. Jejich velitel Lorenz je ochoten jednat pouze s detektivem Quentinem Connersem. Ten však byl nedávno suspendován po nevydařené akci. Je však vrácen do služby a spolu s mladým kolegou, detektivem Dekkerem se vrhá do akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (216)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku to vyzera, ze budeme sledovat vyjednavanie policajta Stathama vs. zlodeja Snipesa v style filmov Inside Man a podobne. Lenze po nahlom uteku Snipesa z banky nas caka este mnoho zvratov a ani k ocakavanemu stretu Snipes-Statham nakoniec nedôjde. Trochu to vynahradi slusny suboj Snipes vs.Phillippe. Len skoda, ze ja taky kratky. Prekvapivo tu ma najviac priestoru Ryan Phillippe, ktory dokazuje, ze nie je len hviezdicka teenagerskych filmov, ale je dokonale uveritelny aj ako drsny akcny hrdina. Vzhladom na rozpocet si tvorcovia nemohli dovolit vela akcnych scen, ale podla mna je ich tak akurat. Dockame sa nahanacky, prestrelky, bitiek a aj par pôsobivých vybuchov. Proste z kazdeho rosku trosku. Ich prevedenie mi pripada old schoolovo prehladne. Takze som spokojny. No a akcne sceny su vyplnene putavou vyplnou so zaujimavymi zvratmi, ktore mi perfektne sadli, takze ani na chvilu som sa nenudil. Trochu ma mrzi len to, ze Snipes dostal prilis malo priestoru. 7/10. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Niekedy nerozumiem, prečo má film také nízke hodnotenia a toto je jeden z prípadov. Podľa mňa veľmi dobre premyslený krimi thriller s pár podarenými zvratmi, ktoré pridávajú na atraktivite, hlavne záver je pekne hustý a z časti aj nehollywoodsky. Scenár mohol byť síce prepracovanejší, pretože pár hluchých miest tam je, ale teória chaosu na mňa zapôsobila dokonale. A potešilo ma hlavne trio hlavných hercov. 75%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

U vchodu přepadlé banky vybouchne nástražné zařízení a policie nechá rukojmí a potencionální lupiče odejít bez identifikace? Seattle je od Kanady kousek, ale nevšimnul jsem si, že by zásahu velel Labrosse z Bezva finty.. Toto je příklad, jak se Chaos sofistikovaně tváří, ale svým jednáním činí opak, Giglio neprojeví nějakou zásadnější režisérskou invenci a celé to dospěje do očekávaného finále, kdy snaživý zelenáč Phillippe běhá po letišti, v jedné ruce mobil a v té druhé hrnek s kafem, co má na spodní straně nápis Kobayashi Porcelain. Inu, těžké první dny v práci, kdy zjišťujete, který kolega vás chce oblafnout a který přeblafnout (cringe scéna s policejní techničkou). A Statham? Mrštné končetiny sice ponechává v nečinnosti, ale na ostatní je nepříjemný jak Harry Callahan v andropauze. A teď si ještě představte, že by mu sebrali ty nikotinové žvýkačky.. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Typický americké, snaha o napínavu krimi drámu vôbec nevychádzala, film viazol najmä na detailoch, hlavní predstavitelia ktorý zosnovali geniálny plán geniálne vôbec nevyzerali a ani to nedokázali zahrať, Stathamovi možno ide postava ktorá ma charakter mašiny na zabíjanie ale toto veru nie, Snipes už tobôž. Najviac ma ale dostal Ryan Phillipe, chlapík ktorý vyzerá na 18 odhalil zložitú štruktúru premakaného plánu a to tam bol dokonca nováčik, navyše ani jeden z prítomných hercov nehral dobre, hrozne americké, naozaj nestojím o filmy tohto typu. ()

Laku 

všechny recenze uživatele

Ústřední herecké trio předvádí své standardní výkony. Skvěle vyprávěná zápletka, která se stále všemožně překrucuje, aby nakonec vyústila až těsně v závěru celého filmu. Očekával jsem různé konce, ale tento mě nenapadl, takže poměrně nečekaný konec :) Když k tomu přičtu charismatického Jasona Stathama, tak dostávám poměrně solidní jízdu. V rámci filmů svého druhu určitě povedený kousek, alespoň z mého pohledu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Je možné zaznamenat, že prostředí, kterým Dekker (Ryan Phillippe) během pronásledování na motocyklu projíždí, se nemění. Stejnou ulicí projede rovnou čtyřikrát, dokonce vždy stejným směrem. (Conspi)
  • V scéne, keď Shane (Ryan Phillippe) naháňa na motorke podozrivého na červeno bielom Forde pick up, tak si môžeme všimnúť, že čelné sklo auta je v jednom zábere rozstrieľané a v ďalšom celé. (ČSFD)
  • Přestože se děj odehrává v USA, policejní vrtulník i soukromý tryskáč mají kanadskou registrační známku začínající písmenem C. Stejně tak pobočky pizzerie Panago se nachází pouze v Kanadě. Podobně ulici "W. Cordova", kde se odehrává automobilová honička, můžeme najít pouze v kanadském Vancouveru. (Conspi)

Reklama

Reklama