Reklama

Reklama

Démonické zvuky silne pripomínajúce prasacie chrochtanie a hektolitre zvratkov nie náhodou budiacich dojem hrachovej polievky sú jednoznačným dôkazom toho, že Nancy Agletovú (Linda Blair) po viac ako dvadsiatich rokoch opäť posadol diabol! Toho ju vtedy zbavil kňaz menom Jebedaiah Mayii (Leslie Nielsen). Dnes by mal slávny exorcista opäť zasiahnuť – no jemu sa fakt strašne nechce! Cíti sa tak akosi slabo a znechutene a na žiadne náročné vyháňanie diabla z kohokoľvek skrátka nemá ani najmenšiu chuť... Nanešťastie ale svoju životnú šancu zavetrí skorumpovaný televízny producent Ernest Weller (Ned Beatty) a rozhodne sa exorcizmus priniesť v na svoje televíznej stanici v priamom prenose! S diablom sa však neradno zahrávať, hoc i v televíznej šou, o čom sa zakrátko presvedčia (nielen) šokovaní diváci... (TV Markíza)

(více)

Recenze (71)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

To jsem se zas takhle jednou rozhodl okořenit deštivý večer nějakou tou hororovou komedií/parodií místo toho, abych šel popíjet do baru. Mou pozornost upoutal tento kousek a především jméno Leslie Nielsen. Tohoto převážně komediálního herce mám docela rád, přestože jsem z některými filmy, ve kterých se objevil, měl v minulosti trochu problém (především pak s jejich až příliš trapným obsahem). Ještě dnes mám v živé paměti Drákuloviny a následné vesměs negativní reakce na mou recenzi, kdy jsem film ohodnotil jako podprůměrnou podívanou a za svým názorem si dodnes stojím. Podobný dojem mám však i z tohoto filmu, který mi nejenomže nepřišel moc humorný, ale spíše hodně trapný. Bláznivý exorcista si vzal (okrajově) na paškál starého Vymítače ďábla a to nejen obsazením herečky Lindy Blair, která si mimochodem zahrála v The Exorcist (1973) hlavní roli a k ní se znovu vrátila v této parodii (akorát se její postava jmenovala jinak), ale i nezapomenutelnou scénu s otáčející se hlavou a zvracením. To jsou však tak jediná pozitiva, které jsem v této trapné podívané našel. Pokud tedy nepočítám návštěvu posilovny, kdy oba duchovní okusí nejednou pevnost své vůle. Nevím proč, ale jinak na mě většina děje působila jako snůška zmaru a tvůrčí tuposti. 30% ()

Valenta28 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem čekal mnohem více, než jsem viděl. Působil na mne nejdříve jako velice povedená parodie na Vymítače ďábla, která mě skutečně pobaví. Ale mýlil jsem se. Pokud opomenu pár momentů, ve kterých jsem se zasmál nějakému zdařilému dialogu, není zde skoro nic na pobavení. Zkrátka kromě pár vyhrazených momentů je to blbost, která nesplňuje to, co by měla splňovat komedie, nebo parodie. Takže jednu hvězdičku dávám panu Nielsenovi, kterého znám již delší dobu a je vtipný sám o sobě.. A druhou za těch pár zdařilých dialogů, které ovšem byly asi jen tři... Takže slabota. Veliká. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu jsem se snad ani jednou nezasmal. Coz je u zanru parodie docela slusnej problem, jenze i kdyz sem se nejak nenasmal, nemuzu rict, ze bych se nudil. Vtipu tu sice moc neni, ale par docela ujde, Leslie Nielsen se vetsinou jen ztrapnuje a blbe tvari, takze potesi jen Linda Blair, ktera vypada podobne jako v puvodnim Exorcistovi a diky ni pusobi nektery sceny trochu hororove. Takovej Leslieho slabsi prumer. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl poprvé asi ve 13 letech a bylo to fajn sice si pamatuju jak jsem se nudil, ale taky jsem se občas bavil. V dnešní době můžu říct že ten film je strašnej. Je sice fajn že tu je můj oblíbenej Nielsen a i Blair, ale bohužel film je dost často prostě stupidní a nevtipný. Je tu sice pár humornejch scén jako třeba scéna s televizí a otočení hlavy, ale celkově je film spíše snůška pokusů o humor. A ten nezabírá. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

What an excellent day for a parodism.. Linda Blair zase cvičí s krční páteří a její žaludek vrací hrachovou kaši, ale jestli je přítomen Leslie Nielsen, nemusíme se bát. Víc než Friedkinova klasika to schytává televangelismus, občas to skřípe ve své trapnosti a některé momenty bez znalostí tehdejší popkultury či americké historie (Ted Kennedy) diváka úplně minou. Je třeba si užít drobností jako jsou zvonek se zvukem klepání, pasáž ve fitku za doprovodu Technotronicu, termobox na svačinu s motivem Johna Ramba či variace na Oldfieldovy známé tóny z dob, kdy kněží dávali taxikářům přijatelná dýška.. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama