Reklama

Reklama

Yeopgijeogin geunyeo

  • Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (451)

H34D 

všechny recenze uživatele

Jako u spoustě zdejších jedinců, byla právě "Má drzá holka" i jedno z mých prvních setkání s jihokorejskou kinematografií a to nemohlo dopadnout lépe. Komedie se snoubí s romantikou velice vkusně a elegantně, příběh vypráví o obyčejných věcech, ale ty působí díky úžasné postavě dívky Ji-hyun naprosto nevšedně. Setkání v metru, "invaze" ve škole, oslava narozenin, konfrontace rodičů - nejen v těchto scénách se pomalinku buduje kouzelný vztah plný nevyřčené lásky. Epilog je pak ryzí filmová katarze a naprosté uspokojení divácké touhy. Je to něžné, povznášející a krásné, přesně tak, jak to v Hollywoodu spatřit nemůžeme. 9/10 ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

No jsem spíše než překvapen docela zklamán. Podobný typ komedii nemám zrovna v lásce. Konfrontace dvou zcela odlišných osob obohacena trochou toho nechutného humoru mi nepřipadá ani tak kouzelná jako většině ostatních. Ale abych jen nekritizoval je třeba uznat, že je tento romantický snímek natočen s velikým citem a má v sobě jakési kouzlo. Narozdíl od amerických romancí jsme zde svědky opravdového vztahu, který se vyvíjí docela uvěřitelným způsobem. Škoda jen, že povedené scény jsou pomíchány s těmi, které mi zrovna nesedli - nechápu třeba tu, kde nám režisér ukazuje jak jsou synopse k filmům, které píše ta drzá holka, špatné pomocí zvracejícího úředníka. Ani titulní hrdinové mi nebyli zpočátku sympatičtí, vlastně jsem si je neoblíbil dokud film neskončil - právě za ten úžasný závěr též přidávám dalších 20% k celkovému hodnocení. Pokud bych měl celý snímek nějak shrnout, nazval bych jej nekomplikovaným romantickým filmem, jehož půvab je pečlivě skryt a všimne si jej jen ten kdo po tom opravdu touží. Yeopgijeogin geunyeo však mohu s klidným svědomím doporučit zamilovaným párům :) Částečně je to však velmi slizké a odporné... 40% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to můj typ, ale nelíbí se mi." To zní nebezpečně, ale já jsem se u toho bavil. Co taky dělat jiného, když ňouma s potenciálně vypařovacím penisem potká křehkou bytost s generálskými geny, direktem vězeňského dozorce a neuvěřitelně malou schopností spalovat alkohol. Hodný ňouma prostě musí být po zásluze ponižován, úkolován a také bit při squashi či kendu. Normálně bych mu to nepřál, ale on to tak chce, jen o tom ještě neví. Za to já vím, že scény s pochodujícími vojáky v metru, chlastání ve studentských uniformách s občankami v rukou nebo frťanový výkon budoucího tchána si budu pamatovat celý život. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mi přesně v pravý čas kápnul do noty. Pro někoho možná trochu moc dlouhý, ale přes drobné nedostatky (mnohokrát zmiňovaná scéna v zábavním parku) rozhodně krásný příběh, který je po všech těch hollywoodských nablýskaných a poněkud umělých romantických komediích neuvěřitelně osvěžující. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

No, na to jak to všichni všude zmiňují a jak se pojem "My Sassy Girl" ustálil jako označení toho a toho typu ženské, tak jsem čekala větší pecku. První část pro mě byla naprosto ztrátová, to jsem se vážně nudila a nevědala, jak si na té židli sednout. Druhá část už byla o hodně lepší, obzvláště když si oblékli uniformy ze střední školy a epilog... takových už jsem zažila a i lepších. Myslím, že Korejská produkce má mnohem, mnohem lepší díla. Je to odpočinkový film, od kterého však nesmíte nic očekávat, aby pro vás ten konec byl úchvatným. Ale zase musím uznat, že se mi u toho dobře balily dárky pod stromeček. Takové lepší 3*. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Vojákovi, jenž zajme hlavní hrdiny v zábavním parku, byla v jedné ze scén zaměněna zbraň. (moznazitra)
  • V dívčinném scénáři válečnického filmu je lotr pojmenován Kyun-woo a hrdinka se jmenuje Jung-jo. Proto předpokládáme, že dívčino křestní jméno je Jung-jo. (Kulmon)
  • Film je natočen podle skutečné události. (Kulmon)

Související novinky

Reklama

Reklama