Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Texas může být docela drsná země, zvláště když vás ubíjí práce v telefonní centrále, váš snoubenec vás sice miluje, ale ničí si zdraví v místní železárně, jeho věčné pitky a opilecké řádění s partou kamarádů vás už přivádějí k šílenství, a přitom víte, že žít se dá i jinak. Když potom získáte práci v Los Angeles, máte před sebou těžké rozhodnutí: dát přednost rozumu nebo citům? Hlavní role váhající Jodie je filmovým debutem K.Basinger, J.-M. Vincent podává životní výkon jako její partner (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Nenápadný a zapomenutý film, který se (i u nás) rozhodli oprášit a vydat alespoň na DVD. Jako fanda Kim Basinger jsem neváhal obětoval těch pár korun a s napětím jsem sledoval její filmový debut. A řekl bych, že si vůbec nevedla špatně. Nejen, že byla vážně kus (což je do teď), ale i herecky si nevedla špatně. Na tento film dobře sedí známé úsloví o tom, že v jednoduchosti je krása. Příběh je vyloženě jednoduchý, ale je podaný tak šetrně a s mnoha zajímavými detaily, že může oslovit i dnešního diváka (výborně to v komentáři vyjádřil sportovec). Více než dobře si vedl Jan-Michael Vincent, ale i další: třeba lehce praštěná Loretta nebo pánbíčkářská mamka. Nejvypjatější a zároveň nejlépe herecky zvládnutá scéna je podle mě rvačka bratrů, kterou jsem si s chutí pustil ještě jednou. Stejně jako ubrečenou scénu mámy s dcerou. Konec sice není nijak velkolepý, od jisté chvíle i jasný, ale i tak stojí za to. Jako ostatně celý film, jehož nezbytnou součástí je bezva country. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Jednoduchost, až tezovitost námětu, tykající si spíše s operetou než s muzikálem, je dokonale překryta dívčím půvabem Bassingerové a nádhernou country music, hudbou bílého muže amerického Východu, jehož jednoduchost demonstruje v tomto případě texaské maloměsto. O skutečných USA vypovídá tento film více, než by nekomplikovanost jeho zpracování napovídala. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Film nám v plnej kráse ukazuje život buranov v Texase, ktorí po šichte vo fabrike večer čo večer zapadnú do obľúbeného country klubu, kde si dajú 1,2,3,4,5... pív, občas si dajú pár po hube, manželky a priateľky považujú za svoj majetok, ktorý musí robiť to, čo povie chlap, proste idylka. No raz si priateľka jedného z nich povie, že už toho má plné zuby a chce žiť iný život v úplne inom prostredí, čo ten jej buran môže len ťažko pochopiť, veď predsa Texas je ten najlepší štát na svete. Filmy odohrávajúce sa v rôznych takýchto zapadákovoch mám rád a aj tento príbeh ma dokázal zaujať, aj vďaka country atmosfére. Navyše Kim vo svojom filmovom debute veľmi presvedčivá a pozitívne prekvapil aj Vincent. Fajn film. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Musíte nít rádi country muziku. Pak vám nebude vadit že příběh je jednoduchoučká romantická love story s dohlédnutelným finále. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Kim Basinger v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Film bol natočený už v roku 1979, ale do kín bol vpustený až o dva roky. (Raccoon.city)
  • Kim Basinger dostala za svoju postavu Jodie honorár 125 000 amerických dolárov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama