Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o vášni, jež se vymyká kontrole. Žena, která vede úspěšnou uměleckou galerii, pozvolna shledává, že se propadá hlouběji a hlouběji do děsivého vztahu s mužem, který otevírá její nitro a posunuje rozkoš za hranice všeho, co kdy poznala, neboť je jím svedena k takovému odevzdání, jež nezná žádných zábran. (Bonton Home Video)

Recenze (172)

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Dostávalo mě to v pubescentním věku doslova do extáze. Hodně zvláštní děj, hodně zvláštní emoce a vyjádření tělesnosti. Ti dva si to hezky rozdávali, kdo byl kočka a kdo myš? Na oba milence byl hezký pohled, animální přitažlivost jiskřila. Ale ve srovnání s knižní předlohou je film slabým odvarem a v mnohém se jí vymyká. SM je zde jen naznačeno a to je dobře. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděla, nechtěla jsem věřit svým očím (ani uším). Tahle blbost že tak čeřila vodu a tolik se o ní toho navykládalo? Přestože jsem se mockrát smála, což asi nebylo úmyslem tvůrců filmu, na dobré hodnocení za komedii to nestačí. Když ono se to bere tak smrtelně vážně! Jedna hvězda je za to, že to posloužilo jako předloha ke zparodování, tuším, že ve Žhavých výstřelech. Za to dostal ode mě hvězdu i Top Gun:-). Kdybych měla vystihnout film jedním slovem, neznám vhodnější výraz než TRAPÁRNA!....Četla jsem komentáře až po napsání svého odsudku, a považuji za nutné napsat, že jsem film viděla ještě v době jeho slávy, kdy na nás eros nejukal z každé trafiky, a přece mi připadal hloupý. Ani psychologický, ani erotický, ani drama a už vůbec ne romantický, jak je tu psáno. Plytký, naaranžovaný a fakt o ničem. A bohužel se mi nelíbí Kim Basingerová a ani Mickey Rourke, takže tam pro mě nebyl ani ten pohled na pěkné lidi. Fakt otrava, kdybych to tehdy viděla v TV, tak přepnu. Kdejaký francouzský nebo italský film na téma vztahů mi připadá lepší, vždycky i do vážného filmu nimrajícího se v lidském nitru a pitvající vztah dvou lidí propašují aspoň trošku humoru, když už ho rovnou nepojednají jako (tragi)komedii. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Erotický film, který nejen, že rozpaluje herce ve filmu, ale i vás. A to takovým způsobem, že by jste si chtěli všechno zkusit, tak jako oni. Některé scénky jsou fakticky povedené ("chlapská" debata v restauraci, telefon a mnoo dalších). Na začátku jsem měl pocit, že to bude nějak moc debilní film, ale to se včas otočilo. Ale je to o trošinku lepší než jeho vlastní lolita (která mě vůbec nenadchla a byl to trapný pokus vyrovnat se Stanleymu Kubrickovi ;-)) I když je pravda, že v jednu chvíli jsem si připadal jako ve filmu Eyes Wide Shut, ale tohe bylo natočený dříve. Stejně mám ten pocit. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

9 a 1/2 týdne je takovej ten případ filmu, o kterym jsem sice dopředu tušil, že se mi to asi líbit nebude, ale pořád mi to nějak vrtalo hlavou, že bych se na to možná měl podívat, když je to takovej "kult". Nakonec jsem se na to teda podíval a opravdu nechápu, co je na tom kultovního. Jeden úchyl si najde čubku a pak s ní nějak rádoby-souloží, případně po ní patlá jídlo. Pak už ty sexuelní praktiky jsou pro tu čubku trochu moc, tak se s nim rozejde. Toť vše. A celkově mam pocit, že jak někde hraje hlavní roli Miky Šourek, tak je lepší od toho dát ruce pryč. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nestydatá Kim Basinger a nestoudný Mickey Rourke coby průkopníci (in)decentní erotiky, jejichž napružená těla jim režijně koordinuje Adrian Lyne. Než se z těch dvou stali král a královna botoxu, tak svoje vyhlazené tváře vystavily na odiv erotickému dusnu, které disponuje množstvím pěkných kamerových kompozic, ovšem duchapřítomnost výraznější dějové zápletky si víceméně vzala dovolenou, respektive nedostalo se jí vyváženého prostoru. A ač film balancuje na hraně kýčovitosti, tehdejší dekáda má v tomhle ohledu výraznějšího zástupce, jen ta nahota chybí a více se tančí. Počínaje osmou dekádou minulého století se začaly objevovat výrazní erotičtí provokatéři. Nejdříve tělem zažehla Žár těla Kathleen Turner, poté přišla nepřekonatelná učitelka Základních instinktů Sharon Stone, devadesátky pak dorazila služebně nejmladší Demi Moore se svými hromotluckými tvary a Striptýzem, za který se v pokladnách kin divákům moc nechtělo platit. Mickey Rourke ovšem tu decentnost vystihl originálně, když podával Kim pokrmy a ovoce v útulném příbytku, přičemž jí zavázal kukadla. A roztodivný svůdný taneček, doprovázený chraplákem Joe Cockera a jeho hitovkou You Can Leave your Hat on, pak zapříčinil vrchol filmu. Erotických scén má film víc než dost. Dramatické vyhrocení a rozloučení vajíček se spermatem přijde v poslední třetině, kdy Kim už nemůže snášet Mickeyho zápach z úst, je alergická, když po podlaze rozhazuje bankovky a z kalhot vytahuje pásek (raději by přivítala, kdyby z kalhot vytáhl něco tvrdšího), naprostým vrcholem sprostoty z jeho strany je, když si přivede prostitutku, načež Kim definitivně balí podvazky a odchází k Alecu Baldwinovi zadělat na dceru jménem Ireland. Slavný film, slavné role. A ta soft erotika má ostrý náboj i po více jak třech desetiletích. 8/10 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • V květnu 2008 se podle Moviefone umístili Mickery Rourke a Kim Basinger v žebříčku 25. nejvíce sexy filmových párů na 1. místě. (HellFire)
  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného románu Elizabeth McNeill. (Hans.)
  • Elizabeth nosí bílé nebo barevné oblečení, když je s Johnem, nosí černé nebo šedé. (HellFire)

Související novinky

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Reklama

Reklama