Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlotte, mladá skotská žena, která studovala ve Francii, žije během II. světové války v Londýně. Tady se zamiluje do Juliena, pilota britského královského letectva. Protože umí dobře francouzsky, je Charlotte zverbována britskou rozvědkou jako kurýr mezi Anglií a francouzským hnutím odporu. Kdykoliv se vydá za nepřátelskou linii, stává se z její mise i mise čistě osobní - na vlastní pěst pátrá po svém Julienovi, kterého sestřelili někde nad Francií. Charlotte se dostává na seznam gestapa a je tak v permanentním nebezpečí. Na své misi poznává všechny hrůzy války... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Cate Blanchett seskakuje coby britská agentka na francouzskou půdu, aby našla svého přítele letce, který se zde ztratil. Zamiluje se ale do odbojáře, se kterým prožívá dobrodružství a zklamání na okupovaném území. Vše probíhá na pozadí odbojové války. Musím se přiznat, že tento příběh mě nenadchnul. Až na nějaké pasáže jsem se celé dvě hodiny jsem se nudil. Celkový dojem zachraňuje jen ústřední dvojice Blanchett a Crudup a jelikož mám rád filmy z druhé světové války, dávám 55%. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Mozaika udalostí vytvára príbeh, ktorý sa stať nemusel, ale mohol. V napätej atmosfére hrá prvé husle božsky krásna a herecky ako obvykle výborná Cate Blanchett a s nádhernou charizmou starého muža jej sekunduje Michael Gambon. Billyho Crudupa schválne dávam až na tretie miesto, pretože jeho Julien je síce dobrý, ale predsa mu chýba tá iskra, ktorú predviedli jeho hereckí kolegovia. Slušný vojnový film, opäť trochu z iného uhlu pohľadu, ktorý by však bez hereckého obsadenia hlavných postáv stratil ďalší bod. Takto slabšie 4*. ()

Reklama

Ripley 

všechny recenze uživatele

Netuším,zda šlo o TV film(na DVD je několik TV spotů),ale rozhodně tak působil.Pokud jde o nejdražší Britský film,není mi jasné kam se ty libry poděly.Film není špatný,leč má velmi pomalé tempo a hlavně se v něm nic neděje.Nebyla tam jediná scéna,která by mě zaujala.Zato jsem si užival Cate Blanchett,kterou tu zmiňuje skoro každý a právem,ale také nesmím opomenout skvělého Michaela Gambona,který mohl dostat ještě více prostoru. ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Romantické drama z 2. světové války, které vypráví o obrovském odhodlání jedné skotské ženy, která se pro lásku k muži rozhodla vzdát prakticky všeho. Charlotte Gray je film, který vypráví o tématu dnes velmi častém, kterým je válka a její důsledky na lidi okolo. Je to příběh neuvěřitelně dojemný, výpravný a opravdu reálný. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Cate Blanchett je ve své roli naprosto úžasná. Film je dojemný, ale není to tak kvalitní film, abych mu dala čtyři hvězdičky. Něco filmu chybělo. Každopádně, je to skvělé téma, skvělý herci, skvělý děj a skvělá hudba. Film = Skvělý. Některé scény mě nutily se rozplakat, hlavně předávání dopisu u vlaku, podle mě byla jedna z nejemotivnějších scén ve filmu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Film je inspirován skutečným příběhem nedávno zesnulé Novozélanďanky Nancy Wakeové, přezdívané "Bílá myš", která za druhé světové války působila jako špionka a členka francouzského protinacistického odboje. (Camulator)
  • Cate Blanchett počas nakrúcania zistila, že čaká svoje prvé dieťa, syna Dashiella. (Ninfa)

Reklama

Reklama