Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlotte, mladá skotská žena, která studovala ve Francii, žije během II. světové války v Londýně. Tady se zamiluje do Juliena, pilota britského královského letectva. Protože umí dobře francouzsky, je Charlotte zverbována britskou rozvědkou jako kurýr mezi Anglií a francouzským hnutím odporu. Kdykoliv se vydá za nepřátelskou linii, stává se z její mise i mise čistě osobní - na vlastní pěst pátrá po svém Julienovi, kterého sestřelili někde nad Francií. Charlotte se dostává na seznam gestapa a je tak v permanentním nebezpečí. Na své misi poznává všechny hrůzy války... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

July 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film, ale znám i mnoho lepších s podobnou tematikou. Navíc má určitý nevyužitý potenciál (motiv situace, kdy každý lže každému, sleduje své vlastní zájmy a nikdy nevíte, čemu můžete věřit, se dal rozvinout a rozehrát do brilantního dramatu) a logika místy trochu zadrhávala (třeba scéna s četníky v domě). Je to víc romantický než válečný snímek. Mimochodem, britský pilot se jmenoval Peter, Julien byl člen francouzského odboje. Distributor se zase jednou vyznamenal (viz obsah filmu). ()

k212 

všechny recenze uživatele

Valéčný film to určitě není, to ne, ani mě to nepřijde jako milostné drama, takže vcelku nevím, kam tohle dílko zařadit. Mám opravdu ráda filmy, ve kterých se toho moc nevysvětluje slovy ale spíš vizuálnem (no v asociaci na Blanchetovou mě napadá výtečné Nebe), jenže tenhle film zoufale potřebuje slova a děj, který by osvětloval. Přijde mě totiž jako shluk scén, mezi nimiž není žádné pojítko vyjma postav (a i to je někdy zmatené), kusé epizody -leckdy bez pořádné pointy- tvoří podivuhodný slepenec, asi to zavinil scenář - hádám, nebo možná střihači (stopáž je docela slušná). No, ale proč dávám *** , no to je naprosto jasné, jen kvůli snaživým hercům. Výtečná Cate Blanchetová, standardní Michael Gambon, jen v případě Billiho Crodupa jsem trochu na pochybách - zda svou roli spíš nebral s lehkou ironií a odstupem (fakt se mi zdá, že občas se šibalsky směje, nicméně proč ne, je příjemné se na něj dívat). ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná kamera, kostýmy a vôbec historické vystihnutie dejiska a obdobia. Ale zápletka nemá motor a film je až do poslednej štvrtiny príliš televízne utlmený a nevýrazný. Dokonca ani Cate Blanchett z filmu nevyčnieva, akoby sa riadila pokynmi režisérky 'menej je niekedy viac.' Nebyť toho zdramatizovania na konci, nechal by ma film rovnako chladným ako čítanie nezáživnej knihy. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Mozaika udalostí vytvára príbeh, ktorý sa stať nemusel, ale mohol. V napätej atmosfére hrá prvé husle božsky krásna a herecky ako obvykle výborná Cate Blanchett a s nádhernou charizmou starého muža jej sekunduje Michael Gambon. Billyho Crudupa schválne dávam až na tretie miesto, pretože jeho Julien je síce dobrý, ale predsa mu chýba tá iskra, ktorú predviedli jeho hereckí kolegovia. Slušný vojnový film, opäť trochu z iného uhlu pohľadu, ktorý by však bez hereckého obsadenia hlavných postáv stratil ďalší bod. Takto slabšie 4*. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Celkom pekný, miestami ale dosť mrazivý a citlivý príbeh o láske uprostred vojny. Tie deti a ich osud ma dostal. Ale aspoň to malo pekný a pozitívny záver. Bol to síce dosť priamočiary a nie celkom extra emotívny snímok, ale vyššie hodnotenie dávam z iného dôvodu. Pri tomto filme som si uvedomil, že milujem hlas Cate Blanchett. Najprv keď som videl Pána prsteňov ma dostal jej nádherný uhrančivý hlas, mysliac si, že takýto hlas mala len preto, aby vynikla jej postava. Ale tu som viackrát počul, že takýto krásny hlas má takmer vždy. Zamiloval som sa do (nej) jej hlasu. Je to aj krásna a výborná herečka a odteraz budem jej filmy pozerať len v origináli. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Film je inspirován skutečným příběhem nedávno zesnulé Novozélanďanky Nancy Wakeové, přezdívané "Bílá myš", která za druhé světové války působila jako špionka a členka francouzského protinacistického odboje. (Camulator)
  • Cate Blanchett počas nakrúcania zistila, že čaká svoje prvé dieťa, syna Dashiella. (Ninfa)

Reklama

Reklama