Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlotte, mladá skotská žena, která studovala ve Francii, žije během II. světové války v Londýně. Tady se zamiluje do Juliena, pilota britského královského letectva. Protože umí dobře francouzsky, je Charlotte zverbována britskou rozvědkou jako kurýr mezi Anglií a francouzským hnutím odporu. Kdykoliv se vydá za nepřátelskou linii, stává se z její mise i mise čistě osobní - na vlastní pěst pátrá po svém Julienovi, kterého sestřelili někde nad Francií. Charlotte se dostává na seznam gestapa a je tak v permanentním nebezpečí. Na své misi poznává všechny hrůzy války... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

July 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film, ale znám i mnoho lepších s podobnou tematikou. Navíc má určitý nevyužitý potenciál (motiv situace, kdy každý lže každému, sleduje své vlastní zájmy a nikdy nevíte, čemu můžete věřit, se dal rozvinout a rozehrát do brilantního dramatu) a logika místy trochu zadrhávala (třeba scéna s četníky v domě). Je to víc romantický než válečný snímek. Mimochodem, britský pilot se jmenoval Peter, Julien byl člen francouzského odboje. Distributor se zase jednou vyznamenal (viz obsah filmu). ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film z obdobia druhej svetovej vojny o pozitívnych, ale aj negatívnych prístupoch človeka k človeku, muža k žene, ženy k mužovi. Hlavná hrdinka nám nie je sympatická len pre jej zovňajšok, ale aj pre jej spolucítenie s trpiacimi a obetavú pomoc. Vo filme sa skrýva aj veľmi závažné posolstvo, aby sa slobodní neunáhlili pri výbere svojho životného partnera - manžela, manželky. Celý príbeh pôsobí presvedčivo, reálne. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Celkem nezajímavej kus, kde se to hemží zradou a rasovou nenávistí a jinejma válečnejma tématama. Ale mě to nemělo co nabídnout. Cate Blanchett není můj typ (má podle mě jakousi velkou hlavu - ale možná se mi to jenom zdá) a ten příběh se mi taky moc nezarthl do srce, ale spíš to bylo jak když zaháknete nehtem o svetr. ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Romantické drama z 2. světové války, které vypráví o obrovském odhodlání jedné skotské ženy, která se pro lásku k muži rozhodla vzdát prakticky všeho. Charlotte Gray je film, který vypráví o tématu dnes velmi častém, kterým je válka a její důsledky na lidi okolo. Je to příběh neuvěřitelně dojemný, výpravný a opravdu reálný. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsme museli povinně se školou. A musím říct, že toho rozhodně nelituji. Silný a zajímavý příběh, slušné herecké obsazení (Cate Blanchett mě opravdu překvapila). Proč nehodnotím plným počtem? Protože Angličané (to jako odkoukali od Američanů?) si prostě nemohli odpustit happy-end, proto jen 4*. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Film je inspirován skutečným příběhem nedávno zesnulé Novozélanďanky Nancy Wakeové, přezdívané "Bílá myš", která za druhé světové války působila jako špionka a členka francouzského protinacistického odboje. (Camulator)
  • Cate Blanchett počas nakrúcania zistila, že čaká svoje prvé dieťa, syna Dashiella. (Ninfa)

Reklama

Reklama