Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor hongkongské policie Wing vede soukromou válku s gangem, jehož vůdcem je zločinec Joe. Ve chvíli, kdy je vyvražděn celý Wingův tým, stal se z něho jen opilec, který zapíjí vlastní pocit viny. Ke změně dojde až s příchodem Wingova nového kolegy, který ho přesvědčí, že je čas na pomstu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Film, o kterém David Bordwell prohlásil, že se na něj podívá radši, než na Temného rytíře. (If I want an arch-criminal caper aiming for shock, emotional distress, and political comment, I’ll take Benny Chan’s New Police Story.) A to já se zase radši podívám na toho Temného rytíře. Zatímco tam řádí bláznivý šašek, tak tady je to parta dětí. Ale mají to promyšlené líp, než Jigsaw a Joker dohromady...! Hlavní problém je scénář, který je prostě slabý. Kdyby to byla komedie, tak bych přimhouřil oči, ale tohle je zamýšleno vážně... Celý film obsahuje množství prapodivných scén, například autobus, kuličková bomba, které působí samoúčelně. Ale na druhou stranu je mi hrozně sympatické, že Jacky Chan, ačkoliv už není žádný mladík, předvádí některé skvělé kousky, a v podstatě každá akce ve filmu je velmi povedená. Jen jí není tak moc, jak bych chtěl. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jediné větší minus, které souvisí s tímto snímkem, je chyba stanice N@VA (tzn. s dílem samotným moc nemá co do činění), která jej vysílala v neskutečně debilním formátu, ve kterém byl pak mě jako divákovi prezentován. Značně ořezaných okrajů si prostě nešlo nevšimnout, a docela to bolelo - obzvláště když spolu mluvili dva protagonisté na opačných stranách záběru, a ani jednomu nebylo vidět do tváře. Objektivní hodnocení by pak vypadalo nejspíše následovně: velmi dobrý film, který si v ničem nezadá s hollywoodskými akčními peckami. Navíc mu nechybí nádech něčeho, co jsem měl naposledy možnost zažít při sledování Temného rytíře, a tím mám na mysli neskutečnou bezmoc hlavního hrdiny při pokusu o záchranu jeho blízkých v jednom z nejsilnějších momentů ve filmu. Celé je to totiž také jedno velké napínavé drama. Benny Chanovi skutečně tleskám, Jackie pak také mile překvapil, obzvláště po svých amerických eskapádách. Má to spád, je to hodně akční a vypilované, a nebýt několika málo hluchých momentů a možná dvouhodinové stopáže, bylo by hodnocení maximální. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Všichni se v New Police Story tváří strašně vážně a hraje jim k tomu příliš rádobyslzupudná hudba na to, aby to byla parodie, ale stejně jsem se neustále smál, až jsem se popadal za břicho.... ano, i tomu jak špatně může být nějaký film natočený se dá smát. Jak taky můžu vzít aspoň trochu vážně ultradebilní (a ultraklišovitý) příběh o poldovi kterému zlé a rozmazlené děti hrající počítačové hry zlikvidují parťáky a on se z toho topí v naprostých sračkách. Z těch ho vytáhne až jeho mladý parťák a s ním těm malejm smradům nakopou melír... geez, tohle bych nebyl schopný žrát ani v deseti letech. V emocionálně vypjatějších scénách všichni herci přehrávají jako o život a přetahují svým teatrálním projevem hranice snesitelnosti (nedej bože uvěřitelnosti) o několik koňských délek - to jim ale snad ani nejde mít za zlé, protože vzhledem k tomu co jim do úst vkládá scénář to snad ani herci jinak pojmout nemohli. Děj naprosto postrádá logiku a nesmyslnost toho co se ve filmu děje dosahuje gargantuovských rozměrů, čemuž odpovídá i režie kterou ve většině scén nedokážu označit jinak než jako televizní a nezajímavou. Jedinou vyjímkou jsou akční scény které sice nevynikají originalitou nasnímání, ale Chanova excelentní choreografie a exotické lokace (střechy a zdi mrakodrapů) dělají svoje a alespoň v pár momentech dávají zapomenout na demenci filmu a rozpumpují tu trochu adrenalinu v žilách. Všechno, od mimózního scénáře, převážně chabé režie i sjetých herců by se ale dalo pochopit a dokonce považovat za klad.... jen kdyby v tom filmu byla jasně patrná nadsázka - a to ona není. (na rozdíl od například velmi zábavného Meltdown s Jetem Li). 5/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dávno pryč jsou doby, kdy jméno Jackieho Chana znalo jen pár jedinců se zájmem o bojová umění, respektive filmy, kde se prováděla, ať byl příběh jakýkoliv. Jackie Chan se jako jeden z prvních proslavil (např. v Opilém mistrovi) a založil vlastní společnost. Po pokusu o jakéhosi chanovského Indiana Jonese zkusil pak i policejní příběhy, jež posléze začaly hongkongské kinematografii dominovat nad historickými. Právě řada Police Story si získala hodně fanoušků, a tak není divu, že po letech na ni Jackie Chan navázal. Vědom si toho, že stárne, hraje tentokrát stárnoucího policistu, který při jedné akci přijde o celé mužstvo a ještě se mu mladí zločinci vysmějí. Z alkoholového ročního opojení ho dostane až zvláštní mladík, díky němuž získá opět sebedůvěru a pokusí se o zločince znovu vyhledat a zneškodnit. Oproti dřívější dravé akci tentokrát přistupuje i trocha psychologie, ale není jí zase tolik. Žel ani akce mnoho není, a i když těch pár kousků vypadá dobře, pořád je to jen odvar. Obraz zde najdeme ve formátu 2,35:1, zvuk čínský i český dabing v Dolby Digital 5.1, čínská zvuková stopa je tu pak ještě jedna – v DTS. Titulky se nabízejí české. Když pomineme, že pod závěrečnými titulky filmu jako tradičně u Jackieho běží sestřih nepovedených scén (některé musely pěkně bolet), jako bonusy zde najdeme již jen trailer na tento film plus nějaké další na jiné disky distributora. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem skutečně nečekal. Tak výbornej film sem s Jackie Chanem dlouho neviděl. Neuvěřitelně napínavé, svižné, prostě super. Vynikající záporáci, kteří při jednom zátahu policie zmasakrují Jackiemu celou jeho jednotku. Jediný on přežije. Je celý na dně a propadne alkoholu. Když se dozví o dalším útoku gangu vrací se do služby. Ano pro mě je ten příběh už poněkud ohraný ale to prostě ničemu nevadí. Ten film je prostě výbornej. Nenudí a budete se u něj královsky bavit. Jackie Chan si konečně zahrál v pořádném filmu po všech těch už skoro trapných komediích v kterých hrál doposud. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (9)

  • Jackie Chan pro verzi, distribuovanou společností Lions Gate v anglickém jazyce, nadaboval svou postavu sám. (Rominator)
  • Kredit choreograf kaskadérů sdílí Nicky Li (uvedený jako Lee Chung Chi) a Jackie Chan Stunt Team. (Rominator)

Reklama

Reklama