Reklama

Reklama

Rambo II

  • USA Rambo: First Blood Part II (více)
Trailer

Obsahy(1)

Veterán z vietnamské války John Rambo je zavřený a pracuje v kamenolomu. Jeho bývalý velitel plukovník Trautman za ním přijede a nabídne mu, že ho dostane z vězení, když pomůže zachránit zajatce ve Vietnamu. Rambo souhlasí a letí na základnu do Thajska. Má za úkol najít zajatecký tábor a potvrdit jeho existenci fotografiemi – nesmí však vejít v kontakt s nepřítelem. Velitelem operace je Murdock, který v Rambův úspěch příliš nevěří, ale chce uspokojit své nadřízené. Rambo má seskočit z letadla, ale seskok se nevydaří: zůstane viset za popruhy a musí se odříznout. Murdock chce akci zrušit, protože nevěří, že by Rambo mohl takový skok přežít. Plukovník ho ale přemluví ať počká alespoň 36 hodin... Rambo přežil a setká se se spojkou – ženou, která ho má dovést na místo určení. Po řece je přeplaví říční pirát a v noci dorazí k táboru. Při prohlídce najde Rambo několik zajatců zavřených v chatrči a jednoho přivázaného ke kůlu. I přes jasné rozkazy se rozhodne tohoto muže zachránit. Společně prchají džunglí a pronásledují je vietnamští vojáci. Nastoupí na loď, piráti je ale chtějí zajmout. Rambo je zneškodní a potopí i člun, který na ně zaútočil. Mezitím se k místu setkání blíží vrtulník s plukovníkem, který má Ramba vyzvednout. Nahlásí Murdockovi, že má Rambo s sebou jednoho ze zajatců a ten dá okamžitě rozkaz ke zrušení akce. Když plukovník protestuje, namíří na něj pilot zbraň a on nemůže nic dělat. Murdock předpokládal, že tábor bude prázdný, a tím pádem se kongres o zmizelé americké vojáky přestane zajímat. Přítomnost zajatců ale mění celou situaci... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (693)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V době, kdy Arnie vyhlazoval jeden středoamerický ostrov (pche, slabota), Sly na opačné straně polokoule vyplenil rovnou půlku Vietnamu (ty krávo). Jeho Rambo, co prací ve věznici nabral 15 kg svaloviny, měl pouze udělat pár fotek amerických zajatců. Po cestě se však nešťastně zamiloval a navíc padnul do zajetí. Ale jen na chvíli, protože Cameron se Stallonem udělali z Johna prvoligovou mlátičku, která má schopnosti ukončit i případnou třetí světovou. Nože, luky, samopaly a vrtulníky ovládá s přehledem a splynout s okolní přírodou umí také na jedničku s hvězdičkou. Sly se tu zkrátka s ničím a nikým nesere (Vietnamci, Rusáci - je to fuk, zabije všechny), a jen dokazuje, že pokud John Matrix zvládne stonásobnou přesilu, jeho Rambo jich zvládne 300. Vrchol tzv. reaganovských akčňáků. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Strašně to zestárlo a i tak si neumim představit, že by mě to tehdy po absolutně výborný a emocemi nabitý jedničce nějak bavilo. Jasně, Stallone je Stallone, ale když si odmyslim, že je tu asi v nejlepší formě za celou svojí kariéru, tak tu toho vlastně moc nepředvede a ve scénáři má napsanejch míň dialogů než Arnoldův Terminátor, což je všehovšudy asi pět vět. Po všech ostatních stránkách mi fakt přišlo, že to připomíná všechny ty laciný 80´s béčka s Chuckem Norrisem, akce mě moc nebrala, zbylej casting absolutně nezajímavej a finále už jsem vyloženě odzýval. Taky tomu moc nepomohlo, že jsme na to s kámošema koukali hned po Skále, takže tenhle souboj Rambo prostě nemohl vyhrát a zachránilo ho akorát to, že jsme se u toho občas zagebili. 40% ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dvojku mám strašně rád, protože právě v ní je (můj subjektivní názor) John Rambo úplně největší drsňák. Dostane tady pořádně přes p**u, což se v ostatních dílech už moc neděje, navíc mu zabijou blízkou osobu, což bych paradoxně normálně bral jako úplně nejlacinější trapas, ale tady to prostě z nějakého neohalitelného důvodu funguje fajnově, plus se to celé odehrává v džungli s rákosníkama, což filmu zvyšuje body count. Tohle je už čistě akční superdrive, kterej uplně chápu, že ve srovnání s jedničkou nemusí každýho potěšit, ale mě celkem překvapivě naplnil skvěle. 90% ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Sequel ako patrí:) Už to nie je mierumilovný veterán, ktorý nechcel nikomu ublížiť. Nie. Rambo je opäť v plnej sile a je odhodlaný ukázať tým vietnamským radikálom čoho je schopný. Lenže je tu aj vláda USA a jej vlastné ciele a tak je jasné, že náš hrdina zostane sám, zradený a opustený krajinou, ktorú tak miloval. A tak Rambo vezme spravodlivosť do vlastných rúk a rozpútava skutočné peklo (je to na dnešnú dobu možno trochu prehnané) takže je opäť radosť sa na čo pozerať. Na dobu svojho vzniku a vôbec, na 80 roky je to špičkový akčný snímok s parádnymi akćnými sekvenciami (kopa filmov v dnešnej dobe nemá ani spolovice toľko akcie), zaujímavým dejom, čo na tom, že je lineárny a Sylvesterom Stallonem v hlavnej úlohe. Myslím, že Rambo 2 bol vo svojej dobe zrejme medzi najlepšími akčnými filmami desaťročia a príznačné je aj to, že na scenári sa podieľal okrem Sylvestra Stalloneho aj James Cameron. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu mně vážou hodně nostalgické vzpomínky na moje dětství, kdy za bolševika "zakázaný" Rambo byl pro mně a mé kamarády mýtus, film, který pokoutně koloval na špatně simultánně dabovaných kazetách. Nezapomenu, jak jsme u kamaráda na to koukali a já si pak připadal jako ten největší disident pod sluncem, nebo přímo jako Rambo :o)) Když jsem to opět viděl po letech, musel jsem se smát, jak je to naivní, ale pořád svižná akčňárna a milá vzpomínka na divná 80. léta, plná špatného vkusu :o) ()

Galerie (143)

Zajímavosti (75)

  • Při plavbě Ramba (Sylvester Stallone) do oblasti nasazení mu velitel lodi ukazuje RPG (ruční protitankový granátomet) jako prostředek proti hlídkám na lodích. Na hlavici je ovšem čitelně vidět nápis, že se jedná pouze o tzv. vložnou hlaveň pro výcvik na náboje ráže 7.62 mm. (Pyron)
  • Faktem je, že i když se ve filmu vyskytují ruské charaktery, skuteční Rusové v žádném z „rambovských“ filmů nehráli. (Nick321)
  • Velký červený vypínač, který použije Rambo (Sylvester Stallone) ve vrtulníku jako spoušť pro odpálení raket, je ve skutečnosti vypínač interkomu/rádia. (rakovnik)

Reklama

Reklama