Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Komedie o tom, jak společně s kaktusem rozkvetla i jedna do té doby nenápadná asistentka zubaře. Má své mouchy - zejména je zde cítit divadelnost se svým omezeným počtem lokací a postav, na druhou stranu plusem jsou vtipné dialogy vedené kvalitními herci, kteří umí zábavnost, hravost a rozvernost patřičně vyzdvihnout. Pro mě překvapivě dobrá a úsměvná pohodová romantická záležitost. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Okatá hubatá Goldie, Walter, co vypadá jako rozvařený knedlík, Igor-Gigol a upjatá sestřička. Zdravotní, naštěstí, u zubaře, naneštěstí. Perfektní čtyřúhelník, nebo vlastně spíš čtverec, protože síly jsou vyrovnány a výsledné spojnice mezi body předem zřejmé. Ale to nevadí. Knedík a Gigolo jsou tak rozdílní jako ta okatá se sestrou a jejich vzájemné konfrontace špičatější než tropický pichlák. Hezké filmové poupě, u kterého nejen spokojeně vydechnete, ale i dáte nohy na stůl. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto poviem zábavná romantická komédia. Veľmi dobre sa pozeralo hlavne na donkichotského W. Matthau, ktorý bol s tým, ako sa veci okolo neho začali zamotávať a smerom ku koncu gradovať, čoraz viac komickejší. Aj napriek tomu, že sa rozuzlenie dalo čakať už veľmi dlho, som sa nenudil ani chvíľku, také príjemné humorno-romantické pohladenie, ktoré je k tomu navyše i výborne zahrané. Charizma tomuto snímku rozhodne nechýba. 85/100 ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

27. Zlatý Glóbus za rok 1969 - cena (1) - *Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Goldie Hawn + nominace (4) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Ingrid Bergman, Nejlepší filmová píseň - "The Time For Love Is Any Time" - Hudba Quincy Jones, text Cynthia Weil, Objev roku (herečka) - Goldie Hawn ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Konverzační vztahovka, v níž staromládenecký ženáč usiluje o telecí krásku, které imponuje soused zabalený pouze v ručníku, jež prožil dlouhou noc s čerstvě rozkvetlou zubařovou seržantkou, která však miluje svého chlebodárce i jeho tři imaginární děti. Že je to poněkud nepřehledné? Ale to jen tak vypadá. Je to skvělý film, který s nadhledem poukazuje na to, co jedna malá lež dokáže natropit, když se ústřední donchuán statečně nedokáže přiznat. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • V obchodě k Toni (Goldie Hawn) přistoupí zákazník a zeptá se na desku. Jedná se o album z muzikálu „Mame“, což je odkaz na režiséra Genea Sakse, který režíroval právě tento muzikál při prvním uvedení roku 1966 na Broadwayi. (HellFire)
  • Během scény v nočním klubu hraje na pozadí instrumentální verze písně „I'm a Believer“ od skupiny The Monkees. (AduskaV)
  • V závěru filmu má Stephanie Dickinson (Ingrid Bergman) narážku na cukrovinku s moudrostí uvnitř, tzv "fortune cookie", což může být odkaz na film Štístko (1966), ke kterému taktéž napsal scénář I.A.L. Diamond. (IQ Tiqe)

Reklama

Reklama