Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích Los Angeles řádí přízrak z jiného světa, vlkodlak! Jak změní osudy trojice mladých lidí, kteří dosud žili pokojným, bezstarostným životem? Stačí jedna úplňková noc a přízrak, který se vynořil ze stínů, zaútočí s tragickými následky. Během jízdy po Mullholand Drive ztratí Ellie (Christina Ricci) kontrolu nad řízením a narazí do jiného vozu. Když dívka a její spolujezdec, Elliin mladší bratr Jimmy (Jesse Eisenberg), přispěchají na pomoc zraněnému řidiči, stávají se obětí útoku podivného tvora. Jimmy je přesvědčený, že to je vlkodlak...

Když pak sourozenci u sebe objeví zvláštní, nadpřirozené schopnosti, zprvu nemohou uvěřit, že nejde o náhodu nebo omyl. Dokáží se vzepřít osudu, který by je každé úplňkové noci měnil v krvežíznivá monstra? Nebo se trpně podřídí a stanou se jen dalšími roznašeči nákazy v hrůzném, nekonečném řetězci Zla?

Ellie nehodlá na své budoucnosti nic měnit: chce být producentkou televizní show a chodit s milovaným Jakem (Joshua Jackson). Jimmyho však možnost nového života neodolatelně přitahuje...

Prokletí jsou novým společným dílem mistrů hororu režiséra Wese Cravena (série Vřískot, Noční můra v Elm Street) a scenáristy Kevina Williamsona (série Vřískot, Tajemství loňského léta, Fakulta). Hlavní role ztvárnili Christina Ricci (Zrůda, Ospalá díra) a Joshua Jackson (Vřískot 2, Velmi nebezpečné známosti). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Zřejmě zcela typický vlkodlačí film - tedy snímek o tématu, který se žádného převratného zpracování dosud nedočkal. Ani tentokrát tomu není vyjímkou a i když má film pár vydařených a vcelku i působivě natočených scén, v konečném výsledku působí značně rozpačitým dojmem, za který je zodpovědné značně překombinované protahované finále. Není tomu však až takovou vyjímkou - ani u prvního Vřískotu se co se finálního řešení týče, nejednalo o nijak převratný a oslnivě ztvárněný výkon jak na straně herců a především scénáře. Cravenova režie pak byla velmi solidním řemeslem a ani v případě Cursed tomu není jinak. FIlmu by se dalo poněkud vytknout samoúčelné používání hudebních lekaček, které ve výsledku působí spíše kontraproduktivním dojmem. Filmu přidává na hodnocení i příležitostný humor, kterého však není více než jen pár (tedy snad skutečně 2 - pamatuji si jen jediný) obstojných vtípků... ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Prokletí je vážně hodně slaboučké. Scénář je sotva průměrný, režie nudná a absolutně nejhorší jsou triky. Takový nechutně digitální vlkodlak skutečně jednoho vyděsí...Ricci hraje až překvapivě špatně, ale zase jí to místy aspoň sluší. Jako horor ale snímek selhává na celé čáře. Už i pohádka o Červené Karkulce byla strašidelnější. Styďte se mistře! ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hviezda za kamerou i pred kamerou a aj tak nie je ničím výnimočný. Ešte vlkodlak bol dobre znázornený, ale to som od známeho hororového tvorcu aj očakával. Lenže príbeh bol totálne hlúpučký a aj dosť úsmevný, hlavne tam kde sa bral príliš vážne. Bol hrozne predvídateľný a dokončil som ho už len s čírej zvedavosti, ako to cele dopadne i keď, žiadna originalita sa ani tu nekonala. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, nečekal jsem od toho vůbec nic a nakonec dostal opravdu mnoho. Na první pohled všední, mírně odlehčený horor s vlkodlačí tématikou, ale ono to celé prostě nějak funguje. Mezi nejpřesvědčivější faktory patří krev, v rámci fantasy úctyhodná akce, vcelku věrohodné kostýmy a velice vtipné scény k odlehčení hororového žánru. Co mne však opravdu překvapilo, byl příběh. Děj, který byl přinejmenším nadprůměrný a završil ho nápaditý a zcela neočekávaný zvrat. Určitě mne potěšila především první polovina filmu, ve které se postavy seznamovali se svým prokletím, což mimochodem působilo trochu jako z legendárního prvního Spidermana. Závěr, ačkoli stále dost dobrý, tomu však vrazil nálepku tří hvězd. 65% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další Cravenův výlet do teenagerských béčkových vod, který tentokrát ale moc nevyšel a místy je to až moc divný a blbý. To ale neznamená, že jsem nudil, to rozhodně ne. Tenhle film totiž splňuje přesně moje požadavky guitly pleasure filmu, u kterýho se budu opravdu smát nad jeho blbostí, která vrcholí v poslední půlhodině, kde už to opravdu nedává smysl. Herci nevyužití, jenom ten Jesse Eisenberg pochopil, v jaký kravině že to vlastně hraje. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Motív trstiny na displeji na začiatku filmu je rovnaký, aký bol použitý v Búrke storočia (1999). (misterz)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 72. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama