Reklama

Reklama

Zahraj to znovu, Same

  • USA Play It Again, Sam (více)
Trailer 1

Allan Felix (Woody Allen) je filmový kritik, který miluje filmy, zvláště pak svou nejoblíbenější Casablancu. Právě ho opustila jeho žena Nancy (Susan Anspach) a požádala o rozvod. Allan, který se s tímhle emocionálním zmatkem nedokáže vyrovnat, hledá útěchu v milovaných filmech a představuje si, že se u něj doma zastavil Humphrey Bogart, aby mu poradil, jak jednat se ženami. Nejlepší přítel Dick (Tony Roberts) a jeho žena Linda (Diane Keatonová) se snaží sklíčeného kamaráda povzbudit a domluví mu několik schůzek, které však pro nervózního a nejistého Allana dopadnou katastrofálně. Allan si nakonec uvědomí, že tráví s Lindou více času než kdokoli jiný, a že ho začíná přitahovat... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (191)

Pierre 

všechny recenze uživatele

TY SE NA ŽIVOT JEN DIVÁŠ. Jako si hlavní hrdina při svém filmovém dívání na život nejvíce oblíbil Casablancu, oblíbil jsem si já nejvíce nejspíš  film Jsem nesmělý, ale léčím se. Samozřejmě než pro filmařské kvality spíše pro nostalgii, srandu a pochopení, které mi tento film dal. Netušil jsem, ale že ještě najdu takřka druhé Jsem nesmělý, ale léčím se, akorát na Allenovský způsob. Takže by se spíše hodil název ,,Jsem nežádaný, ale léčím se.´´ (protože Woody a jeho postavy nemají právě zrovna moc problémy s nesmělostí, maximálně s nervozitou.), ale zůstává struktura jednoduchého příběhu o získaní lásky, na který se nalepují různé skvělé  skeče s gagy. Tedy minimálně v první polovině. Líbila se mi dojemná snaha hlavního hrdiny udělat na dívku vždycky, co největší dojem,  a vždycky se před ni snažit. Snad jen na některé Woodyho sexistické narážky jsem  až moc nesmělý. Ale ve druhé polovině mi  Woody překvapivě dokázal občas odkrýt i nesmělejší část své postavy kdy jsem to s ním ještě více prožíval.  Taky jsem musel trochu posunout level svého běžného uvažování a připustit si, že na večeři dvou platonických přátel by mohlo být i něco víc. A co teprve, když si dva platoničtí přátelé sednou na gauč, že? Přesto: někdy jsou podobní Bogartové fakt na zabití.:D   Už v jednom ze svých prvních scénárů  navíc dokázal  nastínit melodramatičtější tón a vážnější témata jako, že kvůli lásce k jedné osobě, můžeme zradit jinou milovanou osobu. V tomhle byl Sam určitě dobrá příprava například pro pozdější slavnější filmy jako Annie Halová nebo Helena a její sestry.  A musím uznat, že v mých očích snad tyto filmy i kapánek překonal..I spojení s Dianem Keatonovou mi sedlo snad ještě více než v Annie. Dobré bylo i vyobrazení upracovaného kamaráda. Woody nakonec dokázal i přes některé sexistictější narážky, nakonec opět připravit velmi zabavný, lidský a příjemný film, kde jsem stejně jako ve zmiňovaném Nesmělém našel i kus pochopení, ještě teď ve mě doznívá, asi ještě chvíli bude, i ve mě vyvolat určité romantické pocity, i když ne takové, jako když jsem v sobotu ve Stardance viděl Martinu Viktorii Kopeckou nebo když Amélie rozbijí lžičkou karamel, ale i tak  docela velké....Možná to bude pro mě  bude společně s Mužem z Acapulca  film tohoto podzimu, kdoví. Snad   by mi tedy hlavní hrdina Allan odpustil, že jsem ještě neviděl Casablancu. Třeba si ji při vzpomínce na nadšeného Woodyho v kině a jeho porady s Bogardem ještě více užiji. A už se nám skoro blíží víkend, tak se třeba zase nebudu na život chvilku jenom dívat. A taky už se blíží podzimní prázdniny. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre Ingrid Begman som na čísle 6441 2574, pre Diane Keaton na 6874 9541. Ostatní ma môžete zastihnuť doobeda na číslach 6984 3215, 6958 7412. Cez obed na číslach 6548 7459, 3698 215. Popoludní a v noci na 7485 9874, alebo 3652 1598. Ak bude volať Woody, som zaneprázdnený, nech nechá odkaz mojej sekretárke. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Woody Allen hrající Woodyho Allena se scénářem Woodyho Allena ve filmu, který nerežíroval Woody Allen, ale jako kdyby jo, a mně se to jako obvykle nelíbilo. Věci, co se řeší v takovýchto filmech, jdou totiž totálně mimo mě = nezajímají mě. Naštěstí to bylo hodně krátké, jinak bych dal ještě o hvězdičku méně. 30% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Raný Allen se vším všudy, jen to tentokrát režíroval někdo jiný. Seznamování se a navazování vztahů za absurdního srovnávání se Woodyho Allena s Humphreym Bogartem – dobrý nápad, na který se povedlo nabalit spoustu typicky allenovských neurotických dialogů a situací. Komedie, která je opravdu k smíchu. Pokud jste neviděli Casablancu, máte ovšem hendikep. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Allenov scenár by asi uspel vždy a je jedno kto to režíruje. Aj keď som bol prekvapený, že takto typickú allenovku si Woody nenechal kočírovať niekým iným. Ale možno bol Herbert Ross len väčším magorom do filmu, ktorým týmto vzdávajú poctu - 'Casablanca'. Otázkou je ako ovplyvní výsledok to, keď ju niekto nevidel. Ja to posúdiť neviem, ale až taká závažná nutnosť to nie je. Len akurát práve tie odkazy na filmový kult mi prišli možno trošku zdĺhavejšie. Ale ostatné frázy sú znamenité, hlášky a situácie, v ktorých sa prostredníctvom Woodyho vidí aspoň raz každý chlap a možno práve preto radím romantickú komédiu tohto typu k popredným ťahom. “Raz som chcel spraviť dojem na jedno dievča, tak som robil sviečkovú v tlakovom hrnci.“ “A aká bola?“ “Neviem. Ešte stále je na strope.“ - ... -"Poviem ti, kde ma zastihneš. Teraz budem chvíľu na 362-9296. A potom asi štvrť hodiny na 648-0024. A potom budem doma na 621-4598." "Drahý, na rohu je telefónna búdka okolo ktorej budeme prechádzať, nemám ti ísť odpísať číslo?" 85%. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku filmu, kdy postava Allana Felixe (Woody Allen) leží ve své posteli a kolem něj je několik knih, můžeme vidět i jednu s názvem „Without Feathers“. Jedná se o knihu, kterou napsal samotný Woody Allen. (jezurka42)
  • Jedná se o jeden z mála filmů, ke kterému Woody Allen napsal scénář, ale nerežíroval ho. (jezurka42)

Reklama

Reklama