Reklama

Reklama

Vánoční prázdniny

  • USA Christmas Vacation (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina, a zoufale se snaží svou představu rodinného štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem a s vděčným pochopením přijímá veškeré manželovo snažení, jeho dvě děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti. Jeho sliby a plány je už předem přivádějí k zoufalství. Tentokrát se rozhodl zůstat pro změnu doma a prožít s rodinou Vánoce podle všech tradic a zvyklostí. Nic jej od této myšlenky nedokáže odradit. Ani stromeček, který svou velikostí rozhodně neodpovídá tradici, ani předlouhé elektrické svíčky, které nesvítí. Možná by Štědrý den nakonec nemusel dopadnout tak tragicky, kdyby se Clark nerozhodl pozvat na návštěvu ztřeštěného strýce Lewise, tetu Bethany a nesnesitelného bratrance Eddieho s manželkou. Už když se objeví, je jasné, že nemohou přispět k pohodě Vánoc. Navíc je tu Clark se svými nápady. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (587)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Pro mne kultovní vánoční komedie, bez které prostě moje svátky nemohly existovat. Ale když jsem si to pustil teď - v říjnu, abych si oživil atmosféru, na kterou jsem byl naladěn -, tak mne to nudilo a nepřišlo vůbec vtipné. Jasně, Chevy Chase ruluje vždycky a jeho wife je fakt dost sexy, ale celkově mi to přišlo spíš teatrální a místy nechutně nevtipné. Já doufám, že až si to zase pustím na Štědrý den, bude to pro mne zase taková bomba. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $27miliónovTržby USA $71,319,526Tržby Celosvetovo $72,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $38,929,706Tržby za predaj DVD v USA $99,329,525║ strašná povrchná slabota ako toto môže niekoho baviť, fakt baviť a 83% na csfd, hmmm dobré /20%/ ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je další z vánočních klasických filmů, které musím o Vánocích vidět, jinak pro mne nebudou Vánoce Vánocemi. Film je přímo nacpaný k prasknutí nejrůznějšími vtípky, humornými situacemi a gagy. A mne to stálo baví, i když jsem ten film už viděl nesčetněkrát. Prostě úchvatná podívaná, která stojí za to a kterou by měl vidět každý. Já se u toho vždy neskutečně pobavím a zasměju. Bezkonkurenčně dávám pět hvězdiček, protože originálnější vánoční komedie už patrně nikdy nevznikne. Takže buďme rádi za tenhle film a za to, že díky němu můžeme každý rok dostatečně procvičit naše bránice a odreagovat se u něj. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit, že tak skvělou vánoční komedii jsem shlédl až dnes. Kadence vtipů (vtipných!) je neuvěřitelná a Chevy Chase hraje svou životní roli. Narozdíl od některých se mi předešlé dva díly líbily stejně a Griswoldovic se pro mě stávají další kultovní rodinkou, kterou si (když půjde v TV) nenechám nikdy ujít. Nejlepší postavou je vyjma Chevyho Danny Quaid, který se postaral o ty nejlepší vtípky v celé sérii. Bránici nebezpečné scény s veverkou, zvracejícím psem a zdobením domu jsou tím nejvtipnějším, co jsem za poslední léta viděl. Ale přeci jen nedám plné hodnocení, v žebříčku vánočních komedií nevládne nikdo jiný, než úchylný Santa s tváří Billyho Boba Thorntona, zálibou v análním sexu a stálou hladinou alkoholu v krvi. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Aké by to boli Vianoce bez tradičných Vianočných prázdnin? No, ja to teraz bohužiaľ objektívne posúdiť neviem, lebo tento film som si púšťal, púšťam a rozhodne budem púšťať kedykoľvek, kdekoľvek a s kýmkoľvek. Nepopieram, že na Vianoce to má ešte väčšie čaro, ale ja by som to dovtedy jednoducho nevydržal. Pre Griswoldovcov mám neskutočnú slabosť, zvlášť pre tento film, ktorý je podľa môjho názoru, a to nepreháňam, komédiou no.1. Neuveriteľný, geniálny film, ktorý je už roky rokúce mojim osobným kultom. P.S. Vynikajúci Chevy Chase alias Clark Griswold. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (39)

  • Pri pohľade na prvýkrát rozsvietený dom zvrchu je vidieť, že tam stojí Eddieho auto. Avšak v momente, keď Clark rozkopáva soby, je vidno, že tam nestojí žiadne auto. Až odrazu sa objaví Eddie a jeho auto, hoci nebolo počuť príchod žiadneho auta. (megacik)
  • Po príchode Bethany jej Ellen postupne vyzliekla celý kabát. Avšak v momente, keď Clark nasadí parochňu strýkovi Lewisovi, má Bethany znova ešte časť ruky v kabáte a Ellen jej ho znova vyzlieka. (megacik)
  • Film je posledním, kde se objevila Mae Questel, která svou filmovou kariéru začala v roce 1930 jako hlas kreslené postavičky Betty Boop. (Tom Riddle)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Sousedský vánoční spor

Sousedský vánoční spor

11.04.2006

Spousty diváků určitě nezapomenou na památnou scénu z filmu Vánoční prázdniny, v níž snaživý tatínek Clark Griswold, v podání komika Chevyho Chase, vyzdobil rodinný dům tisíci žárovek, jen aby si… (více)

Reklama

Reklama