Reklama

Reklama

Lidé pod schody

  • USA The People Under the Stairs (více)

V každém městě či vesnici naleznete dům, o kterém si dospělí šeptají a děti se mu vyhýbají obloukem. Nyní vás režisér Wes Craven (Noční můra v Elm Street) do jednoho takového zavede ve fi lmu Lidé pod schody. Chlapec, který se vlastní vinou ocitá v opevněném domě v moci tajemného páru, zažívá noční můru, ze které není úniku. Brzy odhalí skutečnou povahu obyvatel domu i záhadné bytosti, které se skrývají pod schody. Věřte, že hrůza, která na něj čeká, je nepředstavitelná... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (164)

kosta73 

všechny recenze uživatele

No teda... tak toto je skutečně solidní záležitost. Cravenova tvorba mě nikdy moc nenadchla, ale toto jeho autorské dílko mě maximálně pobavilo. Zejména ta část filmu, ve které pomalu začínáte chytat, co se děje a oba "rodiče" se představují v plné síle, je v kombinaci se svérazným humorem pozoruhodná ( s páskou přes oko by to mamči slušelo víc, škoda ). Milé zvrhlé překvapení. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mamka s taťkou jsou fakt vypečenej párek ujetých psychopatických úchylů s jasným názorem na ostatní – všichni ať shoří v pekle. Jejich dům je jedno velké bizarní panoptikum. Sledovat Everetta McGilla jak ve fetiš sado-maso oblečku s brokovnicí v ruce pobíhá po domě a tancuje vítězné tanečky je opravdu zážitek. Wes Crawen mi nikdy nepřipadal jako nějak extra dobrý režisér, jeho filmy mě moc nezaujaly (Noční Můru v Elm Street považuju za čistě náhodný zásah do černého a první Vřískot za povedenou seminární práci na téma slasher horory), tohle je ale asi jeho nejlepší film. Docela zajímavý příběh, dobře budovaný, dobře zahraný – malej blázen je hodně dobrej, McGill opravdu uchýl a že jdou Wendy Robie role ujetých ženských, dokázala už v Městečku Twin Peaks (její dost ulítlá Nadine Hurley je má nejoblíbenější postava seriálu) a hlavně dobře natočený. A pokud se mnou nesouhlasíte, tak BURN IN HELL!!!!!!!!!!!!!! ()

Reklama

3n3my 

všechny recenze uživatele

Známa dvojka z Twin Peaks si zopakovala manželstvo vo filme, no a pozrime sa, ako im to ide! Ich domček je plný prekvapení, detičiek s rôznym vkusom, majú zaujímavý vzťah k návštevám a radi vykonávajú generálne upratovanie. Možno je to zlátanina, možno sa Wes Craven potreboval len vyventilovať od tých klasickejších scenárov, no určite potešil značnú časť hororového publika, ktoré mu rado dá palec hore a možno aj nejakú hviezdu naviac. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po opětovném zhlédnutí po delší době jsem hvězdu ubral. Některé scény jsou úžasné, zejména se psem a honičky mezi zdmi. Craven prostě dokáže navodit správnou atmosféru, kdy hudba se postupně mění v hluk a ruchy a postavy lezou tam, kam nemají. Závěrečný souboj se šílenou ,,matkou" připomněl drsné útoky Romerových zombie. Celkově je děj v napětí nevyvážený, nejvíce mi však vadil ten malý spratek. Chtěl bych vidět, jak setkání s mrtvolami v jeho věku člověk přejde mávnutím ruky. Jakoby scénárista chvílemi nevěděl, zda se přiklonit více ke komedii, a nebo k horroru. Přesto se jedná o dobrý ...spíše thriller na deštivý a temný podvečer. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Film o dětech ale ne zrovna pro ně. Trochu zbytečně natáhlý příběh o chlapci, který se za účelem krádeže dostane do domu rodiny psychopatů a nemůže z něj ven. Film je natočen velmi dobře a dokáže lehce upoutat pozornost a příjemně se sleduje, avšak je to zrovna ten typ, na který nebudu mít jenom tak chut' se podívat znova. Přesto všechno naprosto originální poutavá podívaná. 70% ()

Galerie (139)

Zajímavosti (9)

  • Přestože postava Alice měla 12 let, herečce AJ Langer bylo v době natáčení 17. (Chatterer)
  • Rodiče týraných dětí se v celém filmu oslovují "mámo" a "táto". Jejich jména ve filmu nikdy nezazní. (Alfréda)
  • Herec Sean Whalen hrál postavu Roache ve věku 26 let. Jeho postavě ve filmu přitom bylo zhruba 15 až 16 let. (ČSFD)

Související novinky

Navždy mladý

Navždy mladý

29.09.2006

Hororový veterán Wes Craven očividně ještě nehodlá odejít do zaslouženého důchodu. Nejen že se opět postaví za kameru, ale bude i autorem scénáře, což by si už zasloužilo nějaký ten přípitek. Od dob… (více)

Reklama

Reklama