Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový horor Wese Cravena, tvůrce Noční můry v Elm Street. Horace Pinker, brutální masový vrah, zabíjející pro potěšení, si zasluhoval smrt více než kdokoliv jiný. Ale na elektrickém křesle došlo k něčemu neočekávanému... Výboj elektrického proudu proměnil Pinkera v nepolapitelnou bestii, která může ovládat cizí těla, a která chce pokračovat v tom, co má nejraději... v zabíjení! (Guild Home Video)

(více)

Recenze (64)

choze 

všechny recenze uživatele

Film jménem SHOCKER s obrázkem zatvrzele se šklebícího rabijáta ve vězeňském mundůru popravovaného na elektrickém křesle na obalu videokazety a se sloganem MASOVÝ VRAH HORACE PINKER BYL POPRAVEN NA ELEKTRICKÉM KŘESLE. A TO HO PĚKNĚ NAŠTVALO! prostě nemůžete ve videopůjčovně ignorovat. SHOCKER je poctivý cravenovský průměr se zřetelnými ozvuky NOČNÍ MůRY NA ELM STREET (prolínání skutečnosti a snu, další cool zabiják, který se po své popravě vrací v metafyzické podobě, z níž ho při finálním souboji hlavní hrdina vytáhne do svého světa) a řadou později známých seriálových herců. Jak už to u Cravena bývá zvykem, film je dost brutální a krvavý (byl také mnohokrát přestříháván kvůli přístupnosti) a zároveň i naivní a záměrně nadsazený. Craven se tu také tradičně mihne, plus se tu objeví i jeho dcera Jessica a představitelka Nancy z NOES, Heather Langenkamp. Vrah přeskakující z těla do těla, přitom často do těla hrdinovy blízké osoby, připomene pozdějšího a decentnějšího ANDĚLA SMRTI s Denzelem Washingtonem, krásně béčkové finále s honičkou televizními kanály a soubojem s dálkovým ovladačem zase Svěrákův AKUMULÁTOR 1. Jeden z těch lepších Cravenů. ()

Aargh 

všechny recenze uživatele

Masového vraha popraví na elektrickém křesle, ovšem jemu se podaří absorbovat se do elektrické sítě (!!!) a následně do televizního vysílání. Čas pak tráví vyskakováním ze elektrického vedení a zabíjením lidí... Opravdu netuším, jak na takový nesmysl mohl přijít někdo jako Craven (jestli to myslel z legrace, pak se omlouvám, nepochopil jsem to). Jediná věc, která Shockera drží nad hladinou, je nechtěný humor a docela povedené hlášky. ()

Reklama

erl 

všechny recenze uživatele

O můj bože! Craven tehdá chytil (opět) špatnou chvilku. Shocker je zmatená a nelogická patlanina. Málokdy mě nějaký film tak rozčílil. Tady nefunguje absolutně nic. Trapný hrdina , ubohý padouch , špatně vystavěný děj a podivná režie. Trochu se to stylem podobá geniální noční můře ale jinak se ty dva filmy nedají porovnat. Očekával jsem mnoho a nedostal nic... ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Zpočátku ohromně zábavné béčko s výborným Peterem Bergem v hlavní roli. První detektivně-vyvražďovací půlka je skoro na čtyři hvězdičky, ale pak se na scéně objevila ta digitální ženská, do toho nastoupil vrah ve stejném provedení a já jsem přestal stíhat. Ale minimálně za nasranou holčičku v buldozeru si to aspoň těch 50% zaslouží. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Jasné, Horace Pinker je modelovaný podľa Freddyho vzoru, len je viac "dirty" a naozaj odporný. Krvi je tu dosť, film sviští a je kreatívny ako obrazovo, tak nápadmi. Možno trošku zostarli akurát digitálne efekty, ale to pridáva "nostalgia faktoru".Vo VHS časoch trošku podceňovaný, a povedzme si úprimne, nie tak dobrý film ako NOES, ale v dnešnej dobe zasa možno trošku nedocenený film. Ale ak mu dáte znova šancu, (nielen) old school horor fandom sa dozaista odmení kvalitnou hororovou zábavou. A soundtrack, rockový, metalový aj originálny filmový je super! ()

Galerie (71)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu si malou roli zahrál kytarista skupiny Alice Cooper Kane Roberts, a to jednoho ze stavebních delníků. (Terva)
  • Základní myšlenkou Wese Cravena bylo vytvoření nové série po vzoru ságy Noční můra v Elm Street. Pro finanční neúspěch však zůstalo jen u jednoho filmu. (Terva)
  • Ve filmu si zahrála Heather Langenkamp, která z Wesem Cravenem spolupracovala ve třech filmech ze série Noční můre z Elm Street (Terva)

Reklama

Reklama