Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

5150 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, jenž má dobrou režii Jeremiah S. Chechika (VÁNOČNÍ PRÁZDNINY) a slušné herecké výkony. Hlavně tedy Johnny Depp a Mary Stuart Masterson mají velmi pěkné role. Příběh, v tomto žánru nevšední, krásně plyne bez nějakých laciných útoků na city a nejednou ho ozdobí hezká písnička (mj. "I´M Gonna Be (500 Miles)" od The Proclaimers). Pohoda. A v neposlední řadě potěší řada známých herců ve vedlejších partech a nebo recept na to, jak se dají taky dělat tousty. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Benny a Joon, sourozenecká dvojice, ve které jsou oficiální role mentálně slabší Joon a jejího opatrovatele Bennyho rozdělené jasně, s postupem času jsem však o „normálnosti“ Bennyho začínal pochybovat. Mladý muž, jenž jediné, co v životě poznal, je starost o svou mladší sestru, neumí navazovat vztahy a svůj úděl ochranáře mu slouží jako kvalitní zástěrka. Proto si i on musí projít jakousi mentální proměnou, když se na scéně vynoří Sam, pomatený mladík, imitující Bustera Keatona, do něhož se Joon zamiluje. Vtipné a smutné, podbarvené hravou hudební kulisou, plné emocí a pochybující o rozdělení věcí a pohledu na ně na normální a nenormální. ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Niekedy najlepsim vychodiskom z komplikovanej situacie, je to najjednoduchsie riesenie. Pekny a velmi citlivy pribeh, vynijakuci herci (Depp vchadzajuci do svojej najlepsej hereckej dekady), perfektne sadnuca hudba a genialna scena v parku. Prosto, presne taky film, pre ktory sa oplati mat rad filmy :) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Je to věčný a nikdy ne optimálně řešitelný svár mezi odpovědností a povinností ctít svobodu toho druhého. Milý filmík s mnohokrát ohraným námětem, ovšem nepostrádající notnou dávku originality. Váhal jsem mezi 4-mi a 5-ti hvězdami, ke stu procentům jsem se přiklonil díky naprosto skvělému Johnny Deppovi - herci profesionálovi, který dokáže přesvědčivě zahrát ganstera, pistolníka, miláčka, drama, horror i jako zde roli téměř z grotesky, a všechno mu uvěřím. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keďže som vekom už niekde približne tam, kde bol Benny, celkom som sa dokázal vcítiť do jeho situácie a do konania, ktoré by sa mi zdalo pred 10 rokmi nelogické a mal by som ho za blbca. Vlastne je to o tom, ako si normálni už skutočne dospelí ľudia zbytočne dokážu nezmyselne komplikovať život a ako to môže u mladých prebiehať bezproblémovejšie. Že sa všetci poučia, že sa problémy relatívne bez problémov vyriešia a že sa máme cítiť po filme lepšie ako pred ním, je zrejmé už po pár úvodných minútach. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Ruthiin film "Prom Queen Muitlator" byl natočen za 45 minut. (D3VIL)
  • Benny (Aidan Quinn) měl být původně psychiatr z New Yorku. (D3VIL)

Reklama

Reklama