Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví o třech generacích Hawksovy rodiny počínaje kapitánem Andym a jeho dcerou Magnolií až k vnučce Kim. Jejich životy se všechny točí kolem lodi s komedianty, která koncem devatenáctého století projíždí tam a zpátky po Mississippi. (Pavlínka9)

Recenze (4)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Občas až příliš sladké, ale písně jsou skvělé. Začátek pobaví, hlavně tančící duo je skvělé a vždy rozzářilo film. Kathryn Grayson je zajímavá herečka, ani ne moc hezká, dokonce má podle mě u trošku otravný hlas, když zpívá, takže mě jako herečka nijak neuchvátila, ale její postava mi byla sympatická, i když hodně naivní, ale co. Naopak Ava Gardner je nádherná a má úžasný hlas, klidně bych si dokázala představit, že by si role prohodili, myslím si, že by to bylo i lepší. Nicméně jsem se moc bavila, příběh se mi líbil, romantika skrz na skrz, ale občas je to prostě potřeba. ()

Reklama

Alf 

všechny recenze uživatele

i na muzikál značně sentimentální, přesto s několika pěknými výstupy, ale i hodně zastaralým pěveckým projevem hlavní hrdinky, který jako by pocházel ještě z dvacátých let, ovšem píseň Old Man River jako vždy působivá.... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Do role Julie LaVerne (Ava Gardner) byla původně zvažována Judy Garland, ale pro její rostoucí zdravotní potíže s ní studio zrušilo smlouvu. George Sidnye si poté vyžádal přímo Avu Gardner. (Pavlínka9)
  • Filmové studio Metro využilo prostory svého pozemku za ateliéry, kde vzniklo jezero v Tarzanově džungli, v němž bylo deset miliónů galonů vody a hlavní rekvizita filmu - loď Bavlníkový květ. (Pavlínka9)
  • Loď Bavlníkový svět měla tři paluby, byla dlouhá padesát jedna metrů a vysoká sedmnáct metrů a byla postavena na kovových pontonech, takže mohla plout sem a tam. Její stavba stála 100 000 amerických dolarů, díky čemuž byla dlouhou dobu nejnákladnější rekvizitou, jaká kdy byla vyrobena. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama