Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví o třech generacích Hawksovy rodiny počínaje kapitánem Andym a jeho dcerou Magnolií až k vnučce Kim. Jejich životy se všechny točí kolem lodi s komedianty, která koncem devatenáctého století projíždí tam a zpátky po Mississippi. (Pavlínka9)

Recenze (4)

Alf 

všechny recenze uživatele

i na muzikál značně sentimentální, přesto s několika pěknými výstupy, ale i hodně zastaralým pěveckým projevem hlavní hrdinky, který jako by pocházel ještě z dvacátých let, ovšem píseň Old Man River jako vždy působivá.... ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Občas až příliš sladké, ale písně jsou skvělé. Začátek pobaví, hlavně tančící duo je skvělé a vždy rozzářilo film. Kathryn Grayson je zajímavá herečka, ani ne moc hezká, dokonce má podle mě u trošku otravný hlas, když zpívá, takže mě jako herečka nijak neuchvátila, ale její postava mi byla sympatická, i když hodně naivní, ale co. Naopak Ava Gardner je nádherná a má úžasný hlas, klidně bych si dokázala představit, že by si role prohodili, myslím si, že by to bylo i lepší. Nicméně jsem se moc bavila, příběh se mi líbil, romantika skrz na skrz, ale občas je to prostě potřeba. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Filmový štáb se rozhodl předělat oproti předloze zápletka příběhu. Magnolia Hawks (Kathryn Grayson) a Gaylord Ravenal (Howard Keel) neměli být odloučeni dvacet let, jelikož se předpokládalo, že pro filmové diváky je to příliš dlouhá doba. (Pavlínka9)
  • Loď Bavlníkový svět měla tři paluby, byla dlouhá padesát jedna metrů a vysoká sedmnáct metrů a byla postavena na kovových pontonech, takže mohla plout sem a tam. Její stavba stála 100 000 amerických dolarů, díky čemuž byla dlouhou dobu nejnákladnější rekvizitou, jaká kdy byla vyrobena. (Pavlínka9)
  • Do role Julie LaVerne (Ava Gardner) byla původně zvažována Judy Garland, ale pro její rostoucí zdravotní potíže s ní studio zrušilo smlouvu. George Sidnye si poté vyžádal přímo Avu Gardner. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama