Reklama

Reklama

Noci s nepřítelem

  • USA Sleeping with the Enemy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Laura Burneyová žije se svým manželem Martinem v nádherném domě na pláži. Navenek ideální manželství je však pro Lauru peklem. Její manžel je totiž žárlivý tyran a chorobný puntičkář. Ráno Martin odvede Lauru do koupelny, kde podle jeho názoru špatně srovnala ručníky. Ona se mu omluví a napraví to. Pak srovná konzervy v kuchyni a začne připravovat jídlo. Martin se seznámí s Johnem, novým sousedem, jehož jachtu obdivuje. Vypráví mu, že Laura se jako malá topila, proto se bojí na vodu – a navíc neumí plavat. John Martina i Lauru pozve, aby si s ním večer vyjeli na moře. Martin jde domů a zbije Lauru, protože se prý na Johna dívala z okna. Krátce nato je na ni milý a řekne jí o výletě na Johnově jachtě. Pak odjede do města… Když se vrátí, přiveze jí květiny, dárek a omluví se. Laura pracuje na zkrácený úvazek v knihovně a ráda by pracovala na plný, s čímž její muž nesouhlasí. Připomene jí, jak byla dva dny pryč, když zemřela její matka, a nikdo se nestaral o domácnost. Večer jdou na Johnovu jachtu a strhne se prudká bouře. Martin s Johnem uchycují plachty a když se otočí, je Laura pryč. Začnou ji hned hledat, ale bezvýsledně. Pobřežní hlídka najde pouze její záchrannou vestu. Martin zařídí pohřeb... Laura se však neutopila – naučila se plavat, a tak když muži upevňovali plachty, skočila do vody, doplavala k bóji a pak plavala ke břehu. Ostříhala se, převlékla a odjela z města. V Cedar Falls v Iowě si koupila malý domek a začíná znovu žít. Seznámí se se svým sousedem Benem Woodwardem, kterému se představí jako Sára. Ten pozve Lauru na večeři a nabídne jí, že jí pomůže sehnat místo na univerzitě, kde učí. Ve stejnou dobu zavolá Martinovi Lauřina kamarádka, aby mu vyjádřila soustrast. Řekne mu, že znala Lauru z hodin plavání a že byla Laura znamenitá plavkyně. Doma v toaletě pak Martin objeví Lauřin snubní prsten, který nyní vyplaval poté, co ho tam Laura spláchla při útěku. Začne ihned pátrat v Lauřině životě a zjistí, že její matka nezemřela, ale že jí Laura někam převezla. Martin najme soukromé detektivy, s jejichž pomocí zjistí, že Laura svou smrt zinscenovala. Neváhá ani chvíli a jede si do Iowy pro svůj „majetek“… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (157)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Miluju tě, Lauro, a nemůžu bez tebe žít.. A nedovolím, abys ty žila beze mě.." Ostřílený rutinér Joseph Ruben, thrillerový specialista, a jeho velmi slušný biják s mladičkou, a už tehdy výbornou, Julií Roberts, po jehož několikáté projekci musím konstatovat, že za jediná otravná klišé lze považovat ty zdejší podstatu míjící hejterské komentáře.. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

tak jsem opět viděla film s překrásnou Julii Roberts která je prostě úžasná a právě zde ztvárnila dost vážnou roli manželky, která je týraná nejen psychicky svým manželem, tento film mě fakt dostává, nejen tímto vážným problémem, při kterém mě mrazí v zádech, ale i úžasnou hudbou. Prostě Julie Roberts je nejlepší herečka, kterou má USa ()

Reklama

malyLibor 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mne překvapil. Oficiální obsah distributora mne kdysi nezaujal a bláboly TV Prima tady na CSFD mne doslova odrazují od sledování čehokoliv, o čem píší. Ale protože jsem dlouhodobě marod, rozhodl jsem se že spousty volného času využiju ke shlédnutí všech filmů s mojí oblíbenou herečkou a dnes přišla řada na tento kousek. Dobře jsem se psychicky připravil na velké utrpení a nudu... a přišlo překvapení. Hned od počátku se nic neodehrávalo, jak jsem čekal, thriller byl správně napínavý a já ho zhltnul od začátku do konce na jeden zátah. Jistě, nebyl to nejlepší film mojí oblíbené Julie, ale i přes slabší místa ve scénáři byl příjemně napínavý až do samého konce. Takže za film 4* + 1* za JR <3 ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Docela slušné drama o ženě, která našla východisko z ne zrovna idylického maželství. Při hodnocení je třeba přihlédnout k době natočení, dneska už to přece jenom něco ze svého kouzla ztratilo, nicméně jednou za čas... proč se na to nepodívat. Julia Roberts ve sladkých čtyřiadvaceti jednak potěší oko, jednak si myslím, že roli zahrála velmi dobře a věrohodně a Patrick Bergin coby geniálně vystřižený psychouš (mimochodem být Julií, zabil bych ho asi tak po čtyřech minutách filmu:) ) to zdařile vyvažuje. A zapomenout nesmím ani na výbornou hudbu. Film jako takový bych hodnotil za 3*, ale s přihlédnutím k Julii a hudbě to budou takové lehce ušmudlané 4*:). ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Kdo je děsivější padouch, Blofeld, Darth Vader nebo Martin Burney? Jednoznačně ten třetí. Ti první dva možná chtějí vyhubit lidstvo, přesto stále zůstávají jen zábavnými filmovými figurkami. Zatímco takových Martinů je v každém okresním městě minimálně tucet. Opravdových, byť postrádají charisma Patricka Bergina, který toho svého dokázal proměnit ve skutečného ďábla. Zdvořilého, ledově klidného, inteligentního psychopata, ze kterého jde skutečně strach. Dobře obsazená Julia Roberts sice hraje druhé housle, ale dohromady dokázali s Berginem pod taktovkou Josepha Rubena rozehrát brilantní drama, při jehož sledování divák ani nedýchá, přestože tuší co a jak bude následovat. Svým způsobem je to taková Pretty Woman naruby. A rozhodně patří mezi komorními psychothrillery devadesátých let k těm nejlepším. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Film má téměř totožný děj s malajsko-indickým snímkem Manjil Virinja Pookkal (1980). (SeanBean)
  • Původně měli ve snímku ztvárnil hlavní úlohy Sean Connery a Kim Basinger. Kvůli časové vytíženosti obou herců ale z jejich obsazení nakonec sešlo. (jenik71)
  • Pro Julii Robertsovou to bylo jedno z nejhorších natáčení v její kariéře. V několika případech se prý stalo, že fyzické a psychické násilí nebylo příliš přestírané, neboť režisér filmu usiloval o maximální věrohonost hereckého podání, navíc některé násilnické scény byly natáčeny mnohokrát po sobě. Díky tomu také osobní vztahy mezi oběma hlavními představilteli nebyly nijak ideální. (SeanBean)

Reklama

Reklama