Reklama

Reklama

Moucha

  • USA The Fly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seth Brundle je mladý ambiciózní vědec, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím takzvaných telepodů. Jako správný vědec zkouší své objevy sám na sobě. Vše jde dobře až do okamžiku, kdy jeho pozornosti unikne jen jediná maličkost: do telepodu se společně s ním dostane moucha a při procesu teleportování dojde ke smíchání DNA obou účastníků pokusu. A tak začíná pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Seth hledá usilovně protilék, bude mít však na to dostatek času? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý horor. Takhle nějak má vypadat kvalitní horor se všemi podstatnými prvky. Lekací scény, krvavé scény. Napětí, vzrušení a hlavně hororovou atmosféru. To vše nám film nabídne. Hudba vydařená k tomuto žánru. Herecké obsazení slušné. Trošku bych ale vylepšil závěr, aby byl více dramatický a nějaký ten větší nápad bych přidal. Příběhem dost dobrý. Pořád něco schází, ale to je detajl. Celkově hodnotím na zasloužených 86% = **** ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Bzzzz-bzzzzzzzz, kdyby se mnou do teleportační komory vlezl kůň, možná bych si toho i ožralej všimnul a nemuseli by mě nahánět s biolitem a plácačkou na mouchy, bzzzz! A kdybych byl tak navátej, že bych si nevšimnul ani koně, byl by ze mě kentaur - hlava koně a zbytek těla mužský... A kdybych si sebou do té komory vzal alespoň toho pokusného paviána, změna by byla nejmenší: stal by se ze mě průměrný chlap. Hodnocení tohohle horůrku o ambicích je dost možná ovlivněno nostalgií, přece jen je to jeden z prvních hororů, co jsem jako ještě nezletilá, necynická čůzička viděla: 77% ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Štěstí, co je štěstí? Muška jenom zlatá! ... Sakra, to sem nepatří... Cronenbergova Moucha není ryzí, ani prvotřídní horor, ale přiměřeně strašidelná a hodně nechutná úchylárna (v tom kladném slova smyslu), která relativně obstojně funguje i jako sci-fi drama, třebaže některé béčkové aspekty skrýt prostě nemůže. Co mě příjemně překvapilo, tak od počátku poutavý a po celou dobu svižný děj, byť scénář je dost lineární. Bavit se, bát a možná i trochu si ublinknout u Mouchy jde určitě, avšak od hororové atmosféry jsem čekal trochu víc a jen tak mimochodem, nechápu, jak se mohla Veronica s Brundlemouchou objímat, tím jakoby divákovi řekla "jen klid, je to jen kostým". 7/10 ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Keby to bol môj prvý horor detstva, z nostalgie by som musela dať plné hodnotenie, ale keďže som ho videla len nedávno, nezanechal vo mne až také veľké nadšenie (aké pociťujem trebárs pri každom vzhliadnutí Kruhu (2002). Určite je výborne spracovaný najmä čo sa týka neskutočných efektov na tú dobu - hlavne hrôzostrašne zdeformovaného Jeffa Goldbluma. Nie v každom horore predsa vidíme, ako hlavný hrdina počas celého filmu trpí a nie je schopný sa zachrániť, teen horory skôr disponujú "nesmrteľnosťou" hlavného hrdinu. A hlavne nezabudnem na tú strach naháňajúcu hudbu Howarda Shorea, skvelý herecký prejav Jeffa Goldbluma a napätie, ktoré ma sprevádzalo po celý čas... a ešte, samozrejme, na tú "krásne" roztečenú opicu, pri ktorej ma premklo oprávnené znechutenie. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"I'm saying I'm an insect who dreamt he was a man and loved it. But now the dream is over... and the insect is awake." Sugestivní komorní sci-fi horor pro tři herce a jednu místnost, s námětem jako ze starého superhrdinského komiksu, zpracovaným ale velmi civilně a hororově. Nehoda v laboratoři odstartuje zpočátku znepokojivou a vzápětí děsivou fyzickou i psychickou transformaci-deformaci vědce skvěle zahraného Jeffem Goldblumem, při níž není nouze zejména o maskérské chuťovky (opice naruby, zlomená ruka při páce, postupná Brundleova proměna zahrnující odpadávání různých částí těla, blitinka) a černý humor. Škoda, že vypadla scéna v níž Brundle teleportuje zároveň kočku a opici a vzniklého mutanta ubije trubkou. Na rok 2008 se prý podle filmu chystá opera. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (38)

  • Pre záverečnú hrôzostrašnú filmovú sekvenciu tvorcovia vyrobili špeciálne bábku, nazývanú „Spacebug". Bábka, ktorá bola ovládaná celým tímom odborníkov, je veľmi pôsobivá, zvlášť v očiach, ktoré trikoví pracovníci neustále menili, aby mechanizmus zachovával herecký prejav. (classic)
  • Natáčelo se od 1. prosince 1985 do 28. února 1986 v Kanadě. (Varan)

Související novinky

Naomi + Cassel + Cronenberg

Naomi + Cassel + Cronenberg

31.08.2006

Když mladá ruská emigrantka, jež dostala v USA jedinou pracovní příležitost ve formě nejstaršího řemesla, zemře při porodu, vydá se po stopách její nepříliš veselé minulosti zdravotní sestřička Naomi… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno