Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Modernizovaná verze slavného románu Jane Austenové vypráví příběh patnáctileté Cher Horowitzové, dobrosrdečné, ale povrchní dívky, která je přitažlivá a bohatá, ale poněkud izolovaná ve svém světě posedlém módou. I když je obdivovanou hvězdou střední školy, má trvalého kritika, nevlastního bratra Joshe, který k ní má spoustu výhrad. Neustále se popichují, a zatímco Cher si bere na mušku jeho idealismus, on jí vyčítá povrchnost a sobectví. Když už toho má Cher plné zuby, rozhodne se Joshovi ukázat, že dokáže udělat něco pro jiné. Nejprve si zahraje na dohazovačku a rafinovaně dá dohromady dva osamělé učitele. Překvapeně zjistí, že dělat dobré skutky ji baví, a tak se rozhodne pokračovat. Její druhou „obětí“ se stane nová spolužačka, zoufale nemoderní Tai Frasierová. S kamarádkou Dionne začne Cher pracovat na její popularitě, k čemuž patří i snaha uhasit její rodící se vztah s dobráckým rebelem Travisem a nasměrovat ji do náruče bohatého snoba Eltona. V tomto bodu sice selže, protože Elton Tai odmítne a začne balit Cher, jinak se jí ovšem daří. Popularita Tai roste možná až příliš, protože než se Cher naděje, je populárnější než ona. S tím se dívka nehodlá smířit a začne bojovat o ztracenou pozici. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

tnp101 

všechny recenze uživatele

Časová schránka devadesátých let (a zdůrazňuji, že maximální). Snímek tak zastaralý, že z dnešního pohledu působí jako parodie na sebe sama. Je škoda, že není jednoduché odlišit, kdy si film dělá srandu ze žánrových/sociálních klišé a kdy to myslí vážně, protože kritický divák může potencionálně zažít pěkné peklo. 50% ()

Don82 

všechny recenze uživatele

Ráno zapnu televizi ke snídani a v nějakém filmu začíná hrát kapela tóny připomínající Ska. Co to? Po chvíli bezpečně rozeznávám Mighty Mighty Bosstones a jejich song Someday I Suppose http://www.youtube.com/watch?v=gmOmAuhAQbE . Začínám zjišťovat co že je to za film a rok 1995 vše vysvětluje, vydržel jsem zhruba půlhodiny, protože víc Ska se bohužel už neobjevilo. Jedna hvězda je za MMB a druhá za mladého Paula Rudda, kterého jsem nikdy v ničem dřívějším hrát neviděl. Zbytek je taková ta "teenage" omáčka, kterou moc nemusím. ()

Reklama

arkie 

všechny recenze uživatele

Parodie! Jinak se to nedá brát. Přistupujte k téhle postmoderní koláži skutečně jako k parodii, odpusťte si intelektuální pohrdání a spravedlivé rozhořčení nás trpících z východu nad záplavou konzumu. Budete se výborně bavit. Nostalgická vzpomínka na šatník z poloviny devadesátek, našlapané dialogy, zapamatovatelné hlášky, výborná hudba. Trenky ven, kalhoty do půl zadku a sláva peroxidu! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Praštěná holka je naprosto vystihující název pro tenhle šílený film. Asi bylo něco špatně, když mě z celého filmu nejvíce bavil ten kluk, který nosil flanelovou košili, kouřil trávu a jezdil na skateboardu. Ten mi přišel za všech postav nejnormálnější a na nic si nehrál a pak nevlastní bratr Cher. Jinak jsou tu všichni něčím praštění. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že jsem cílovému publiku tohoto filmu na hony vzdálen, přesto je v určitých momentech Clueless vtipný. Příběhově je však tak pitomoučký a naivní, že opravdu na vyšší hodnocení jít nemohu. Neodpustím si však poznámku, že je to stále o něco zábavnější teen dílko (a bez sprosťáren a exkrementů) než Prci, prci, prcičky. Alicia Silverstone je krásná, do role výborně zapadla a také si jí náležitě užívá. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (26)

  • Oba filmy, které Christian a Cher sledují na videu - Někdo to rád horké (1959) a Spartakus (1960), jsou narážkou na Christianovu sexuální orientaci. V prvním z nich se setkáme s muži převlečenými za ženy. Druhý obsahuje scénu, kdy se jeden muž snaží svést druhého. Dalším náznakem je i kniha, kterou Christian čte - Junky od Williama Burroughse, který byl homosexuál. (ČSFD)
  • Příjmení Cher je Horowitzová, ale na jejím vysvědčení je jako příjmení uvedeno Hamiltonová. (ČSFD)
  • Film je volně založen na novele Emma spisovatelky Jane Austenové. (ČSFD)

Reklama

Reklama