Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Modernizovaná verze slavného románu Jane Austenové vypráví příběh patnáctileté Cher Horowitzové, dobrosrdečné, ale povrchní dívky, která je přitažlivá a bohatá, ale poněkud izolovaná ve svém světě posedlém módou. I když je obdivovanou hvězdou střední školy, má trvalého kritika, nevlastního bratra Joshe, který k ní má spoustu výhrad. Neustále se popichují, a zatímco Cher si bere na mušku jeho idealismus, on jí vyčítá povrchnost a sobectví. Když už toho má Cher plné zuby, rozhodne se Joshovi ukázat, že dokáže udělat něco pro jiné. Nejprve si zahraje na dohazovačku a rafinovaně dá dohromady dva osamělé učitele. Překvapeně zjistí, že dělat dobré skutky ji baví, a tak se rozhodne pokračovat. Její druhou „obětí“ se stane nová spolužačka, zoufale nemoderní Tai Frasierová. S kamarádkou Dionne začne Cher pracovat na její popularitě, k čemuž patří i snaha uhasit její rodící se vztah s dobráckým rebelem Travisem a nasměrovat ji do náruče bohatého snoba Eltona. V tomto bodu sice selže, protože Elton Tai odmítne a začne balit Cher, jinak se jí ovšem daří. Popularita Tai roste možná až příliš, protože než se Cher naděje, je populárnější než ona. S tím se dívka nehodlá smířit a začne bojovat o ztracenou pozici. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

rozbris 

všechny recenze uživatele

Co to jako bylo, ani se mi nechtělo věřit, že to má tolik procent?! Přijedu ze silvestrovské chaty, úplně vyřízený s velkou kocovinou, nedokážu ani promluvit, ale tento film mě k tomu donutil zařvat si OMG!! Film o kámoškách ze školy - jedna má v hlavě jak po vykradení, druhá je namyšlená zbohatlice a třetí je asi slepá, protože s tím klukem co chodí, je teda pěkný "vopruz". Film tak akorát pro blondýnky a to návod jak být ještě více praštěná! Hvězdička je jen za Paula Rudda, protože hrál v Přátelích, kde se mi moc líbil a neměl bych to srdce dát odpad. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Teenagerovská komedie která neurazí, ale ani ničím moc nenadchne. Občas se zde objevil nějaký ten vtípek nebo povedená hláška, ale celkově té srandy moc není. Děj je jednoduchý a více méně předvídatelný, ale rozhodně se na něj dá dívat. Plusové body dávám za sountrack, zejména za The Mighty MIghty Bosstones. ()

Reklama

ink flo 

všechny recenze uživatele

Přehnaná ironická variace na největší klišé středoškolských BH90210 barbie příběhů, která klame tělem. Na první dojem totiž působí jako další tuctová hloupá romantická komedie, ale nakonec se ukáže jako překvapivě mazaná a zábavná se spoustou chytrých detailů. Alicia Silvestrone i všichni ostatní tam mají skoro v každým záběru jiné oblečení :-) ()

arkie 

všechny recenze uživatele

Parodie! Jinak se to nedá brát. Přistupujte k téhle postmoderní koláži skutečně jako k parodii, odpusťte si intelektuální pohrdání a spravedlivé rozhořčení nás trpících z východu nad záplavou konzumu. Budete se výborně bavit. Nostalgická vzpomínka na šatník z poloviny devadesátek, našlapané dialogy, zapamatovatelné hlášky, výborná hudba. Trenky ven, kalhoty do půl zadku a sláva peroxidu! ()

aniabo 

všechny recenze uživatele

Fakt, že svoje late 00's kolekce založili Alexander Wang, Miu Miu nebo Prada na outfitech a trendech Clueless v podstatě říká, v čem je ten film nadčasový, a není to kinematografie. Je to módní bible. Je to nejdebilnější a zároveň nejlepší role Alicii Silverstone. Je to stoprocentní naplnění žánru teen komedie s překvapivě pokročilou sebereflexí, která se objevuje v teen filmech až po roku 2000 ("Would you call me selfish?" "No, not to your face."). A krom totálních kultovek je Clueless plný bambilionu dalších vtipných a naprosto zbytečných věciček. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (26)

  • Příjmení Cher je Horowitzová, ale na jejím vysvědčení je jako příjmení uvedeno Hamiltonová. (ČSFD)
  • Režisérka Amy Heckerling si ve filmu zahrála družičku na svatbě slečny Geistové. Je také jedna z žen, které chytají kytici od nevěsty. (ČSFD)

Reklama

Reklama