Reklama

Reklama

Epizody(6)

Recenze (7)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Excentrické žerty a pokusy o bavičství ze strany Davida Brenta začínají stoupat (zvláště v předposledních dvou dílech) do teprve šíleně „velkolepých“ rozměrů a vlastně není divu, že i jeho podřízení se nejednou stále více schylují k podobně trapným vtipům... Druhá série Kanclu se pohybuje ve stejném zavedeném stylu, jistý posun nastal možná u mě coby diváka, jelikož jsem vstupoval do známého prostoru, od začátku připraven na většinu atributů, na které jsem si ze začátku seriálu postupně přivykal, a přišel částečně na chuť i dvojici mladých pracovníků, mezi nimiž se mi Martin Freeman začal jevit díl od dílu jako celkem zajímavý, nenápadný komediální herec. Čekají nás příhody v sérii dalších 6ti dílů, které mimo závěrečný zvrat a pár dílčích nápadů (i s jednou návštěvou lokálu ve druhé epizodě nebo ujetými kostýmními nápady v dílu s charitou) neobohatí celý koncept Kanclu ničím výrazněji novým a překvapivým. Výhodou však je, že si většina epizod stále dokáže udržet úroveň předchozí série, co do atraktivity nezaostává a ono tenké balancování humoru na hraně záměrné předváděné trapnosti se daří Rickymu Gervaisovi a spol. udržet v civilním stylu v často vyvážené konstelaci, až jsem byl sám překvapen, nakolik jsem se zase nejednou poťouchle bavil. Celkově tedy nemám z druhé série nijak horší pocity (včetně poměru hodně zdařilých, vtipných a naopak méně záživných či již lehce přepálených scén) a tudíž uděluji opět stejné hodnocení. [75%] // Kvituji, že tvůrci skončili včas bez třetí série, s níž by už mohlo hrozit, že by mi Kancl navzdory všemu ojedinělému postupně zevšedněl a to by byla po nezapomenutelném zážitku z vybraných Brentových eskapád škoda. Na vánoční speciál ale určitě někdy rád mrknu, možná o Vánocích. :) (TOP díly druhé série pro mě: 2. Appraisals a 4. Motivation.) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

podobně kvalitní jako první řada. Postav je dost, nicméně větší prostor dostane jen pár z nich a ten největší samozřejmě opět David Brent, který si jede svojí trapnost míchanou s obřím egem a nakonec na to přeci jen dojede.Americkou verzi pořád budu mít radši,ale i tenhle nahuštěný anglický originál má nakonec něco do sebe...80% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série si mé slabé čtyři hvězdy obhájila víc, ale dám není tady, jelikož to stále funguje docela dobře a výstižně satiricky, jen mi to prostě nesedí tak moc jak by mohlo... Slabé 4* ()

kubilov 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrá série, i když o level pod perfektní první řadou. Narušení Davidovy aureoly relativně oblíbeného a schopného šéfa funguje, byť chemie s novými postavami až tolik ne. Opět - stejně jako v první sérii - je nejlepší čtvrtý díl. Davidův melouch by se k němu velmi hodí. ()

Reklama

Reklama