Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve válkou proti Evropě zpustošeném post-apokalyptickém společenství budoucnosti zvaném Eurasie je planeta zdevastována účinkem nukleárních, biologických a chemických zbraní. Genetik Dr. Azuma (Akira Terao), který je sponzorován protřelou korporací, vyvine techniku zvanou "neo-buňka", schopnou regenerace těla lidské bytosti. Při snaze oživit svého syna, jenž padl při posledních bojích, nastane nečekaná nehoda v laboratoři, která ho nejen oživí ale navíc z něj udělá bájného bojovníka CASSHERN. Mezitím je na výrobní lince vytvářena nová rasa mutantů zvaných Neo-lidé, kteří se po krátké době rozhodnou vyhladit lidskou rasu a vybudovat svůj nový vlastní svět. Otázkou tak zůstává, ke které straně se CASSHERN rozhodne přidat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

fmash 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu je skryto tolik práce tvůrců, že nemohu hodnotit vysloveně nízko. K tomu ještě přispívá fakt, že celé dílo považuji za lyricko epický expresivní vizuální básnický počin, a jak známo, poezii je nutné leccos tolerovat. Včetně jinak nepřípustné míry patosu, občas poněkud násilné logiky, přehnaných náznaků atd., tedy projevů nestálé mysli poetovy. Nicméně film vysloveně trpí roztříštěností motivů, navíc místy skvělé vizuální zpracování kolísá mezi řemeslnou dokonalostí a až nevkusnou (a velmi nedokonalou) stylizací. Ba co hůř, a to (na kvalitu aspirující) poezii nedovedu dost dobře odpustit, vše je protkáno totálně polopatickými sděleními — nemluvě o jejich časté povrchnosti. Je to škoda, protože jinak by to byla docela síla. Slabší trojka, doporučit bych to dovedl, i když jen uvážlivě. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Kdo moc neholduje japonskému blue-screen anime, některé věci, stejně jako já, nepochopí...Ale uznávám, že konec byl hezký...Ještě, že jsem to dokoukal do konce, jinak bych přišel o tu důležitou myšlenku filmu, a tou není až tak nesmyslnost války (to přeci všichni dobře víme), ale hraní si na boha...Kdyby se všichni řídili radami opravdového Boha, tak takové snímky o válce by nemusely vůbec být... ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Japonci si dali tolik práce s vizuální podobou, až to totálně přehnali. Někdy je vizuální podoba v kombinaci s hudbou úchvatná, ale jindy naopak přehnaná, zachází až do animací a rušivých efektů, zbytečně film natahuje a působí až nudně. Pustil jsem si to na doporučení na fóru a pravda, bylo to jin sci-fi. Ale ne nakové, jaké bych čekal. Určitě nezapomenu na podařené roboty (úplně stejné už jsem někde viděl, jen nevím kde) a vůbec všechny megalomanské akční scény s technikou, dokonalost sama, krásnou parodii hákového kříže a plno nápisů v azbce. # příběh 6 | hudba 6 | humor 0 |akce 6 | napětí 4 | pustil bych si znovu 1 ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Film pri ktorom by epileptik horko zaplakal. Našťastie nie som a vizuálnu stránku som si užíval naplno. Do tohto filmu som išiel s očakávaním poriadnej japonskej akcie vo veľkolepom sci-fi šate. To by však nemohli byť Japonci, aby sa z filmu nestala silná dráma o medziľudských vzťahoch a tolerancii s prímesou romantiky, filozofie a meditácií o živote a smrti. Posledných 30 minút som pozeral s otvorenými ústami a po filme len uvažujem ako to tí Japonci vedia. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Vizuálně strhující jak kontrastem tak i změnou obrazu. Po stránce zvuku nepřekonatelné, ovšem příběh je jemně matoucí a má své mušky, přesto za Audio-vizualitu 80%, Krásná podívaná, pravá pastva pro oči. Styl, kterým byl natočen tento film je fascinující. Výborné Akční Sci-fi, zajímavého zpracování, plné soubojů a krásných velkolepých scén. 80 % ()

Galerie (57)

Zajímavosti (6)

  • Titulní skladba "Dareka no Negai ga Kanau Koro" byla napsána a odzpívána bývalou režisérovou manželkou Hikaru Utada. (Conspi)
  • Stejně jako byl režisér, dle vlastních slov, při tvorbě vizuálního konceptu snímku ovlivněn Shakespearovým Hamletem, dle vlastních slov mu stejně dobře posloužila i ruská avantgarda. To je etapa ve vývoji moderního umění, které je poslední vývojovou fází novodobého umění. (Conspi)
  • Poslední film veterána japonské kinematografie Tatsuya Mihashiho. Ten, ačkoliv všechny herecké scény jeho postavy Dr. Furoie v pořádku dokončil, zemřel v době, kdy se snímek nacházel ve stádiu post-produkce. (Conspi)

Reklama

Reklama