Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Drom 

všechny recenze uživatele

Je právě tolik, kolik je, a vaše oblíbená televizní stanice vysílá další díl seriálu Lawndale 90210. Postavičky sice kreslené však zcela omyvatelné! A není to klasickej sitcom vzhledu té blbinky Beavis and Butt-Head. Asi takhle totiž mělo vypadat ve druhé sezóně zvrhnuvší se Beverly Hills. Nemluvím o tom bahně, kde staroši hrajou mladý vyznavače lobotomie. Příhody přemýšlivé studentky a absurdit jejího daleko realističtějšího světa středoškoláků mě bez výhrad baví. Zcela nejvíce pak vtipné charateristiky situací a lidí z úst jejích či výtvarně nadané kamarádky. A prý že nezapadat není cool, co? Jeden z těch nejlepších amerických animáčů plný prapodivných situací námětem jak z telenovely a hromada úchylných charakterů. Výborným hodnotím, že divák je baven absurditou bežné reality, než aby dílo absurditu vyrábělo a v ní pak těžkopádně plavalo. Asi jako se to stalo u podobně flegmatického Ugly Americans. Smutné naopak je, že obrýlená slova jsou pravdivá a není to až tak exaltované zpodobnění světa. Next on Sick Sad World... ()

vrabecHugo 

všechny recenze uživatele

Čím starší som, tým viac ma mrzí, že Daria nie je z mäsa a kostí (alebo že ja nie som animovaný) a že s ňou vlastne nikdy nebudem môcť hovoriť o stáde krásnych divokých poníkov cválajúcich cez údolie a že sa v skutočnosti nikdy nevezmeme. Život vie byť kurva krutý. Ale to nič nemení na tom, že Daria smells like... smells like... teen spirit. ()

Reklama

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Kritika života strednej vrstvy Ameriky (tak, ako sa to pôvodne písalo o Simpsonovcoch, ktorí ale nikdy takto sarkastickí neboli), jej mládeže, sociálneho systému, školstva, lások a sklamaní, vzletov a pádov, skrátka komplexná seriálová ,,hříčka" nielen o jednej rodine, akurát kreslená a s kopou veľmi suchého a často konverzačného humoru, ktorý ak nemáte radi alebo ho nestíhate vnímať, mať radi nebudete.⚪Ale ja to milujem, až si trúfam povedať, že Daria je mojím najobľúbenejším animovaným seriálom. Nech mi Simpsonovci aj všetko ostatné, čo mám rada, odpustí. A český dabing, aj keď občas pôsobí trochu divne (jeden hlas dabuje viac ľudí za diel a pod.), tomu nasadil korunu.⚪Ps.: A ďakujem Bohu, že Daria nie je tak prefláknutá mainstreamom v našich končinách ako kadečo iné.⚪ ()

ajusinka14 

všechny recenze uživatele

God bless MTV za tento seriál. Toľko sarkazmu, čo je v ňom som asi ešte v inom seriáli nevidela. Daria, Jane a Trent sú geniálne postavy. Myslím, že poznať na strednej takého človeka ako je Daria držím sa ho celý život. Je to seriál plný fantastických hlášok, spôsob akým sa vyrovnáva so životom a ľuďmi okolo a jej názory sú pre mňa proste top topov. A nechápem, prečo MTV nevysiela toto, pretože tento seriál si človek pozrie aj milión krát a namiesto toho púšťa Paris Hilton ako si hľadá najlepšiu kamarátku, kedy sa máte chuť zastreliť a vyhodiť telku von oknom. ()

Cor-Angar 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec zvyšuju na nejvyšší hodnocení, protože tohle opravdu nemá chybu :) Možná jen to že se některým postavám nejen v každé sérii, ale dokonce díl od dílu mění hlasy :D Ale to už je chyba někde jinde a vzhledem k zábavnosti seriálu samotného se to dá ignorovat. Všechny ty postavy jsou totiž opravdu perfektní, pro mě osobně kromě Darii a Jane hlavně Jake Morgendorffer (jeho vzpomínání na tátu) a někteří profesoři (dějepisář a ta učitelka co nenávidí chlapy). No a taky neskutečnej ležér Trent a jeho dokonalej kachní telefon :D Prostě Daria si mě získala a upřímně mě to teď baví mnohem víc než když mi bylo 10 nebo kolik. A takový seriály mám rád. K tomu tam taky občas zazní nějaká dobrá písnička (pobavil mě začátek Du hast :) ) Jo a Sick sad world je taky neskutečnej, ty upoutávky i za těch 5 vteřin stihnou dost pobavit. Takže na závěr..."mi podraž nohy a říkej mi prcku". Edit: Podruhé celý v původním znění s titulky nebo i bez nich a tady vážně není o čem, jeden z nejlepších seriálů co znám. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Postava Darii je volně založená na synovi Glenna Eichlera, tvůrce Darii. (Tom Riddle)
  • Seriál je spin-off veleúspěšného Beavise a Buttheada. V něm byla Daria vytvořena jako vedlejší postava svou inteligencí a suchým humorem protikladná k hloupým hlavním hrdinům. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama