Reklama

Reklama

Království ohně

  • USA Reign of Fire (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V dnešním Londýně pozoruje dvanáctiletý chlapec svoji matku, stavební inženýrku, jak neúmyslně probudí ze spánku trvajícího staletí obrovského oheň chrlícího draka. O dvacet let později je náš svět těmito obludami a jejich mláďaty zamořen a téměř zničen. Vrchní požárník Quinn (Christian Bale) má za úkol toto nebezpečí odvrátit a udržet malou komunitu při životě. Do jejich středu přijde Američan Van Zan který tvrdí, že ví, jak tyto obludy zabít a jak zachránit lidstvo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (376)

902 10 

všechny recenze uživatele

originalni akce ve stylu "meli jste nekdy neco proti drakum", prekvapive zasazena do doby atomovych bomb, se kterymi si draci jeste prekvapiveji bez vetsich problemu poradili, takze se mohli v poklidu venovat pojidani princezen, vcetne jejich rodin, jejich znamych a znamych jejich znamych jako zakusek po obede. to se ovsem moc nezamlouvalo chrisu baleovi ve spolupraci s mattem mcconaugheyem (reknete tohle slovo cesky rychle 20x za sebou), osedlali nekolik jeste draky nesporadanych tanku a vrtulniku a vyrazili na lov. hadejte, jak to bylo dal. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Limonádová podívaná na draka!! S výkopy v Londýně to začíná slibně, kameraman Adrian Biddle (dělal Mumii nebo Thelmu s Louisou) ví, kam umístit kameru, celé to má šťávu, navrch víme, že se brzy objeví dospělý Christian Bale coby šéf hrstky přeživších a lehce šílený Američan Matthew McConaughey.. Jenže vzápětí se na scéně zjeví první drak, který po staletí odpočíval, a je vymalováno. Nejsou to sice žádní pohádkoví dobráci, ovšem osobně mě jejich design a veškeré akční dění okolo nich nestrhlo. A obávám se, že léta páně 2002 by tomu nebylo o mnoho jinak. Planeta je zase na pokraji vyhubení, máme rok 2020, přemnožení draci spálili, co šlo, armády i vlády jsou rozprášené. Rozhodující bitva se přesto blíží. Šedesátimilionový rozpočet je tak akorát, oba pánové mají charisma na rozdávání (až litujeme, že McConaughey na následujících pár let zabředl do romantických komedií). Ovšem Rob Bowman to celé uchopil tak nějak jalově, nevzrušivě, rutinně. Beztvaré ohořelé trosky všude kolem ještě do větší deprese strhává slabý scénář, který doklopýtá do nezajímavého finále. A to se stejně jako zbytek bere smrtelně vážně. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Ono to vůbec neni tak špatný jak většina píše. Skvělé efekty, místy celkem snesitelná hudba a skvělé obsazení z tohohle díla dělají parádní podívanou, která je ale hrozně moc srážená nevýraznym scénářem a dějem. Kompletně předělat scénář, hlavně posledních 20 minut, vymyslet lepší hudbu a dát tomu o půl hodiny na víc a bylo by to na pět hvězd. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Ježišmárja,to byla zas jednou blbost.Čekal jsem slušné béčko s draky.Dostalo se mi špatného béčka,ve kterém ti draci skoro nejsou.Zhruba jednou za dvacet minut se objeví,něco zapálí a zase si zalezou,asi někam pokecat.Jsem asi jeden z mála lidí,kteří nesnáší Christiana Balea a tady si u mě fakt moc nepolepšil.Silácké pózy Matthewa McConaugheyho byly dost směšné a jediný z hereckého obsazení,kterého mám rád,tedy Gerard Butler,dostal spíš cameo.Stručně řečeno,je to hodně špatné a to jsem od toho zázraky vážně nečekal.20 % ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Parádní atmosféra, až na drobné výjimky výborné triky, skvělý Bale a ještě lepší McConaughey a v neposlední řadě také solidní akce, to jsou hlavní klady tohoto mixu sci-fi a fantasy. Dojem kazí především spousta logických nedotažeností a pomalejší tempo. Mohl to bejt úžasnej adrenalin. Jenže není... ()

Galerie (87)

Zajímavosti (10)

  • Úlohou vytvoriť čo najrealistickejších drakov boli poverení Richard Hoover a Dan Deeleeuw. Hoover bol dokonca nominovaný na Oscara za špeciálne efekty vo filme Armageddon (1998). (Greenpeacak)
  • Keď Van Zane (Matthew McConaughey) tvrdí Quinnovi (Christian Bale), že priletel, ten ho vysmeje, vraj vo vzduchu už 20 rokov nič neletelo. Na začiatku sa ale skrz novinový titulok dozvedáme, že Quinn ešte ako mladý chlapec uvidel úplne prvého draka v roku 2008. Takže draky vládnu oblohe iba 12 rokov. (johnsnow)
  • Natáčelo se v Irsku ve Wicklow Mountains, a to pouze pod podmínkou, že po sobě štáb nezanechá žádné stopy, které by hyzdily krajinu. (HellFire)

Reklama

Reklama