Reklama

Reklama

Království ohně

  • USA Reign of Fire (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V dnešním Londýně pozoruje dvanáctiletý chlapec svoji matku, stavební inženýrku, jak neúmyslně probudí ze spánku trvajícího staletí obrovského oheň chrlícího draka. O dvacet let později je náš svět těmito obludami a jejich mláďaty zamořen a téměř zničen. Vrchní požárník Quinn (Christian Bale) má za úkol toto nebezpečí odvrátit a udržet malou komunitu při životě. Do jejich středu přijde Američan Van Zan který tvrdí, že ví, jak tyto obludy zabít a jak zachránit lidstvo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

ripo 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé : Matthew McConaughey nech hrá ďalej romantických sexy hrdinov a nech sa nehrá na US tvrďákov. Za druhé : vážení tvorcovia, nie je dôležité prísť pred diváka s tým, ako vznikala postava draka, ale vysvetliť mu to, prečo mal každý jeden deravé lietacie blany , prečo každého človeka spiekli napalmom, miesto toho, aby ho zožrali a ukojili tak prvotnú potrebu prijímania potravy, prečo, prečo, prečo. Jednoducho, katastrofálne primitívny film so scenárom deravým ako rešeto .... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mno, ráno jsem viděl Žlababy vylézající z Pacifiku v Pacific Rim a tak jsem večer stylově zakončil drakiádou... Tohle ale bylo výrazně lepší. Draci dnes? Proč ne? Ne že bych byl celou dobu napjatý, ale byl jsem zvědavý na další vývoj děje. Souhlasím s ostatními, že Londýn byl skvostný. S příchodem Van Zana (typicky americké jméno..) a jeho jednotkou film dostal větší grády. Škoda že ten tank si ani nevystřelil. Tohle byl tak trochu jinej katastrofickej film a já říkám, proč ne? Pořád to bylo lepší než Žlababy a mechové v moři u Hong Kongu. Tři šípy s výbušnými hlavicemi. * * * ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tak tedy, tenhle film měl velmi fajn atmosféru a herce. Stačilo přijmout všechny ty počáteční události a pravidla světa – což proti spoustě apokalyptických filmů a rádobyscifi se znásilněnými přírodními zákony v nich zase nebylo tak těžké – a je z toho silný zážitek, u kterého jsem váhal dokonce i s pětkou. Až škoda, že spousta věcí byla jen schematicky nahozena a ne rozehrána, protože nebyl čas – klidně bych si užil delší stopáž nebo kratší seriál. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nápad na film, kde si to v současnosti rozdává lidstvo s draky, není špatný, zbytek ovšem ano. Už okamžité přeskočení do postapokalyptické budoucnosti, ve které přežívají poslední hrstky lidí, působil dost nezajímavě. Vysvětlení existence draků je k smíchu (draci prostě patří do fantasy a je nesmysl cpát je do sci-fi), dialogy a scénář k pláči. Christian Bale a Matthew McConaughey se sice snaží, ale scénář po nich chce jen, aby se tvářili jako největší tvrďáci a pak zas truchlili za mrtvé. Izabella Scorupco vypadá nezajímavěji, než bych vůbec považoval za možné a Rob Bowman se na režijní stoličce ocitl nějakým tragickým omylem. Alespoň ti draci vypadají docela slušně (30%). ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý post-apokalyptický příběh. Na Dentonovi Van Zanovi (Matthew McConaughey) se potvrdilo, že ten kdo bojuje s draky stává se drakem. Quinn Abercromby (Christian Bale) se nenechal úplně zastínit. Alex Jensen (Izabella Scorupco) je drobnou třešničkou na dortu. Svým způsobem má Království ohně mytologické zabarvení. Aby taky ne, jsou tu přece draci. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se v Irsku ve Wicklow Mountains, a to pouze pod podmínkou, že po sobě štáb nezanechá žádné stopy, které by hyzdily krajinu. (HellFire)
  • Dĺžka Van Zanovej brady sa permanentne mení. (Greenpeacak)
  • Způsob, jakým draci „tvoří“ oheň je inspirován dvěma zvířaty současnosti – kobrou plivající jed a střevlíkem (ten na svou obranu vypouští jistou odpudivou směs). (HellFire)

Reklama

Reklama