Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

ladko 

všechny recenze uživatele

Horor, ktorý nie je založený na zbytočnom krviprelievaní, ale na poctivom budovaní atmosféry. Čo však vyzdvihuje tento film na 5 hviezdičiek je skvelá pointa, ktorá je veľmi prekvapujúca a nečakaná(a u mňa fungovala oveľa viac ako u nelogického(aj keď efektného) zvratu v SAW). ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Kľúč určite nie je čistokrvný horor. Je to mysteriózne krimi. Síce s céčkovým obsadením, ale s podarenou pointou. K samotnému pozretiu, napriek nízkemu hodnoteniu, ma inšpirovala skutočnosť, že scenár napísal Ehren Kruger. Má na konte môj najobľúbenejší horor Kruh a tiež jeden z najlepších záverov, a to vo filme Miluj bližního svého. Tu sa mu opäť podarilo zvýšiť zážitok rozuzlením. Škoda, že prešiel na temnú stranu a začal písať popcornové bijáky pre deti a mládež. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Poctivý oldschool thriller říznutý duchařinou se sympatickou hlavní hrdinkou, ale nikterak originálním či nevídaným obsahem. Jde z něj cítit řemeslná zručnost, zejména pak v budování atmosféry v domě či samotném závěru a jsem si jist, že v roce vydání mohlo jít dost dobře o událost roku, která dosud nevyšla, ale po tolika letech a zhlédnutých filmech mi zde jednotlivé prvky už nepřijdou jako inovativní, nýbrž všechny v dnešní době už stokrát viděné. I tak ale mohu objektivně říct, že napětím film rozhodně nešetřil a dost jsem si ho užil. Zejména pak musím vyzvednout samotnou finální pětiminutovku, která mě teda skvěle překvapila a natvrdo uzemnila a která filmu vysloužila čtvrtou hvězdičku. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Prva hodinka bola trosku zdlhava, aj ked ma teda zaujimalo, co sa s tym domom vlastne deje a preco ma Ben v podani Johna Hurta vecne strach, dej sa len pomaly hybal dopredu az kym neprisiel prekvapivy, ale zvlastny zaver filmu. Ja osobne mam radsej trosku viac akcie, alebo este viac napätia, preto davam take slabsie 3 hviezdicky. Reziser Iain Softley natocil napriklad tieto filmy: BACKBEAT (1994), NEBEZPECNA SIT (1995), KRIDLA VASNE (1997), SVET PODLE PROTA (2001) alebo INKOUSTOVE SRDCE (2008). __________ Kate Hudson - (Caroline Ellis) +++ Gena Rowlands - (Violet Devereaux) +++ John Hurt - (Ben Devereaux) +++ Peter Sarsgaard - (Luke Marshall) +++ Joy Bryant - (Jill) +++ Maxine Barnett - (Mama Cynthia) +++ Produkcia: Iain Softley +++ ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jestli mě nějaký film v poslední době příjemně překvapil a v rámci svého žánru mi udělal opravdu radost, pak je to hororově laděný Klíč. Chytrý film s atmosférou jižanského New Orleansu s černou magií, tajemnými rituály, mysticismem a černošskými animistickými kulty. Připomíná vzdáleně vysokorozpočtový Angel Heart. Postupně budované napětí, slušné herectví a překvapivá pointa. Film, kde si tvůrci dokážou pohrávat s očekáváním diváka i s tradičními žánrovými rekvizitami a schématy. Navíc ona pointa je prosáklá černočerným sžíravým humorem. Není to snímek, který by si liboval v množství lekaček, jde spíš o hororový thriller, který ocení žánrový fajnšmekr. Celkový dojem: 80 %. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • První polovina filmu se natáčela v Luisianě v domě naznaveném Felicite, který nechal postavit v roce 1847 Luis XIV. z Luisiany jako svatební dar pro svoji dceru. Bažina, která ve skutečnosti za Felicite není, byla vytvořena uměle. (Michelle75)
  • V závěru filmu má Caroline (Kate Hudson) na půdě rozmazané oči. Po probuzení jsou však v pořádku a poté opět rozmazané. (Terva)
  • Scény z města byly natáčeny v New Orleans. (Michelle75)

Reklama

Reklama