Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzneste se na kouzelném létajícím koberci a vydejte se na napínavý let plný legrace s Aladinem. Skvělé dobrodružství doplňuje podmanivá hudba, oceněná Oscarem. Aladin žije se svou rozpustilou opičkou Abu uprostřed kouzelného města. Jeho obyčejný život naruší dobrodružství, ve kterém se snaží zachránit princeznu Jasmínu ze spárů zlého kouzelníka Jafara. Aladin ale není na těžký úkol sám – má kouzelnou lampu. Stačí ji otřít a zjeví se džin, který má smysl pro humor a dovede měnit podoby. A splní i Aladinovo přání proměnit se v prince, aby okouzlil Jasmínu. Moc lampy však odhalí také Jafar a pokouší se jí zmocnit. Aladin musí nad Jafarem zvítězit a použít k tomu veškerou svou chytrost. (HBO Europe)

(více)

Recenze (245)

pend 

všechny recenze uživatele

Krásný animovaný muzikál, ve kterém animátoři od Disneyho udělali z Jasmíny sexy kočku a z Aladina zloděje s dobrým srdcem. ()

blazenka 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka s melodickými písničkami, připomínající české pohádky o Honzovi, princezně a půl království. Ovšem Disneyho animace nemá chybu, postava Jaffara je skutečně ďábelská a potrhlý papouch je k sežrání. 95%. ()

sebo9629 

všechny recenze uživatele

Veľmi dlho som si chcel tento animák pozrieť v originálnom znení a vzhľadom k tomu, že predvčerom spáchal Robin Williams samovraždu, musel som si pozrieť nejaký jeho film a nemal som žiadnu náladu na drámu (k tým sa dostanem neskôr a v najbližších týždňoch si určite pozriem jeho najlepšie filmy, ktoré som nevidel) a dal som prednosť komédii, keď už bol jedným z kráľov improvizácie a pokiaľ viem, tak aj drvivá väčšina jeho role Džina je iba jeho improvizáciou a musím napísať, že si z môjho pohľadu pre seba ukradol tento film, bol jednoducho dokonalý. A medzi animákmi s klasickou kreslenou animáciou je tento môj najobľúbenejší... Hodnotenie: 9.1/10 ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Celovečerní filmy ze studia Disney zažily v 90. letech spoustu změn oproti těm starším, klasickým pohádkám typu Sněhurka, Popelka, 101 dalmatinů atd. Tou podle mě hlavní změnou je pro 90. léta typická rovná linka, kterou vidíme především na postavách. Dříve byli obličeje postav krásně kulaté, teď jsou takové rovné či šikmé až ostré. A toho si právě můžeme poprvé všimnou v tomto filmu na samotném hlavním hrdinovi nebo na zlém Džafarovi. Později to vidíme ještě více na filmech jako POCAHONTAS, ZVONÍK OD MATKY BOŽÍ či HERKULES). Mě osobně se tahle animace nelíbí, ta starší byla hezčí, taková malebnější. Tou druhou hlavní změnou, že už chybí desítky zpívajících, roztančených zvířátek, které byli neodmyslitelné nejen u celovečerních filmů Disneyho. Podle mě tohle už není na škodu a do samotné pohádky z arabského světa ani tolik zvířátek zasadit nešlo. Stačí, že je nahradila jedna opička a potrhlý Džin. Ten sice ještě odkazuje na klasické pohádky, kdy se mu hlava přemění na Pinocchiovu hlavu s dlouhým nosem nebo rozhází karty z Alenky v říši divů. Možná to je takový symbolický předěl mezi klasickými a moderními pohádkami ve studio. Každopádně u mě Aladin a ty další moderní pohádky, které přišly později, nezaznamenaly u mě takový úspěch jako ty starší. Samotná pohádka o Aladinovi mě tolik nebaví, animace se mi nelíbí a vůbec nechápu Oskara za hudbu a ústřední píseň. Mě Aladin přijde jako průměrná kreslená pohádka. [9094. hodnocení, 203. komentář, 82%, 751. nejlepší film] ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

A já se k tomu dostal až teď. Musím teda říct, že opravdu výtečná animace, jediné co mne fakticky odrazovalo je zpěv. Já prostě nemám rád muzikály, nebo takhle není to můj šálek kávy! To si vezměte třeba hrané Bídníky s Hugh Jackmanem, viděl jsem scénu jak vytahovali loď z moře a když začali zpívat, tak jsem to vypínal, tady jsem to vydržel, protože naštěstí. NAŠTĚSTÍ toho zpěvu nebylo tolik :-) ()

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Keď sa veľa kričí a škrieka (papagáj), strašne to otravuje, keď sa spieva, tiež to otravuje, aj keď nie až tak strašne, a keď to konečne plynie pokojne, začnem sa zamýšľať, že tu a tam sa dalo s animáciou pohrať oveľa viac. Samozrejme, na svoj rok vzniku je tá animácia špičková, ale ak by ma viac zaujal príbeh, tak by som si to asi až tak nevšímal. Je to určite nadpriemerné, ale podľa mňa sa to dalo urobiť tak, aby to ocenil aj dospelý divák, pretože toto je skôr detská záležitosť. Vedel by som si to totiž predstaviť temnejšie, bez pesničiek, s voľnejším tempom a bez tých zbesilých strihov. 7/10 ()

Fawkes 

všechny recenze uživatele

Pěkná disneyovská klasika. Dějově však oproti Lvímu králi o stupeň níž, proto ne plné hodnocení. Píseň A Whole New World mu ale dost konkuruje. (82%) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Kupodivu fakt vtipné. Ksichty Džina sou super. Nápadité. Snad jediná postava nebyla nudná. Jen ty písničky sem nemusel. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Ách, tak toto sa podarilo! Akčné, vtipné (džin za sto bodov), krásne na pohľad. A rozprávky z Orientu mám prevelice rada. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Klasika zo štúdia Disney s veľmi peknými pesničkami a charizmatickými postavami. (R.I.P. R Williams alias Genie). PS: „To bol dobrý ťah. Toto nie je možné! Dostanem sach-mat od koberca! LOL!“ PS2. Je až neskutočné, že koľko motívov prevzali tvorcovia PC hry „Aladin“. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

Toka 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení, u kterého jsem se docela pobavil. Chytlavá hudba, asterixovské grimasy a samozřejmě nostalgie, neboť jsem jako malý hrával hru podle tohohle animáku. Po druhém shlédnutí bych nejradši přidal hodnocení, ale už to víc nejde. Tohle je určitě jeden z nejlepších animáků, co jsem viděl. Je to hodně nadčasový snímek, tady si Disney vůbec nebral servítky se stereotypy a vtipy. Je to plné takového toho správného humoru, který byl docílen nejenom dialogy, ale i mistrovskými detaily s animací. Jeden příklad za všechny - povedlo se jim věrně napodobit lidské emoce. U koberce. Samožejmě tomu kraluje hlas Robieho Williamse jako Džina, kde mistrně vyšvihl píseň Friend Like Me. Snad je mu země lehká. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Jestli bych stál o nějakou disneyovku ve hrané verzi, jak se do toho Disney v této době pustil, byl by to určitě Aladin. A je zcela jasné, že na to nikdy nedojde. Na to je to totiž moc arabské. A to znamená uprchlíci, že... ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Super příběh, soundtrack, animace, Robin Williams jako Džin, správná buddy dvojka Aladin a opička Abu a úlisný záporák Jaffar. Třešničkou je pak song The Whole New World. Klasika mého dětství od Disney. 5* ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika. Skvělé postavy i příběh, který je poutavý a napínavý a obohacený o mnoho vtipných momentů, což je velká zásluha Robina Williamse v roli džina, který si tu vystřihne i krátkou parodii na Dobré ráno, Vietname. Navíc jsou tu i velmi povedené písně, což u animovaných filmů není pravidlem. A nesmím zapomenout na nádhernou a plynulou animaci. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Klasická uspievaná disneyovka pre deti. Nemôžem povedať že som sa nudil, ale ani som sa nijak zvlášť nebavil. Humor bol dosť infantilný, príbeh šablónovitý ale musím uznať, že Jasmína je fakt sexi ;-) Najväčším kladom filmu bol džin, ktorého eskapády boli zďaleka to najlepšie čo film ponúkal. Inak animácia priemerná a pri každej pesničke som trpel. 6+/10 ()

maciii 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů co jsem viděla v kině (děkuji maminko a tatínku) a ani po devatenácti letech pro mě neztratil ani kapku ze svého kouzla. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Skvelými nápadmi oprášená rozprávka. Scenáristickú pecku striedajú občas nezáživné muzikálové čísla. Aj tak veľmi pekný a hlavne svižný animák. ()

Související novinky

Dočká se Aladin pokračování?

Dočká se Aladin pokračování?

15.08.2019

Po obřím úspěchu hraného Aladina od režiséra Guye Ritchieho (Král Artuš – Legenda o meči) není divu, že studio Disney aktuálně zvažuje pokračování. Snímek několik dní nazpátek překročil miliardu… (více)

Reklama

Reklama