Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (541)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vítejte v betonovém ghettu 21. století! Nabízíme vám zdarma atomovou bombu, zprasený scénář alá Besson, dva fešné kaskadéry, jednu fešnou dívku, spoustu naleštěných autíček, spoustu nenaleštěných zbraní, hromadu moralistických keců na adresu špíny v ulicích a ignorantské vlády, nákladní vlak okatě zaranžovaných bitek, panelákovou atmosféru, nulové napětí a korektní happy end. Dobrá, pokud se v něčem výše uvedeném vidíte, asi budete spokojeni. Mně ale akční film, kde je vždy všechno na milimetr přesně postavené (případně pánové padouchové svou debilitou ono všechno hrdinům připraví) tak, aby toho hrdina mohl využít pro svůj další efektní kousek nijak moc nebere. Celá tahle klipovitá fraška na mě působí jako futuristická celovečerní epizoda Kobry 11. Na ty kaskadérské psí kusy se naštěstí aspoň (chvílemi) dobře kouká a rychle to uteče. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Mafiáni, drogy, zbrane, vytunované autá, namakaný poskoci bez mozgu, Le Parkour, karate, bomba, šialený šéfovia, zbesilé naháňačky, kopa srandy - to všetko nájdete v tomto filme. Bezmyšlienková akcia kde jeden človek vymláti dvadsiatich ľudí aj so zbraňami prípadne im zdrhne tak, že by to aj Spidermana zarazilo. Bolo by to absurdné, keby to nebolo tak dobre natočené. A to ja rád. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Besson se s touhle velmi pěknou přehlídkou parkouru pro jednou zase trochu vytáh. Choreografie a provedení akčních scén špičkové a celkem to odsýpá a baví. Jedna z úvodních scén, kdy policejní stanici před jejím uzavřením oblehnou gangsteři upomene na ÚTOK NA TŘINÁCTÝ OKRSEK od Carpentera a zbytek filmu pro změnu působí jako buddy verze Carpiho ÚTĚKU Z NEW YORKU (hrdina se v blízké budoucnosti vydává na časově omezenou záchrannou misi do izolované zóny, kde vládnou gangy, politický komentář, zde nepříjemně aktuální). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No dobře, děj to má fakt debilní a ještě k tomu je příběh tak na pul hodky roztáhlej na hodinu a ctvrt, jenže zrovna u tohohle filmu to naprosto nevadí, protože zbytek času ne-li i ten čas vyhrazenej na příběh je narvanej fakt pěkně vostrou akcí ve který je velkej důraz kladenej na nejrůznější skoky ala Tony Jaa, sice to neni až zas tak ultra drsný jako jsou filmy s Tonym, ale to co tam předváděj ty frantíci je fakt obdivuhodný, protože takhle rychlý a hbitý neasiaty sem sand ještě neviděl. Choreografie je taky slušná, i když bych uvítal daleko víc soubojů na úkor neústalýho efektního utíkání z baráků přes všemožný balkóny, střechy a jiný podobný překážky, který se daj překonat jen mega 20m skokem. Ale i tak sem se výborně bavil ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vím, kde ta bomba bude............. Scénář : Luc Besson a Bibi Naceri. Kamera : Manuel Teran. Hudba : Bastide Donny, Da Octopuss a Damien Damien. Zajímavost - Leito má pokaždé jiné tetování a pokaždé někde jinde. CHYBA VE FILMU - Když se Taha jde podívat na Yetiho, tak pod cedulkou s nápisem Yeti chybí malá oranžová cedulka s nápisem PVD, ale pří záběru z blízka tam vidět je. CITÁT - A teď si v příručce nalistuj stranu: "Jsem v prdeli."......... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Parkour (někdy také Le Parkour, zkratka PK) neboli "l’art du déplacement" (umění pohybu / umění přemístění) je disciplína francouzského původu, jejímž základem je schopnost dostat se z bodu A do bodu B (a také umět se dostat zpět) bezpečně, plynule a efektivně za použití vlastního těla, a to prostřednictvím výšky, výskoků, přeskoků a lezení. (Beastmaster4)
  • Behom filmu sa Leïtove (David Belle) tetovania menia a má ich stále na inom mieste. (ČSFD)

Reklama

Reklama