Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Zajímavosti (24)

  • V celosvětových kinech film utržil v přepočtu 11 milionů amerických dolarů, z toho 6,9 mil. v domovské Francii. (NIRO)
  • David Belle (Leïto) je synem Raymonda Bella, který byl považován za jednoho z předchůdců pohybových umění parkouru a freerunningu. Proslavil se akcí 19. ledna 1969, během které, za extrémních podmínek, slanil z vrtulníku a strhl vlajku Vietcongu z věže katedrály Notre-Dame. Také byl jedním z nejúspěšnějších pařížských hasičů vůbec, se specializací na slaňování a další fyzicky náročné výkony. Za míru sebeobětování pro záchranu životů obdržel Raymond Belle mnoho vyznamenání a stal se vzorem nové generace. (Dan.nesnera)
  • K2 (Tony D'Amario) používá ve filmu zbraň Heckler & Koch Mk 23 ráže .45 ACP. (dc125)
  • Herečka Dany Verissimo-Petit (Lola) je známá i pod pseudonymem Ally Mac Tyana, který používala především při tvorbě filmů pro dospělé. Od tohoto snímku již používá pouze jméno Dany Verissimo a věnuje se jen herecké a modelingové kariéře. (7ynek)
  • Několik členů gangu nosí dresy amerických fotbalových týmů New York Giants, New Orleans Saints a New York Jets. Produkce však nezískala povolení od hráčské asociace NFL k zobrazení jmen hráčů, a tak byla na doporučení právníků studia jména na zadní straně dresů před uvedením filmu do kin digitálně odstraněna. (KucC)
  • Parkour (někdy také Le Parkour, zkratka PK) neboli "l’art du déplacement" (umění pohybu / umění přemístění) je disciplína francouzského původu, jejímž základem je schopnost dostat se z bodu A do bodu B (a také umět se dostat zpět) bezpečně, plynule a efektivně za použití vlastního těla, a to prostřednictvím výšky, výskoků, přeskoků a lezení. (Beastmaster4)
  • Film sa okrem Paríža natáčal aj na viacerých miestach v Rumunsku. (Laslo)
  • V 90% všetkých parkourových scén neboli použité žiadne špeciálne efekty, laná atď. (Mihail123)
  • Celková výroba filmu (casting, scenár, filmovanie) trvala 10 mesiacov (Január až Október 2004). (Mihail123)

Reklama

Reklama