Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

swamp 

všechny recenze uživatele

Na první pohled jde ihned poznat, že se jedná o francouzskou produkci..ovšem vyskytuje se zde záhadný jev..ono to funguje! Akce střídá akci, vůbec se nenudíte, dějové zvraty jsou logické..zkrátka akční film jak má být! :) Tedy až na souboj obou hlavních protagonistů s obrem..nepřipomíná vám to bitku se zlobrem v prvním díle The Lord of the rings?! :) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Mafiáni, drogy, zbrane, vytunované autá, namakaný poskoci bez mozgu, Le Parkour, karate, bomba, šialený šéfovia, zbesilé naháňačky, kopa srandy - to všetko nájdete v tomto filme. Bezmyšlienková akcia kde jeden človek vymláti dvadsiatich ľudí aj so zbraňami prípadne im zdrhne tak, že by to aj Spidermana zarazilo. Bolo by to absurdné, keby to nebolo tak dobre natočené. A to ja rád. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Jesus f_cking Christ... Besson se rozhodl, že udělá reklamu parkouru a k dvaceti minutám(!) průměrně natočené akce (Campbell kope Morela do koulí každým záběrem z úvodu Casina Royale) dodal svůj extrémně lobotomický guláš, který nedává v žádném filmovém vesmíru smysl a svou snahou o společenský přesah brutálně znásilňuje mozkové buňky, jejichž počet se v závěru dostává až do záporných hodnot. Raffaelli a Belle se můžou snažit, jak chtějí, ale pokud se k jejich snaze přidá pouze Bessonův imbecilní scenaristický um, budou se pachtit až do konce života na dně béčkové produkce, kam zamíří jen ti nejvěrnější. Jinými slovy: Nuda k posr... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Besson se s touhle velmi pěknou přehlídkou parkouru pro jednou zase trochu vytáh. Choreografie a provedení akčních scén špičkové a celkem to odsýpá a baví. Jedna z úvodních scén, kdy policejní stanici před jejím uzavřením oblehnou gangsteři upomene na ÚTOK NA TŘINÁCTÝ OKRSEK od Carpentera a zbytek filmu pro změnu působí jako buddy verze Carpiho ÚTĚKU Z NEW YORKU (hrdina se v blízké budoucnosti vydává na časově omezenou záchrannou misi do izolované zóny, kde vládnou gangy, politický komentář, zde nepříjemně aktuální). ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Příjemná žánrovka od Bessona. Frantíci umějí udělat dobře šlapající akční filmy nadupané akcí a tohle je jeden z nich. Fakt jsem žasl na dva hlavní hrdiny (vlastně i pár gangsterů) jak běhají, skáčou, lezou, ručkují atd prakticky po všem co jim naskytlo v dosahu a doskoku. Já seskočit ze tří metrů tak bych rozhodně nedopadl do dřepu a hned neběžel dál. Zřejmě by u mne došlo k nějakým fatálním chybám hydraulického systému a už bych nevstal :-))). Ta svižnost se mi moc líbila. Scénář sám není nic moc a spíše film táhnou akční scény. No a škoda toho happy endu na konci. Tam už chybela jen svatba a svatební hostina na robourané zdi... Ale solidní standard. Dávám tři balíčky heroinu. * * * ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Behom filmu sa Leïtove (David Belle) tetovania menia a má ich stále na inom mieste. (ČSFD)
  • Film sa okrem Paríža natáčal aj na viacerých miestach v Rumunsku. (Laslo)
  • V anglickém dabingu Tomaso (Cyril Raffaelli) přečte kód zadávaný k bombě jako "D13", přitom je to "B13". Je to kvůli tomu, že "Banlieue 13" je přeložen jako "District 13". (KucC)

Reklama

Reklama