Reklama

Reklama

Co je nového, kočičko?

  • Česko Co je nového, kotě? (více)
Trailer

Mike má problém – příliš mnoho krásných žen najednou. Navštíví tedy psychiatra. Čím víc se ale doktor dozvídá o Mikeových výbojích, tím víc roste jeho vlastní touha. Mikeovy “potíže” ničí jeho vztah se snoubenkou Carol, ale on se přesto nedokáže přimět k tomu, aby se jiných žen vzdal. Jeho kamarád Victor má opačný problém – nedokáže si najít vůbec žádnou dívku. Carol řekne Mikeovi, že pokud se nevezmou, jejich vztah skončí. Mike se při svých romantických dobrodružstvích zaplétá do celé řady vzrušujících eskapád, které mají neuvěřitelně legrační následky. Carol flirtuje s Victorem, aby v Mikeovi vzbudila žárlivost. Mike se pokouší podstrčit jednu ze svých dívek svému psychiatrovi. Skutečný zmatek ale vypukne, když přijedou na návštěvu Carolini rodiče a zapletou se do této strategické hry. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jestli se ve svém největším filmu - Lawrencovi - Peter O'Toole projevil jako naprostý muž ducha, kterému ženy nic neříkají, o tři roky později si to v téhle bláznivé komedii podle scénáře Woody Allena jako "notorický nymfoman" dočista vynahradil. V každém případě bezchybné jako nebývalé propojení komiky Petera Sellerse a Woody Allena (jeho první typické neurotické představení). A považte! Woody tu je ostříhaný na krátko! No, relativně na krátko. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zábavně ztřeštěná bláznivina, jejímž hlavním tématem je sexuální libido. Plno pobíhajících postaviček usilujících o sexuální spojení, či před spojením utíkající. Touha, vášeň, chtíč, láska, samota a sex. Sex povznášející, uklidňující, agresivní, podmaňující, uspokojující a osvobozující od zemských tíží a těžkostí. Novodobý Don Juan, Michael James (dobrý Peter O'Toole), je předurčen k citovému i tělesnému uspokojování žen. Ty na něj většinou skáčou ihned, jak ho spatří, kalhotky vlhnou a Michael, s vychováním gentlemana, se ujímá svého poslání. Má lásku, ale žene ho chtíč. Až postupem času přichází uvědomění. Dr. Fritz Fassbender (dobrý Peter Sellers), Michaelův psychiatr, je sexuálně neukojitelný chlípný maniak, jehož veškeré snahy o spojení končí neslavně. A tím se jen jeho chtíč prohlubuje. Victor Shakapopulis (Woody Allen) je sexuální outsider, neškodný loudil a nespokojený intelektuál. Carole Werner (půvabná Romy Schneider), Michaelova láska, se snaží dostat svého vyvoleného pouze do své postele. Nakonec, i přes jeho velké protesty při strachu ze ztráty své sexuální svobody, se jí to i podaří. Renée Lefèbvre (elegantní Capucine) je sexuální nymfomankou pod maskou cudné ženy. Fritz ji marně dobívá, ona sama skáče na Michaela. Fritz jí znechucuje, Michael jí rozohňuje. Další zajímavé postavy: bláznivá Liz Bien (půvabná Paula Prentiss) s citovými kolapsy, další půvabné dívky Rita (Ursula Andress) a Jacqueline (Katrin Schaake), a doktorova nebojácná žena Anna (Eddra Gale). Závěrečný hromadný karneval jako gejzír radosti a nespoutaného chtíče. Plivanec do tváře všech puritánů. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

No, takových hvězd a až takové terno to není. Začátek vypadal hodně slibně a bylo hned jasné, že má scénář na svědomí Woody Allen. Bohužel střední část filmu je taková, taková uspávací. Nakonec se to ale naštěstí zvrhne v pořádnou taškařici. Možná že to je moc, ale s takovýma kočičkama a hercema je to to pravé finále. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase jednou zamiloval do filmu. Tentokrát do téhle potřeštěné nymfomanické crazy komedie, jejíž všichni hlavní hrdinové a hrdinky by bezpochyby měli být navlečeni v kazajkách zavření v blázinci. K popukání vtipný Peter Sellers, švihácký Peter O'Toole, Woody Allen, armáda krásných žen, Bacharachova hudba a titulní píseň v podání Toma Jonese, scénář, v němž praštěné situace střídají naprosté ptákoviny a absurdity tak vtipné, že lze jen těžko uhodnout, jak se mohly dostat do jednoho snímku, který navíc - světe div se - stále vypadá jako opravdový film a ne jako jeden dlouhý díl Monty Pythonova létajícího cirkusu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Vůbec by to nebyl špatný film, jen ten Woody Allen do scénáře dal radši všeho víc, aby se divák nenudil, a výsledkem je až zbytečný chaos. On i v chaosu musí být trochu pořádek a tady už jsem místama nevěděl, která ženská je která. Základ ale solidní, poselství je jasné: ať je chlap či ženská sebeblbější, pokud dobře vypadá, úspěch má vždycky. 60% ()

Galerie (91)

Zajímavosti (6)

  • Filmový debut Woodyho Allena. (HellFire)
  • Scéna, ve které Woody Allen oslavuje své narozeniny, se točila 1. prosince – tj. v den Woodyho 29tých narozenin. (HellFire)
  • Woody Allen byl v průběhu natáčení natolik nespokojený s tím, jak režisér, producenti i herci chtiví improvizace (Sellers a O'Toole) neustále měnili jeho scénář, že nakonec spolupráci zcela přerušil. Ve výsledku pak je film velmi vzdálený Allenovu původnímu textu. "Producenti nikdy nerozuměli ani slovu ve scénáři. A samozřejmě že můj hlas neměl váhu. Kdybych se jen ozval, tak by mě umlčeli nebo vyhodili. Proto se mi tedy nelíbila ani tato zkušenost, ani film." okomentoval Allen. (Nin)

Související novinky

Zemřel hudební skladatel Burt Bacharach

Zemřel hudební skladatel Burt Bacharach

09.02.2023

V požehnaném věku čtyřiadevadesáti let odešel do muzikantského nebe oceňovaný americký skladatel popmusic, pianista, textař a hudební producent Burt Bacharach. Médiím tuto zprávu předala jeho mluvčí… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno