Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedno přísloví říká: "Jez proto, abys žil. Nežij proto, abys jedl." Jenže starý indiánský mýtus Weendigo zase vypráví o tom, že ten, kdo požije maso svého nepřítele, získá jeho sílu a duši. Má to ovšem háček každý, kdo to udělá, dostane i neukojitelný hlad po další lidské potravě, změní se v dravce a tomuto neblahému osudu může uniknout pouze vlastní obětí. Americko-britský film Dravci, který je kombinací kanibalského a upírského hororu, se odehrává v polovině 19. století na zapomenuté pevnosti v kalifornském pohoří Sierra Nevada. Právě sem je na zimu převelen kapitán John Boyd, vyznamenaný za hrdinství v mexicko-americké válce. Jenže jak už to při válečných konfliktech bývá, všechno se ve skutečnosti odehrálo trochu jinak. V bohem zapomenutém místě však Boyda čeká nejtěžší bitva jeho života střet s kanibalem Colqhounem, který pronikne do pevnosti a vláká její posádku do pasti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (468)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Ravenous je zkrátka super pecka s atmosférou hustou tak, že by se dala krájet, se slušnou porcí černého (ba šibeničního) humoru, z něhož ovšem místy velmi účinně mrazí, a se skvělými hereckými výkony. A Michael Nyman - je bůh. Jeho hudba popírá všechny zajeté představy o tom, jak má horrorový soundtrack znít - ale funguje bezvadně (a navíc je to opravdu parádní poslech). ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Snědl jsem 5 lidí za 3 měsíce.“ Ambiciózní pokus natočit něco jako Near Dark dojíždí hloupý scénář, špatnou režii a nevýrazné herecké výkony. Hodnej chlápek se nechce nechat sežrat, zlej chlápek chce sežrat všechny, akorát to nikdo neví a kdo to ví, tomu nikdo nevěří. Hypoteticky vzato, film by mohl skončit po necelé hodině, kdy jsou všichni krom hodného a zlého chlápka sežráni, jenže ze souboje muž proti muži nevzejde jasný vítěz a celý cyklus se tudíž může s obměněnými postavami (čerstvé maso) opakovat. 50% Zajímavé komentáře: kiddo, H34D, petero, salahadin ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +intenzivní hudba, drsné a krvavé -čekal jsem trošku něco jiného, lepší zápletku, příběh/// Horor zasazený do 19.století. No proč ne, takových moc není. Atmosféru to má výbornou. Jednání postav je drsné. Ovšem samotné postavy mě nijak zvláš neohromili a tak nějak mě bylo jedno jak dopadnou. Přiklonil bych se ke čtvrté *, být v tom filmu ještě něco dalšího, něco víc. Film ovšem nabídne jen silý zážitek, pro někoho možná nestravitelný./// Celkem 70%/// ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Zřejmě jediný film svého druhu. Černohumorná smršť se silně hororovým nádechem a výbornými herci, která ale bohužel dojíždí na odfláklý scénář a podivné stylické atrakce - hlavně v první polovině jsou totiž kvalitní a silné hororové motivy znásilněny vtipnými vložkami a sice originální, ale z mého pohledu krajně nevhodnou hudbou. Režie je bezpochyby vynalézavá a zábavná a film rychle uteče, ovšem příběh často balancuje na hraně, jak to říci, velké nelogické hovadiny a ani ústřední kanibalské téma, ani vzájemný vztah klaďase a záporáka ve druhé půlce skoro vůbec nerozvíjí a nedokáže vygradovat. Určitě škoda, zpočátku jsem si v neokoukané a nepředvídatelné filmařině vysloveně liboval... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zase jeden filmový kousek, kde jsem na pochybách s hodnocením - vychází mi to na tři a půl hvězdičky. Pokud se přikláním ke čtvrté, je to za originalitu scénáře, protože tak bizarní příběh se na filmovém plátně často nevidí a každopádně znamená žánrové obohacení. Velmi slušné je i herecké obsazení a předvedené herecké výkony. Vedle Roberta Carlyleho, který měl být konec konců hlavním tahounem, je zajímavý i zkušený Jeffrey Jones. Dojem nicméně sráží žánrová nevyhraněnost, kdy se film pohybuje na rozhraní hororu, "černé" komedie a westernu a neví, čím chce být víc. Fanouška ani jednoho ze jmenovaných žánrů nemůže uspokojit uspokojit úplně - každý může dostat jen kousek z toho, co od filmu očekával. Celkový dojem: 70 %. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Obaja hudobní skladatelia, Michael Nyman a Damon Albarn, podpísaní pod týmto filmom sa narodili v ten istý deň - 23. marec. (beso74)
  • Syndrom windigo je reálně existující popsaná psychotická porucha projevující se krom jiného nutkáním požívat lidské maso. (kwaicheng)
  • Film sa natáčal vo Vysokých Tatrách. (andykovac)

Související novinky

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama