Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedno přísloví říká: "Jez proto, abys žil. Nežij proto, abys jedl." Jenže starý indiánský mýtus Weendigo zase vypráví o tom, že ten, kdo požije maso svého nepřítele, získá jeho sílu a duši. Má to ovšem háček každý, kdo to udělá, dostane i neukojitelný hlad po další lidské potravě, změní se v dravce a tomuto neblahému osudu může uniknout pouze vlastní obětí. Americko-britský film Dravci, který je kombinací kanibalského a upírského hororu, se odehrává v polovině 19. století na zapomenuté pevnosti v kalifornském pohoří Sierra Nevada. Právě sem je na zimu převelen kapitán John Boyd, vyznamenaný za hrdinství v mexicko-americké válce. Jenže jak už to při válečných konfliktech bývá, všechno se ve skutečnosti odehrálo trochu jinak. V bohem zapomenutém místě však Boyda čeká nejtěžší bitva jeho života střet s kanibalem Colqhounem, který pronikne do pevnosti a vláká její posádku do pasti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (468)

forsberg 

všechny recenze uživatele

Jednoho vlahého letního večera, v malé srbské vesničce Rajac, jsem dostala k večeři pečené selátko. Zážitek to byl otřesný, protože Srbové připravují selátka maličká, sotva tříkilová. Vypadalo to jako upečené děcko a chutnalo hádám zrovna tak - podivně mastné, chřupavé a nasládlé. Tahle příhoda se mi vybavila, když jsem se, nic zlého netušíc, posadila k Ravenous s mísou vepřových výpečků na klíně...což se vzápětí neukázalo jako dobrý nápad. Jo....a fantastický soundtrack. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Ravenous" možno považovať za špecifický kanibalský horror. Film o jedení ľudského mäsa, opierajúci sa o indiánsky mýtus Weendigo. I keď je dej situovaný do Sierra Nevady, filmári si vybrali pre miesto natáčania Slovenské hory. Kde dobrým nasnímaním vytvorili dokonalú ilúziu Kalifornie v 19.storočí. Vynikajúci herecký výkon sa tu podaril Robertovi Carlyle, z ktorého miestami ide naozaj strach. Ale nezaostávajú ani ďalší herci. A pri tej finálnej konfrontácii ma ešte vždy zamrazí. To je veru ostrý stret. **** ()

Reklama

zputnik 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný hororový snímek. Důvod? Příčina? V prvé řadě mně šíleně neseděla hudební stránka filmu. Totálně bořila napětí; pokud měla vytvořit onu komediální atmosféru, tak to v mém případě nezabíralo. Zůstalo jen u jakéhosi diváckého rozladění. Za druhé: propojení hororu a westernu mi nikdy moc nesedělo - western mi vždy ubírá na hororovosti. Je to pak téměř vždy western s napínavými momenty, ale málokdy westernový horor nebo horor ve westernovém hávu. Hereckým výkonům nemám vcelku co vytknout - byly velmi dobré. Právě ty plus cool téma napomohly, abych film dokoukal do konce. Shrnuto a podtrženo: Zajímavé téma, vcelku príma zpracování, ale současně příliš mnoho prvků, které film srážejí do lehkého nadprůměru. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Žer, nebo umři?" To je stejně nádherný, jako kdybych slečně v autobuse poslal přes uličku lístek, kde by bylo napsáno "Seš tak rajcovní, jako zurčící potůček vprostřed rozkvetlé louky." Jinak je teda věčná škoda, že nikdo včas nevypnul mixér, protože výsledná kaše je někde na hranici mezi Tatrama, Českým rájem a temnou Macochou. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čudný mix kanibalského hororu, indiánskeho folklóru, čiernej komédie, survivalu a vojnového thrilleru. Možno by mi to všetko nevadilo, ak by film nemal tak zlú krkolomnú réžiu (strih záverečného súboja vyzerá ako z amatérskeho filmu) a ak by nevyzeral aspoň o desať rokov staršie ako píše jeho dátum výroby (a zrejme aj spotreby). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Herec Jeffrey Jones využil své přítomnosti v České republice během nátáčení Dravců a v únoru 1998 se na pozvání tvůrců zúčastnil předávání Českých lvů. (TheRaven)
  • Film sa natáčal vo Vysokých Tatrách. (andykovac)

Související novinky

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama