Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedno přísloví říká: "Jez proto, abys žil. Nežij proto, abys jedl." Jenže starý indiánský mýtus Weendigo zase vypráví o tom, že ten, kdo požije maso svého nepřítele, získá jeho sílu a duši. Má to ovšem háček každý, kdo to udělá, dostane i neukojitelný hlad po další lidské potravě, změní se v dravce a tomuto neblahému osudu může uniknout pouze vlastní obětí. Americko-britský film Dravci, který je kombinací kanibalského a upírského hororu, se odehrává v polovině 19. století na zapomenuté pevnosti v kalifornském pohoří Sierra Nevada. Právě sem je na zimu převelen kapitán John Boyd, vyznamenaný za hrdinství v mexicko-americké válce. Jenže jak už to při válečných konfliktech bývá, všechno se ve skutečnosti odehrálo trochu jinak. V bohem zapomenutém místě však Boyda čeká nejtěžší bitva jeho života střet s kanibalem Colqhounem, který pronikne do pevnosti a vláká její posádku do pasti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (468)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po poměrně nevýrazné první polovině, v níž nevíte, co vlastně od filmu máte čekat a jakým směrem se děj bude ubírat, na Vás čeká nadmíru vydařená polovina druhá. Mnohem více šílenější a akčnější. Roberta Carlyla považuji již od Vzestupu zla za úžasného a nesmírně temperamentního herce. Tady se předvedl opět excelentně a postava "lidojeda" mu skvěle padla. Historicko, kanibalisticky, humorně zvrhlé dílo. Celému příběhu přihrávají do noty vtipné hlášky ve spojení s dokonalou postavou plukovníka Ivese. Poznatek na konec: Nevím, jestli jsou někde k nalezení záznamy o tom, že by se v 19. století vyskytovaly tepláky s proužky po stranách, které měl na sobě v závěru filmu Guy Pearce. Nebo se jedná o mou nevědomost, co se týče ošacení v tehdejší době:) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TEN, KTERÝ BOJUJE S MONSTRY, BY SI MĚL DÁVAT POZOR, ABY SE MONSTREM NESTAL.".... /// Pevnost Spencer, Kalifornie, Západní Sierra, Nevada. Divný místo s divnejma postavama. A pak ta legenda… Weendigo… Soráč, ale mně je to spíš k smíchu, než aby to bylo jakože vtipný. Westernovej nádech a survivalovej kanibalismus – hmm, béčko točený v našich krajích a zajímavá role pro Roberta Carlyle. Víc tady hledat nebudu. Vlastně ani nemůžu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Parchant se nám vrátil z tábora nějakej rozežranej... 2.) Zjistím, proč je lepší chcípat v lese s libovým frajerem, než z nějakým tlusťochem. 3.) Thx za titule ,,Petrozkoz“ a ,,cmudik“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Guy Pearce, Robert Carlyle, David Arquette. Nikdo z této trojce nepatří mezi superhvězdy a nebýt Guye, kterému opravdu někdy výběr rolí slušně vyjde(LA-Přísně tajné nebo Memento), jde o průměrnou sestavu. Ta se však výbornými výkony vyšvihla mnohem výše a drží celý poměrně jednoduchý film pohromadě. Antonia Bird je pro mě někdo neznámý, ale dokázala vytvořit výbornou atmosféru, která se ve filmu udrží od začátku dokonce. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Temný příběh z amerických hor (natáčelo se také na Slovensku) o tom, jak se stát nesmrtelným. Colqhoun (vynikající démonický Robert Carlyle) se vydá přes hory do sanatoria zemřít, protože má tuberkulózu v posledním stadiu. Najatý průvodce je ale mamlas, který je místo slíbené zkratky zavede do pustiny. Když Colqhoun okusí ze zoufalství lidské maso, aby nezemřel hlady, zjistí, že se mu nejen vrátila síla, nýbrž zmizela i nemoc. Jenže nově nabytá schopnost si žádá další maso. Naštěstí je nedaleko malá pevnost, kde jsou patřičné zásoby. Zpočátku pomalejší příběh se nakonec rozjede. O krvavé výjevy, střeva ven a obrané kosti není nouze. Ovšem i takový skok do propasti má grády! Příběh jsem si už pamatoval jen v základních obrysech, a tak jsem se k němu po dlouhé době vrátil. Překvapilo mě, že funguje stále dobře. Chladný, syrový a bezvýchodný bez naděje na změnu. Lze jej samozřejmě chápat i jako alegorii,  funguje však i bez jinotajných přesahů. Hodnocení proto ponechávám v plné výši, i když bych možná jednu malou hvězdičku ubral....pořád však výborné. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Snaživý nadpřirozený thriller v historických reáliích, s kvalitním hereckým obsazením, pár dobrými zvraty a skvělou, zajímavě použitou hudbou. Ale postava Guye Pearce mě svou permanentní vyplesklostí srala a kdyby Carlyle lákal do jeskyně v horách mě, poslal bych ho pěkně rychle do prdele. Takovej křivák od pohledu! Vždyť hrál i Hitlera! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se také v Durangu v Mexiku. (Chatterer)
  • Film sa natáčal vo Vysokých Tatrách. (andykovac)

Související novinky

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama