Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Život se může stát prázdným a nudným, pokud v něm zcela chybí iluze, fantazie a romantika. Právě to nám připomínají tvůrci filmu, jehož hrdinou je jedenadvacetiletý mladík, který se vydává za Dona Juana DeMarco. Kromě toho, že se tak obléká, také opakovaně tvrdí, že je tím nejlepším milencem na světě, který měl už tisíc žen. Jen jediná ho odmítla, krásná dona Anna. Právě proto chce ukončit svůj život skokem z obrovského billboardu, v čemž mu zabrání psychiatr Jack Mickler. Ten má rozhodnout o dalším osudu mladíka během jeho vynuceného pobytu na Woodhavenské státní klinice. Setkání podivného pacienta, který okouzluje nemocniční personál, a vynikajícího, ale unaveného lékaře, jenž naslouchá jeho barvitým vyprávěním, ovlivňuje obě strany... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

Hovado 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je velice zajimavý.Dle mého názoru má tenhle film v sobě jakousi myšlenku,kterou si k srdci může vzít každý z nás a máme v sobě něco co má Johnny Depp jako Don Juan.Každý máme reálný svět a v nitru duše máme svůj svět.I když nejsme tak extrémní jako hrdina ve filmu,že se i tak obléká,ale není rozkošné když se někdy chováne tak trochu jako blázen?Je fakt,že film sám o sobě je možná stereotipní romance,která by dneska bodovala jen díky Deppovi a kdy by byl živí Marlon.Jiank by to byl jeden z mnoha filmů...Ale že tam hrají tito vynikající herci tak film má takovou zvláštní atmosféru a tu atmošku podtrhuje nádherný český dabing v podání Saši Rašilova a pana Brzobohatého.Hudba byla jen tak do pozadí,výprava krásná.Snad jediná věc,která se mi na filmu nepáčila je,že tvůrcům se rozhodně nepovedlo omladit Deppa tak,abych mu věřil,že je mu 16.To mě teda rozhodně nepřesvědčili.Ale film se mi moc líbil.A na závěr jeden citát od Marlona Branda,který mi utkvěl v paměti a možná vystihuje jakési nic nedělání či čekánína něco co možná ani nepřijde,vystihuje to starého člověka,který je před důchodem. ,,První den zbytku mého života." ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Nevím, něco mě na tomhle filmu vždycky přitahovalo, už několikrát jsem prošel okolo televize, kde tenhle film běžel, zastavil jsem se, a pár minut se koukal, proto jsem si řekl, že v dohledné době si na tenhle záhadný snímek musím najít čas, k čemuž jsem se tedy dostal až teď. Už na první pohled zaujme překvapivě hvězdné obsazení v čele s mladým Johnny Deppem, který už ale nebyl žádným zelenáčem, dále se spíše už valící se legendou Marlonem Brandem, který si ale evidentně docela užíval spíše komediální a místy až romantické herecké polohy, spojené s nezvykle dlouhým časem stráveným před kamerou, a konečně i s Faye Dunaway, jenž spíše Brandovi přihrávala. Don Juan DeMarco je opravdu velmi zajímavý film, ke kterému bych si velmi rád zase jednou našel cestu. ()

Reklama

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Tento film není o ději, ale o slovech a větách a já hltala každou z nich. Není to film, který by se dal sledovat zrakem a hodnotit hlavou... je spíš pro duši a srdce. A já fandím všem, kteří si vysnili svůj vlastní svět a žijí v něm, protože já jeden takový taky mám. :) Je to film o iluzi, fantazii, svobodě a nespoutanosti a to vše je mi velmi blízké. ()

Maki89 

všechny recenze uživatele

zaujímavo koncipovaný romantický film s dobrým obsadením, no v nesprávnom čase... Brando a Faye Dunaway boli už príliš starí a unavení.. a Depp sa vtedy ešte len hľadal... rozhodne to ale mohlo dopadnúť aj horšie... prelínanie ilúzie, fantázie a reality bolo spracované celkom dobre... a príbehy mladého Dona Juana sa počúvali a pozerali veľmi dobre, to sa musí nechať... 6/10 ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Bolo to pomerne nezáživné, ale Depp bol dobrý. Tie historky o živote Dona Juana boli fajn, ako aj koniec. Ale Brando...ach jaj. To je škoda hovoriť. Celý film musel očividne kľučkovať okolo jeho nadváhy (je už doslova obézny) a do svojej úlohy sa vôbec nehodil. Nebyť jeho, celý film vyznie lepšie. Nuž, aj takto môžu končiť herecké legendy... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Těsně před natáčením scény, kde sedí Brando a Depp u stolu a probírají rozporuplnost DeMarcova (Depp) charakteru, přičemž DeMarco připustí, že jeho otec byl z New Yorku, byly ve scénáři přepsány Deppovy věty, a tak neměl čas si je zapamatovat. Brando si tedy promluvil s režisérem a kameramanem, aby zjistil, kam dosahují úhly kamery. Potom vypracoval způsob, kterým rozkouskoval Deppovy věty ze scénáře a přidělal je na šálek kávy ve své ruce. Při natáčení držel hrníček tak, aby kamera nezabírala připevněné věty a Depp je mohl číst. (HappySmile)
  • Johnny Depp souhlasil, že si zahraje v tomto filmu za podmínky, že psychiatra bude hrát Marlon Brando. (HappySmile)
  • Na obraze, na ktorý sa Dr. Mickler (Marlon Brando) pozerá v jeho kancelárii, je mladý Marlon Brando s jeho vlastným otcom. (misterz)

Reklama

Reklama