Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou filmu je zkušený traper Albert Johnson, nespravedlivě obviněný z vraždy, kterou nespáchal. Přesto se okamžitě stává štvaným zvířetem po jehož stopách se vydává nesourodá skupina pronásledovatelů. K oddílu jízdní policie, vedené věčně opilým seržantem Mountiem, se přidávají nejen Johnsonovi sousedé, ale také místní indiáni. Má vůbec osamělý, přestože zkušený lovec proti takové přesile šanci na záchranu? Drsná zasněžená kanadská příroda, v níž mohou přežít jen ti nejsilnější, se mu stává jediným spojencem v boji o život. Současně s jeho zoufalým bojem můžete sledovat osudy pronásledovatelů, ať už je to kontrast činorodosti samozvaných ochránců spravedlnosti s Mountienovým přístupem, poznamenaným zjevnou nechutí, nebo postupné poznávání naprosto rozdílných protivníků a postupně rostoucí vzájemný respekt. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Tady není co řešit. Westernová verze Ramba jen s tím rozdílem, že po sobě jdou dva sympaťáci. Když se na stůl vyloží karty začne divák přemýšlet, který z hrdinů nakonec nepřežije. A jak se blíží konec, to rozhodování je stále palčivější. Na "špatné" straně je snad i větší dobrák a na té relativně dobré je takovej mrzout. Nechápu, že jsem o filmu nikdy neslyšel a narazil na něj takovou náhodou. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Ač si obou pánů (Bronsona & Marvina) velice vážím, jen dvě herecké legendy a krásné exteriéry mi k plné spokojenosti nestačí. Bohužel jsem u Death hunt celkově postrádal nějaký děj, alespoň náznak logiky a také trochu promyšlenější akci. V podstatě 1,5 hod se neustále opakovala smyčka: "X chlapů vs. jeden - "pif-paf"... nabírání sil... X chlapů (-pár kousků) vs. jeden - "pif-paf"... nabírání sil..." atd... atd... Prostě nuda! Je mi líto! ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Má to takřka vše,co má tenhle žánr mít. Legendární dvojku, sekundujícího Apollo Creeda (C.Weatherse), lákavou muziku, koukatelné exteriéry, zajímavý příběh a sem tam povedenou akční sekvenci (nepopíratelně vykradená předloha o rok pozdějšího Rambo jedničky). Postrádá to však zásadní co tenhle žánr prostě mít musí a sice: vychytaný scénář,chrlící drsňackou hlášku za hláškou a onu šťávu, která tomuhle žánru dá ten pravý punc televizní zábavy ! lehce odzívaných 70 % ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to nenatočili podle skutečnosti. Jenže kdo by chtěl vidět Bronsona mrtvého. Jinak na to, že to je "direct-to-VHS" B-movie, to zase tak špatné není. Jen je tu spousta zbytečností (myslím tu blondýnku) a akce není dostatečně promakaná (Bronson stojí ve dveřích a nikdo se nemůže do něj strefit, ale jakmile dveře zavře, už všichni mají přesnou mušku). ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Dvaja charizmatickí drsňáci - Marvin a Bronson - sú fajnovými ťahúňmi a paradoxne vôbec nevadí, že už sú to dávno páni v rokoch. Na druhej strane, obsadenie Carla Weathersa som nepochopil. Príbeh má správny šmrnc a je super, že už od začiatku filmu sa ide na vec. Dobrú, trochu westernovú, atmosféru dotvára atraktívna hornatá a neskôr i vysokohorská príroda. O zbytok sa zasa postará početná, ale aj filmársky slušne odvedená akcia. Miestami mi vadili dialógy, občas aj zbytočné vykecávanie sa a tiež príliš okaté sympatizovanie s "lovnou zverou", ale to sú skôr podružnosti. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Film bol natočený na základe skutočných udalostí, vďaka čomu si vyslúžil kritiku kanadských historikov, pretože mnoho historických faktov bolo interpretovaných nesprávne. (m.a.t.o.)
  • Albert Johnson (Charles Bronson) používá ve filmu jako svou zbraň hlavně pušku Savage 99 Lever Action, stejně jako skutečný Albert Johnson. (HectorHagman)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama