Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na podzim roku 1994 tři talentovaní mladí filmaři odešli do lesa natáčet dokument o legendární místní bosorce. Pak ale zmizeli beze stopy a už je nikdo nikdy nenašel... Jejich film, který byl nalezen v lese vydělal obrovskou spoustu peněz. Jak se to stalo? Nevíme. Na podzim roku 1999 další tři mladí filmaři odešli do lesa zjistit, co se stalo s těmi třemi nešťastníky před pěti lety, ale zmizeli také. Proč se všichni hrnou do lesa? Jsou opravdu lehkomyslní? Můžete zjistit, co se stane, když mladí filmaři začnou mizet uprostřed lesů, domů, supermarketů a veřejných parků... (Vapet Production)

(více)

Recenze (79)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

V podstatě nehodnotitelný film, který jsem si dal hned den po zhlédnutí původní Záhady. Snad nikdy se mi ještě nestalo, abych se před zhlédnutím půl hodiny v kuse chlamal pouhému názvu, plakátu a komentářům místních uživatelů. Děj této parodie je vskutku debilní, každý příběh je prakticky o tomtéž. Tady se nedá smát humorným okamžikům (i když nějaké se najdou, třeba parta černochů, které se přece nemůže nic stát, protože jsou černí), ale spíš celkovému vyznění, které je natolik zvláštní, že se vymyká mé dosavadní zkušenosti s filmem obecně. Dokážu si představit, že třeba scéna se Stephenem Hawkingem může v kulturním kontextu USA působit vtipně, ale celková blbost Závady Blair Witch je natolik velká, až vyvolává dojem, že jde o záměr. Buď jak buď, já se bavil - i když možná ne nad tím, co tvůrci zamýšleli. No a díky tomuhle filmu má pro mě rozchod s mojí bývalkou (došlo k němu asi dva dny po zhlédnutí tohoto díla) dost hustý šmak. (549.) ()

Tygrys odpad!

všechny recenze uživatele

Člověk by nevěřil, že se dá natočit tak nepovedená parodie na film, který je k parodovaní jako stvořený. Troufám si tvrdit, že bych natočil zábavnější věc za jedno odpoledne se svými kámoši. Závada Blair Witch se právem umístila mezi 200 nejhorších filmů všech dob tady na CSFD, ale osobně bych ji dopomohl tak do první dvacítky. ()

Reklama

Pharlap 

všechny recenze uživatele

Takže sorry..film kterej si hraje na nejakou "bubu" kulišárnu (myslim originál Zahadu B.W.), tak ten je tady vyzvedan do nebes.. a parodie na nej, protoze lidi, co delali parodii pochopili ubohost originalu a snazili se jej odlehcit.. Ja nerikam, ze tahle parodie, je buhvijake filmarske dilko. Ale nad nekolika epizodami sem se fakt zasmal! :) ()

cariada odpad!

všechny recenze uživatele

Těžko tohle hodnotit? Ona parodie postrádá to nejzákladnější a to je humor! Celé se to odehrává na několika skupinkách lidí co jdou po stopě čarodějnice ,ale hledají jí ve městě. Celé je to děsně nezáživné a nudné. příliš moc ukecané a zdlouhavé. Pár momentů se při dobré vúli nechá ,ale jinak je to opravdu o ničem. děj je spojovám jakýmsi tv pořadem "Lesy". Tohle tvůrcům hrubě nevyšlo. Já sám jsem to dokoukal až na třikrát. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

tahle parodie jde až na dřeň nejen parodovanému žánru (hororu obecně, neomezuje se navzdory názvu a formě pouze na předlohu), ale i parodii samotné, odhaluje jejich repetitivní a eklektický charakter, u fenoměnu Blair Witch navíc ukazuje jeho naprostou iracionálnost a nelogičnost (sám jsem fanoušek "projektu") a to, že jeho působivost vychází z těch nejprimitivnějších emocí - díky tomuto svému rouhačství popuzuje jak konzumenty hororů, tak i parodií ... "mluvíš jako joe pesci v mafiánech";-) ()

Zajímavosti (1)

  • Vedle hororu Záhada Blair Witch (1999) lze v parodii najít odkaz na klasický Teleshoping nebo na pokračování filmových sérií Pátek třináctého a Vřískot. (Rimer545)

Reklama

Reklama