Reklama

Reklama

Princezna ledu

  • USA Ice Princess (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Casey se snaží získat stipendium na Harvard. Přijímací komisi ale musí předložit samostatný projekt. Rozhodne se zkombinovat své dvě vášně - fyziku a krasobruslení. Chodí se dívat na tréninky mladých krasobruslařek a vytvoří projekt, který radí krasobruslařkám, co mají na svých pohybech zlepšit. Nakonec začne sama trénovat pod vedením matky své spolužačky Gen, přísné a náročné Tiny Harwoodové. Ta objeví její nesporný talent, a Casey se ze začátečníků dostává rovnou do juniorek. Aby si na trénink vydělala, nabere si spoustu brigád, čímž ovšem trpí její příprava do školy. Matka jí krasobruslení zakazuje. Casey také zjistí, že její fyzikální projekt je úspěšný a může jí vydělávat peníze. Na přeborech, kde závodí společně s Gen, je tak dobrá, že trenérka, v obavě, aby její dceru nepřipravila o postup, dá Casey schválně nové boty, které jí rozedřou nohy do krve. Casey je její zradou hluboce dotčena... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Casey je pilná studentka, která ze všeho nejvíce touží dostat se na Harvard. Ale pak jednoho dne stoupne na led a zjistí, že má talent a všechny předpoklady pro to, stát se krasobruslařkou. Ech.. Nemohu si pomoci, ale tomuhle filmu jsem prostě nemohla věřit ani sekundu. Takhle to prostě v životě nechodí a chodit nebude. To už se spíš milionář zamiluje do prostitutky... Co se týče obsazení, tak skromnou, milou a nadanou Casey ztvárnila Michelle Trachtenberg, pro kterou mám určitou slabost už od dob Buffy. No… Hezoučká je sice pořád, ale scénář se k ní zrovna pěkně nezachoval a její po všech stránkách dokonalou postavu nelze mít rád. Spíš jí budete přát, aby spadla a zlomila si obě nohy. Jako velký klad vidím Hayden Pannettiere (ano, po krasobruslení přišlo roztleskávání). Taky se občas chová nelogicky, ale Hayden hrát umí a má v sobě zvláštní kouzlo. Stačí jediný úsměv a vás napadne, že ten film možná není zas až tak špatný... Ale... on je, no. Přiznávám, jsem asi příliš krutá a zaujatá. Princezna ledu je přece jenom určena mladšímu publiku (dvanáctileté holčičky to jistí). Já bych ale řekla, že v téhle kategorii se dají najít i lepší věci. Přeci jenom, i ten Deník princezny byl zábavnější a natočen aspoň s kapkou umu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Další rodinný film od Disneyho, a další film na téma jak jedna holka ke krasobruslařskému úspěchu přišla. Těžko říct, proč filmaře tak táhne svět krasobruslení, protože mám pocit, že tohle už je ve filmu vyčerpané a probrané téma a pokud někdo nepřijde s něčím opravdu originálním (jako byl například geniální film Ledově ostří), tak to vždy musí dopadnout tak, že v tom lepším případě to bude průměrný film, na který se dá koukat a kde si každý najde něco zajímavého, díky čemu ho ten film nebude nudit, a v horším případě to nadchne jen málokoho a u televize bude většina lidí zívat nudou. A tohle je tedy naštěstí ten lepší případ, kdy Disney vsadil na klasický osvědčený scénář a ono to, ostatně skoro jako vždy, dokonale funguje. Film nikterak nenadchne, ale už od začátku je asi každému divákovi jasné, jak tohle dopadne, a na konci se skutečně žádné překvapení nekoná. Zkrátka je to normální rodinný film více cílený na teenagery, který nevybočuje ze zajetých kolejí a který není ničím víc nežli průměrným filmem o splnění jednoho dívčího snu. Nic víc, nic míň. A jako takový na mě zafungoval, a proto se nerozpakuji udělit mu průměrné tři hvězdičky, protože ruku na srdce, tak špatné, abych to házel do podprůměru, to zase nebylo. ()

Reklama

TO 

všechny recenze uživatele

klasická komerční srágora, slabší jak Deník princezny a hlavně ještě pro mladší divačky, samozřejmě dojímavá až na půdu, jak jinak, když je o splněném snu malý holky, ale mě přesto (nebo právě proto) dost bavila. Víc jak nic moc herečka v hlavní roli (Trachtenberg) se mi líbila vždy úžasná Hayden Panettiere v roli kamarádky. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Klasická disneyovka, která má inspirovat mladé dospívající holčičky, aby se stali úspěšnými krasoblusařkami. Upřímně si ale myslím, že takový pocit by to mělo vyvolat ve všech, a já mám tyhle pocity ráda, že mě film dokáže inspirovat k novým věcem, ale tohle ne. Bylo to až příliš jednoduché. Hlavní protagonistka si stoupne na led mezi profesionální sportovkyně a bruslí nakonec lépe než ony, a ještě je to učí, jak to dělat správně? WTF? Na mě až moc pohádkové a málo reálné. Navíc mi tam chyblo nějaké pořádně drama a gradace příběhu. Nové brusle a vztah s matkou to nezachránilo. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Trošku nespravodlivé je to nízke hodnotenie, lebo aj keď ide o Disneyho, bol to veľmi dobrý športový film. Skvelé poukázanie na rodičov, ktorí si chcú prostredníctvom svojich detí plniť sny a nielen tie športové. Výborné natočené krasokorčuliarské scény, keď máte dojem, že tie skoky naozaj zvládli herečky. Príbeh je v pohode, žiadna dokonalá rozprávka, že na konci hlavná hrdinka zaskáče bez chyby a vyhrá šampionát, ale vždy sa dopustí nejakých chýb. Herečky tiež nadštandardné. U mňa 70% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Za Michelle Trachtenberg zaskakovali 4 krasokorčuliarky. (corona)
  • Krasobruslařka/y zaskakující za: Casey (Michelle Trachtenberg) - Jennifer Robinson, Sandra Jean Rucker, Lauren Wilson, Cassandre Van Bakel,  Nikki (Kirsten Olson) - Danielle Kahle, Tiffany (Jocelyn Lai) - Victoria Yeung .. (Katulik25)
  • Krasokorčuliarka, ktorú Casey sleduje v TV na začiatku filmu, je trojnásobná svetová šampiónka Sasha Cohen. (corona)

Reklama

Reklama