Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kolem roku 1900 Američan Francis Oimet (Shia LaBeouf), prostý mladík z nuzných poměrů, již v dětském věku pracuje jako nosič golfových holí. Pomalu si k tomuto sportu buduje náklonost a jeho vzorem a idolem se stává golfový mistr Brit Harry Vardon (Stephen Dillane) přezdívaný „golfový elegán“. Francis tak začne snít o tom, že jednou bude hrát golf také a ve svém pokoji po nocích trénuje. Jeho otec (Elias Koteas) má však k synovu snu odmítavé stanovisko a golf je podle něj hra pro bohaté, mezi které samozřejmě nepatří a která jemu samému a jeho rodině nic nepřinese. Francis se však nehodlá podvolit otcovu přání, aby se vyučil a pracoval v obchodě, a chce se zúčastnit mistrovství amatérů. Otec nakonec svolí pod podmínkou, že pokud prohraje, golfu se nadobro vzdá. I přes skvělé výsledky, které Francis na turnaji předvádí, se mu kvůli závěrečné chybě nepodaří postoupit a v turnaji skončí. V roce 1913 pak Francis pracuje v obchodě se sportovními potřebami a na golf už pouze vzpomíná. Jednoho dne jej přijde navštívit sám prezident golfové asociace a nabídne mu účast v nadcházejícím US Open, neboť si asociace přeje mít v turnaji jednoho amatéra. Francis však tuto nabídku odmítne kvůli slibu, který dal otci. Když ale na vlastní oči spatří hrát na hřišti Harryho Vardona, změní názor… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě velice překvapil, nečekal jsem, že se dá z filmu o golfu vyždímat tolik jak se povedlo Billu Paxtonovy. Výprava, hudba, postavy jsou úžasné. Ze začátku je okamžitě jasné, jak film skončí, tak i přesto mě dokázal udržet v napětí. Myslím si, že tenhle příběh dokáže mnoho lidí oslovit a právem si zaslouží velice silné čtyři hvězdičky … ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dá se říct klasický sportovní film o splněném snu sympatického amatéra – outsidera, ovšem setsakra dobře provedený. Soustředí se kolem jediného turnaje U.S. Open, nuzné dětství a přípravu výborný Shia LaBeouf se zkušeně režírujícím Billem Paxtonem berou zkrátka, stejně jako povinné scény s fandící přítelkyní z vyšší vrstvy či skepticky praktickým otcem dělníkem; trochu karikaturně přetahují snad jenom elitářské snobství (britských) "gentlemanů" – papalášů. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Golf není úplně mým nejoblíbenějším sportem, přesto mě filmy o něm baví. Příběh tohohle filmu je z roku 1913, ale vůbec na mě nepůsobí staře. Ba naopak, barvy a prostředí působí tak světle a svěže. Navíc mě velice bavily ty vychytávky kamery, kdy jsme sledovali letící míček nebo přistávající berušku. K tomu se dá ještě připočíst dokonalá postava malého caddyho Eddieho. Závěrečný souboj je i velice emotivní a vypjatý, což jsou další body navíc. Takže nakonec tomu vlastně nemám co vytknout, stejně jako u Legendy o slavném návratu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $15,337,393Tržby Celosvetovo $15,431,177Tržby za predaj DVD v USA $37,276,978 //počet predaných kusov 1,663,938║ Bill Paxton je celkom zručný režisér a táto športová drámu mu celkom vyšla. Shia LaBeouf sa už tu príjemne predviedol a ukázal že ho čaká sľubná budúcnosť. /65%/ ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla kdysi dávno a jednou. Pak jsem si ale vzpomněla, že vlastně ani netuším, o čem byl, tak jsem si ho sehnala v bluray a koukla na něj znova...a od té doby na něj nemohu zanevřít. Film téměř nemá zápletku, anebo není tak očividná, jako u všech ostatních filmů. Je to na stříbrném podnose s golfovou holí přednesený nádherný příběh, který dokáže dojmout i bez trapných mainstreamových romantických scén a konečná sekvence filmu dokáže chytit za srdce i někoho, kdo golfu vlatně vůbec nerozumí (anebo možná právě proto :D). Nadpozemsky dokonalá hudba Briana Tylera je jako nebeská píseň golfového snění a podprahové poselství, že nic není nemožné, je skoro jako zpráva budoucím generacím. Ne...opravdu nemám co vytknout. Skvělý Shia LaBeouf a jeho pygmejský nosič holí Josh Flitter, jsou prostě a jednoduše nezapomenutelná dvojka. A k tomu ta výše zmíněná Tylerova hudba...100%! Tohle asi není film, který by nadchl jen tak někoho, ale mě rozhodně ano :) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Filmovalo sa v kanadskom meste Montreal a v neďalekom golfom klube Kanawaki. (MikaelSVK)
  • Skutečný Francis Ouimet a Eddie Lowery zůstali celoživotními přáteli. Když Ouimet zemřel v roce 1967, Lowery byl jedním z lidí, kteří nesli jeho rakev. (freelex)
  • V záběru ze 42. minuty, kdy kamera přímo zabírá oči Francisa Ouimenta (Shia LaBeouf) je vidět, že nosí kontaktní čočky, což je v té době na chlapce z nižší společenské vrstvy dosti neobvyklé. (Raduza11)

Reklama

Reklama